10 bÀsta Slither Hack, hemligheter och tips

Jag vet inte om dig, men nÄgot av det roligaste jag har spelat pÄ min smartphone har varit med konkurrenskraftig spel som lÀgger spelare mot varandra, testar sin mettle och sin finess i korta matcher som kan plockas upp och njutas pÄ nÄgra minuter. En av de populÀraste mobila multiplayer-titlarna Àr Slither, och idag Àr Appamatix hÀr med 10 Slider tips, tricks, hemligheter och "hacks" som hjÀlper dig att öka ditt spel och kvÀva livet frÄn din motstÄndares orm. VÀnta, va? KvÀvning? Ormar? LÀs vidare!

Jag Ă€r förmodligen ute pĂ„ min Ă„lder hĂ€r, men en av mina första datorspelupplevelser involverade Rattler Race. Kommer du ihĂ„g Rattler Race? Jag skonar mig sjĂ€lv de kvitrande cricketsna och sĂ€ger att det var ett vĂ€ldigt enkelt spel dĂ€r du tĂ€vlade mot CPU eller andra spelare i ett race för överlevnad. Naturligtvis bestod den överlevnaden bara av att trycka pĂ„ de fyra riktningsknapparna pĂ„ tangentbordet sĂ„ lĂ€nge du kunde, kontrollera en digital orm. Din skraller skulle Ă€ta Ă€pplen och bli lĂ€ngre. Om din skraller trĂ€ffade ett hinder, dog den. Om din rattler stötte pĂ„ en annan rattler dog den. Om du stötte pĂ„ dig sjĂ€lv dog du. Åh, och din orm kunde bara röra sig i de fyra kardinalriktningarna.

Okej, jag vet att det förmodligen verkar vara nÄgot som ett barn skulle programmera i denna dag och Älder, men dÄ var det mycket roligt! Slither.io har fÄngat det roliga och fick det ett nytt hem i ett mer modernt spel, som i grund och botten följer samma riktlinjer för titeln som jag en gÄng spelade i MS-DOS. Erfarenheten har fÄtt lite mer nyans och har sitt hem pÄ mobilplattformar dÀr den enkla grafiken och snabba spelet kan passa en mycket bredare publik Àn de som sitter framför ett skrivbord eller en bÀrbar dator.

Rattler Race

MĂ„let Ă€r vĂ€ldigt samma: var den största ormen och överleva sĂ„ lĂ€nge du kan medan du fortsĂ€tter att vĂ€xa. NĂ€r du plockar upp föremĂ„l (inklusive resterna av andra ormar) vĂ€xer du. Om du trĂ€ffar dig sjĂ€lv eller nĂ„gon annan Ă€r det spelet över, buster. Om du spelar mot CPU-motstĂ„ndare kommer du att upptĂ€cka att det inte Ă€r sĂ€rskilt utmanande – med fri omnidirectional rörelse tar bort mycket av utmaningen frĂ„n det gamla spelet som jag spelade tillbaka pĂ„ 90-talet. Men … att allt förĂ€ndras nĂ€r du börjar spela mot andra mĂ€nniskor.

Som jag sa ovan Àr det verkliga hjÀrtat av Slither.io och spel som det det roliga du kan ha nÀr du spelar mot andra spelare. Det Àr kÀrnhuvudet, det Àr snabbt och det finns faktiskt utrymme för herravÀlde i ett spel dÀr ormar försöker fÄ andra ormar att stöta pÄ dem, sÄ att deras rester sedan kan Àtas. Ja. Jag vet. Det lÄter ömtÄligt, men spelet Àr gratis, sÄ om du inte har tagit det, gör det just nu.

Och kolla sedan dessa tio pekare som hjÀlper dig att göra ditt spel upp och vÀxa din orm till avundsjuka av dina motstÄndare.

Se andra spelare

I konkurrerande spelare jÀmfört med spelare (PvP) titlar kan du vanligtvis lÀra dig mest av att titta pÄ andra spelares rörelser och taktik. Nu Àr detta lÀttare sagt Àn gjort, och det rÀcker inte bara att uppmÀrksamma nÀr du spelar. IstÀllet Àr det du letar efter mönster.

Slither.io Àr en enkel titel och det finns inte mycket utrymme för spelare att utföra vÀldigt olika strategier. PÄ grund av detta kan det vara svÄrt att upptÀcka nyanserna i spelarnas rörelser tills du har spelat spelet ett tag, sÄ kom inte att knulla om det "ser ut som att alla gör samma sak." De Àr inte , och nÀr du kan börja se det kommer du att kunna motverka vad andra gör och anvÀnda det mot dem.

BehÀrska manövrarna

Slither.io kan vara enkelt i konceptet, men att lĂ€ra sig att kontrollera din orm kommer faktiskt med lite av en inlĂ€rningskurva. Mot CPU-motstĂ„ndare Ă€r det enkelt. Detta lĂ€ge i spelet Ă€r ett bra stĂ€lle att lĂ€ra sig att navigera och röra sig, sĂ€rskilt nĂ€r din orm har fĂ„tt en exceptionell lĂ€ngd. Större Ă€r sĂ€kert bĂ€ttre, men nĂ€r din orm vĂ€xer blir andra spelare ofta mindre farliga Ă€n möjligheten att springa i din egen lĂ€ngd – det Ă€r ocksĂ„ spelet om du inte visste det.

slider io 02

DĂ€rför Ă€r det viktigt att fĂ„ fingrarna att vana att göra snĂ€va svĂ€ngar exakt utan överkorrigering. Hastighet och precision Ă€r spelets namn, och att vara bĂ€ttre pĂ„ bĂ„da Ă€n dina motstĂ„ndare Ă€r ett av nummer ett sĂ€tt att sĂ€kerstĂ€lla seger. Öva, öva, öva!

LĂ€r dig synlighet

Även nĂ€r du spelar mot CPU: n kan du notera hur brett din synlighet Ă€r pĂ„ skĂ€rmen. Återigen kommer det att ta lite trĂ€ning innan dina ögon kommer att vara vana vid att mĂ€ta detta avstĂ„nd, men pĂ„ samma sĂ€tt som saker utanför ditt synfĂ€lt kan förbli olyckligt hotande för dig, kan detsamma sĂ€gas nĂ€r du hĂ€nger precis bortom dina motstĂ„ndares syn.

Det Àr frestande att komma nÀra och försöka fÄnga andra ormar direkt, men nÀr du Àr uppe mot en skicklig motstÄndare (eller fler Àn en) kan det ofta vara förvirrande och oroande för dem att uppehÄlla sig vid kanten av deras vision, vilket uppmuntrar till misstag som du kan sedan dra nytta av.

Hastighet Àr speciell

I Rattler Race ökar hastighetshöjningarna inte nÄgot att skriva hem om. I Slither.io, de kan vara ett av de snabbaste sÀtten att hÄlla fast en annan orm eller en av de snabbaste metoderna för att sÀkerstÀlla din egen bortgÄng. PÄ mobila enheter kan du trycka pÄ och hÄlla för att fÄ din orm plötsligt att fÄ en hastighet av kortlivad hastighet, men var medveten att göra detta kommer att förkorta din lÀngd. Det Àr en bonus som kostar varje gÄng.

OvanpÄ det Àr det en av de största slip-ups som jag ser spelare göra avfall hastighet ökar nÀr de Àr helt onödiga. Du har alltid möjlighet att ge dig sjÀlv lite extra hastighet, men tala objektivt, tÄlamod kommer att tjÀna dig bÀttre Àn hastigheten 90% av tiden.

Åtag dig till dina rörelser

Engagemang Àr skrÀmmande, eller hur? Vi vet det frÄn livet och vi vet det frÄn strategin i videospel, men en av de bÀsta hemligheterna för framgÄng i Slither.io Àr följer igenom med nÄgon given strategi tills det antingen resulterar i seger eller din bortgÄng. SÀrskilt i den hÀr titeln finns det inget utrymme för halvmissning, och att ge upp en misslyckad manöver kommer nÀstan alltid att resultera i "game over."

slider io 01

Om du ska försöka ringa en motstĂ„ndare och fĂ„nga upp dem, dra inte ut i sista sekunden – du fĂ„r bara se dig sjĂ€lv sĂ„rbar. Samtidigt försök inte att "förfalska" andra spelare för ofta genom att agna dem. Du kommer att göra ett frestande mĂ„l om du fly, men det Ă€r en av de mest anvĂ€nda strategierna av mĂ€nniskor som tycker att de Ă€r smartare Ă€n de Ă€r. Du kommer att dubbla tillbaka för att försöka sĂ€tta en fĂ€lla, men din motstĂ„ndare – förmodligen nĂ„gon som har sett detta trick hundra gĂ„nger tidigare – kommer att ligga lĂ„ngt före dig.

Lita aldrig pÄ en orm

I en orm-Àt-ormvÀrld (jag Àr ledsen, det Àr riktigt kul att sÀga) finns det ingen anledning att sÀtta tro pÄ andra spelare, Àven om du Àr ett par smÄ ormar mitt i ett hav av större motstÄndare. Den som inte Àr dig Àr potentiell mat, sÄ om du ser nÄgon pÄ vÀg, behandla dem som en fiende. HÄrt, jag vet, men det hÀr handlar om överlevnad!

Dessutom kan det att se och dra nytta av omedvetna motstÄndare (eller de som Àr dumma nog för att vara för lita pÄ) vara ett utmÀrkt sÀtt att gabba upp nÄgra godbitar tidigt, direkt efter att du spa.

Scavenge nÀr du kan

Kom ihÄg att allt Àr mat. Det finns ingen skada att hÀnga i utkanten av andra ormar som jagar varandra och vÀnta pÄ att en ska möta dess oundvikliga bortgÄng. NÀr det gör det, svep in sÄ snabbt du kan och rycka upp nÄgra av bytet frÄn det döda.

Det finns ingen skam i det. NÀr överlevnad Àr lika med att vinna, och det enda sÀttet att göra högre poÀng Àr att bli större, anvÀnder du alla nödvÀndiga medel för att göra det. Kom dock ihÄg att du mÄste vara det snabb. Detta Àr en av de tider som en hastighetsökning kan komma att vara sÀrskilt praktiskt.

Fast i mitten med dig

NĂ€r du gycklar mitt i ett gĂ€ng större ormar, kan det vara frestande att slĂ€nga telefonen mot vĂ€ggen och skrika. Detta Ă€r
 inte sagt, sĂ„ att det Ă€r sant, men det Ă€r en bra anledning att fĂ„ din rumpa i redskap och ut dĂ€rifrĂ„n.

Kommer du ihÄg vad jag sa om att inte lita pÄ andra spelare? Det tillÀmpas aldrig mer Àn nÀr du sitter fast i ett gÀng andra spelare. Om du Àr liten, Àr du ett mellanmÄl. Om du Àr stor Àr du ett hot. Hursomhelst Àr det bÀst att anta att alla bara Àr nÄgra ögonblick frÄn att vÀnda dig, sÄ trÀng dig upp och gÄ ur mitten.

Mat Àr mat

Stora ormar. SmÄ ormar. Medium ormar. Ett av de tips som de bÀsta spelarna redan vet Àr att nÄgra Àndra för att sÀtta upp en annan orm och förvandla den till resurser Àr en chans att du bör ta. Det Àr perfekt möjligt för en större orm att bli lurad eller fÄngad av en mindre orm om du spelar snabbt och bra, sÄ vÀnd dig aldrig frÄn en möjlighet.

Samma regel gĂ€ller hĂ€r som för rensning – kast inte bort nĂ„gon chans att bli bĂ€ttre pĂ„ grund av rĂ€dsla, flit eller vĂ€rdighet.

Spole, men inte för hÄrt

"Coiling" Àr ett av de frÀmsta medlen som du kommer att anvÀnda för att "slÄss" mot andra spelare, men det Àr ocksÄ ett sÀtt att försvara dig sjÀlv! Det Àr en av de största inlÀrningskurvorna som du hittar i spelet ocksÄ.

NĂ€r du snurrar upp gör du vanligtvis en av tvĂ„ saker – placerar dig sjĂ€lv för att omge en annan orm eller vrida pĂ„ huvudet bort frĂ„n en annan orm som kanske försöker göra samma sak mot dig. NĂ€r du slingrar dig Ă€r det anmĂ€rkningsvĂ€rt enkelt att hamna i dig sjĂ€lv eller göra dig sjĂ€lv Mer sĂ„rbar för en större orm som försöker fĂ€lla dig. DĂ€rför Ă€r en av de första saker du bör inse att att för hĂ„rt spolning kan vara farligt av mĂ„nga skĂ€l. Samtidigt Ă€r spiral inte alltid det bĂ€sta alternativet nĂ€r nĂ„gon annan Ă€r efter dig. Ibland, det Ă€r smart att gĂ„ snabbt i den andra riktningen för att bryta deras strategi.

Vad tycker du, Slither.io-fans? Efter att ha spelat en hel del av spelet sjÀlv (och efter att ha upplevt lite nostalgi frÄn de gamla Rattler Race-dagarna), kan jag sÀkert sÀga att dessa tips och trick hjÀlper dig att hÄlla dig vid liv lÀngre. Dessutom kan mÄnga av dessa lika mycket vara hemligheter (jag Àr inte sÀker pÄ att jag skulle kalla dem "hacks") baserat pÄ hur sÀllan jag ser andra spelare följa dem. Om du har nÄgra andra idéer om bÀsta praxis för att sparka röv i Slither.io, lÄt oss veta i kommentarerna nedan!