2020: Apple att lansera nya 12.9″ IPad Pro, 16 ″ MacBook Pro med Mini-lysdioder

2020: Apple att lansera nya 12.9″ IPad Pro, 16 ″ MacBook Pro med Mini-lysdioder 1

Apple kommer att börja implementera mini-LED-teknik i skÀrmarna för nÄgra av sina produkter nÀsta Är, föreslÄr en ny rapport. Den kÀnda TF Securities-analytikern Ming-Chi Kuo rapporterade det faktum i en ny forskningsanmÀlan som utfÀrdades till investerare pÄ mÄndag. HÀr Àr vad du borde veta.

Vad Àr Mini-LED?

Mini-lysdioder liknar lysdioder av standardstorlek, som ger bakgrundsbelysning för en bildskÀrm men Àr faktiskt mycket mindre. Det tillÄter Mer mini-lysdioder som ska anvÀndas pÄ en skÀrm, vilket innebÀr en handfull betydelsefulla fördelar i verkligheten.

Fördelarna med Mini-LED

JÀmfört med den nuvarande skÀrmtekniken bör mini-lysdioder erbjuda rikare och bredare fÀrgspel, högre kontrastförhÄllanden och förbÀttrad dynamisk rÀckvidd. Mini-LED-skÀrmar Àr ocksÄ mycket mer fÀrgen noggranna, konsekventa och ger generellt en bÀttre bildkvalitet.

Enligt Kuo kommer de nya mini-LED-skÀrmarna att "förbÀttra produktiviteten och underhÄllningen" betydligt. Han utarbetade dock inte vad det betyder.

I tidigare forskningsanteckningar indikerade Kuo ocksÄ att anvÀndningen av mini-LED-skÀrmar kunde tillÄta Apple att bygga tunnare och lÀttare produkter utan att offra nÄgra av fördelarna med standard OLED-paneler.

Tittar pÄ AppleNuvarande formfaktorer, vilket antyder mer internt utrymme för andra komponenter.

Som Apple Produkter fÄr Mini-LED-skÀrmar?

Kuo sÀger det Apple planerar att slÀppa fyra till sex olika produkter med mini-LED-skÀrmar under de kommande tvÄ till tre Ären.

Det inkluderar en premie 12.9-inch iPad Pro som sportar en A14X-chipset, vilken Apple kommer att slÀppas under det tredje kvartalet 2020.

NÀsta Ärs efterföljare till 16-tums MacBook Pro förvÀntas ocksÄ byta till mini-LED under det fjÀrde kvartalet.

Analytiker noterade ocksĂ„ i tidigare rapporter att framtida MacBook- och iPad-modeller kan anvĂ€nda cirka 10 000 mini-lysdioder – var och en mindre Ă€n 200 mikron i storlek. Det Ă€r betydligt fler lysdioder Ă€n de 576 som ingĂ„r i AppleKommande Pro Display XDR.

Intressant nog, dagens forskningsanteckning, bekrĂ€ftade Kuo i princip Apple kommer att ”pĂ„skynda” dess anvĂ€ndning av mini-LED-teknik. Det verkar bero pĂ„ att en utgĂ„va frĂ„n 2020 Ă€r pĂ„ den tidigare sidan av Kuos tidigare prognoser.

Det Àr inte klart vilka andra enheter som kommer att bytas till mini-LED-teknik under de följande Ären, men fler MacBook- och iPad-modeller kommer antagligen att anta den nya tekniken nÀr tiden gÄr.

Vad sÀgs om andra iPad-proffs?

Just nu Àr det vÀrt att notera att den hÀr tidslinjen verkar kasta en skiftnyckel i vÄra förvÀntade iPad Pro-förvÀntningar.

Det har förekommit mÄnga rapporter och rykten som tyder pÄ det Apple skulle uppdatera sina 11- och 12-tal.9-inch iPad Pro-enheter under första halvÄret nÀsta Är, troligtvis med en 3D ToF-kamera och andra uppgraderingar.

Det Àr inte klart om Apple kommer att avstÄ frÄn att uppdatera iPad Pro i början av nÀsta Är, eller om ovannÀmnda 12.9-inch-surfplatta kommer att vara en separat iPad.

2020: Apple att lansera nya 12.9″ IPad Pro, 16 ″ MacBook Pro med Mini-lysdioder
4.7 (94.42%) 43 Votes