2020: Apple att lansera nya 12.9″ IPad Pro, 16 ″ MacBook Pro med Mini-lysdioder

2020: Apple att lansera nya 12.9″ IPad Pro, 16 ″ MacBook Pro med Mini-lysdioder 1

Apple kommer att börja implementera mini-LED-teknik i skärmarna för några av sina produkter nästa år, föreslår en ny rapport. Den kända TF Securities-analytikern Ming-Chi Kuo rapporterade det faktum i en ny forskningsanmälan som utfärdades till investerare på måndag. Här är vad du borde veta.

Vad är Mini-LED?

Mini-lysdioder liknar lysdioder av standardstorlek, som ger bakgrundsbelysning för en bildskärm men är faktiskt mycket mindre. Det tillåter Mer mini-lysdioder som ska användas på en skärm, vilket innebär en handfull betydelsefulla fördelar i verkligheten.

Fördelarna med Mini-LED

Jämfört med den nuvarande skärmtekniken bör mini-lysdioder erbjuda rikare och bredare färgspel, högre kontrastförhållanden och förbättrad dynamisk räckvidd. Mini-LED-skärmar är också mycket mer färgen noggranna, konsekventa och ger generellt en bättre bildkvalitet.

Enligt Kuo kommer de nya mini-LED-skärmarna att "förbättra produktiviteten och underhållningen" betydligt. Han utarbetade dock inte vad det betyder.

I tidigare forskningsanteckningar indikerade Kuo också att användningen av mini-LED-skärmar kunde tillåta Apple att bygga tunnare och lättare produkter utan att offra några av fördelarna med standard OLED-paneler.

Tittar på AppleNuvarande formfaktorer, vilket antyder mer internt utrymme för andra komponenter.

Som Apple Produkter får Mini-LED-skärmar?

Kuo säger det Apple planerar att släppa fyra till sex olika produkter med mini-LED-skärmar under de kommande två till tre åren.

Det inkluderar en premie 12.9-inch iPad Pro som sportar en A14X-chipset, vilken Apple kommer att släppas under det tredje kvartalet 2020.

Nästa års efterföljare till 16-tums MacBook Pro förväntas också byta till mini-LED under det fjärde kvartalet.

Analytiker noterade också i tidigare rapporter att framtida MacBook- och iPad-modeller kan använda cirka 10 000 mini-lysdioder Рvar och en mindre än 200 mikron i storlek. Det är betydligt fler lysdioder än de 576 som ingår i AppleKommande Pro Display XDR.

Intressant nog, dagens forskningsanteckning, bekr√§ftade Kuo i princip Apple kommer att ‚ÄĚp√•skynda‚ÄĚ dess anv√§ndning av mini-LED-teknik. Det verkar bero p√• att en utg√•va fr√•n 2020 √§r p√• den tidigare sidan av Kuos tidigare prognoser.

Det är inte klart vilka andra enheter som kommer att bytas till mini-LED-teknik under de följande åren, men fler MacBook- och iPad-modeller kommer antagligen att anta den nya tekniken när tiden går.

Vad sägs om andra iPad-proffs?

Just nu är det värt att notera att den här tidslinjen verkar kasta en skiftnyckel i våra förväntade iPad Pro-förväntningar.

Det har förekommit många rapporter och rykten som tyder på det Apple skulle uppdatera sina 11- och 12-tal.9-inch iPad Pro-enheter under första halvåret nästa år, troligtvis med en 3D ToF-kamera och andra uppgraderingar.

Det är inte klart om Apple kommer att avstå från att uppdatera iPad Pro i början av nästa år, eller om ovannämnda 12.9-inch-surfplatta kommer att vara en separat iPad.

0 Shares