3 fantastiska analysverktyg för bloggare (de flesta Àr gratis)

Hur definierar du framgÄngen för din blogg?

Det Àr alltid bra att fÄ feedback frÄn lÀsarna, lyssna pÄ tack och gratulationer och fÄ feedback om dina populÀra inlÀgg.

Men nĂ€r det gĂ€ller att strategiskt vĂ€xa din blogg och implementera en effektiv strategi för intĂ€ktsgenerering av blogg, behöver du mer Ă€n bara goda kĂ€nslor – du behöver kalla hĂ„rda data.

Detta beror pÄ att utan att veta och förstÄ din nuvarande trafik kan du inte sÀtta upp mÄl för att öka och förbÀttra den.

För att locka annonsörer och skapa en effektiv plan för att vÀxa din blogg, mÄste du veta saker som:

Hur mÄnga besökare fÄr du varje dag? Varje mÄnad? Hur mÄnga av de besökarna Àr nya? Hur mÄnga Àr vanliga besökare? Vad Àr den mest besökta sidan pÄ din webbplats (och hur kan du dra nytta av den)? Vilka av dina prenumerationsformulÀr för nyhetsbrev via e-post fungerar bÀst? Fungerar dina uppmaningsknappar eller Àr nÄgon av dem pÄ fel plats?

Att kÀnna till svaren pÄ alla dessa frÄgor och mer, kommer att ge dig verklig kontroll över din blogg och guider dig i rÀtt riktning för att göra den Ànnu mer framgÄngsrik.

Och det enda sÀttet att fÄ tillgÄng till vÀrdefull data Àr genom att anvÀnda ett analysverktyg.

"Men analyserna Ă€r vĂ€ldigt trĂ„kiga …"

Tro mig, om du Àr en av de mÀnniskor som hatar att titta pÄ grafer, siffror och data kÀnner jag din smÀrta.

Jag Àr inte ett stort fan av att noggrant studera analys, personligen. Jag föredrar att hantera min blogg och fÄ kontakt med min publik och inte titta pÄ mörka cirkeldiagram och procenttal som jag inte har nÄgon aning om vad jag ska göra med.

Om du Àr En av de bloggare som Àlskar analytics, det Àr lÀtt att bli upptagen av att titta pÄ siffrorna för den stora glÀdjen i siffrorna (som jag förstÄr det), slösa tid med att beundra din vÀxande trafik istÀllet för att ta reda pÄ vad numren sÀger till dig och vad ska jag göra Ät det.

Det Ă€r dĂ€rför


Dessa analysverktyg Àr t.ex.asy och aCtionable

Denna lista fokuserar pÄ verktyg som:

Àr lÀtt för ingen bloggare att implementera, och de Àr angripbara

Det vill sÀga, det hÀr Àr inte bara siffror för siffrans skull, dessa verktyg ger dig möjligheter att vÀxa din blogg pÄ en professionell nivÄ.

Kraftfulla handlingsbara analysverktyg som hjÀlper till att vÀxa din blogg

1. Google Analytics

Google analytiska

Google analytiska Det Àr guldstandarden för analysverktyg och med goda skÀl.

Hur man anvÀnder det:

Det Àr mycket enkelt att implementera Google Analytics pÄ din blogg. Registrera dig bara sÄ fÄr du en spÄrningskod som ska placeras i rubriken pÄ din webbplats.

Beroende pÄ WordPress-tema du anvÀnder kan du kanske kopiera och klistra in det i dina temainstÀllningar om det finns ett avsnitt för att lÀgga till rubrikod.

Om inte kan du enkelt implementera koden med Yoast SEO-plugin (lÀs mer om SEO och Yoast-plugin i vÄrt inlÀgg om SEO-tips för bloggare).

Fördelar:

Google Analytics Àr gratis och kommer frÄn Google. Det har funnits lÀnge, sÄ det Àr sÀkert att anta att det kommer att fortsÀtta att existera ganska lÀnge. Det modifieras och uppdateras alltid av dess funktioner och grÀnssnitt, sÄ det fortsÀtter att förbÀttras över tiden.

Och Google Analytics Àr ett otroligt kraftfullt och flexibelt verktyg som ger dig ton data som ska fungera.

Nackdelar:

Google Analytics-grÀnssnittet kan vara övervÀldigande och förvirrande för nya anvÀndare. Lyckligtvis, eftersom det Àr sÄ populÀrt, Àr det lÀtt att hitta hjÀlp online om du fastnar och Google har en mycket detaljerad kunskapsbas. Du kan ocksÄ övervÀga att ta en Google Analytics-kurs med videohandledning för att fÄ ut det mesta.

För att fÄ handlingsbara data frÄn all den information som Google Analytics tillhandahÄller kan du försöka anvÀnda en anpassad rapport med ett specifikt mÄl i Ätanke, som att ansluta lÀckor i dina omvandlingar eller identifiera sidorna som laddas lÄngsammare.

Referensspam har varit ett problem för mÄnga mÀnniskor, men det finns steg du kan vidta för att stoppa detta. Kolla in det hÀr inlÀgget om hur du hanterar referens spam för nÄgra anvÀndbara tips.

Pris: Fri!

2. TillfÀlligt

TillfÀlligt

TillfÀlligt Àr en ny analysplattform som erbjuder extremt handlingsbara data. Du kan hÄlla reda pÄ alla saker du kan förvÀnta dig och mycket mer.

Hur man anvÀnder det:

Implementering Àr enkelt. Du kan vÀlja att installera ditt gratis WordPress-plugin eller lÀgga till ett kodavsnitt pÄ din webbplats.

Proffs

Det gör momentant data mycket lÀttare att förstÄ. Uppgifterna du kan fÄ frÄn denna plattform Àr anvÀndbara och gÄr mycket djupare in i innehÄllsanalys Àn andra plattformar.

Till exempel kan du analysera populÀra kategorier och författare pÄ din blogg. Eller sÄ kan du se djupet i rullningen för att förstÄ mÀngden innehÄll som lÀses.

Och till skillnad frÄn andra verktyg pÄ marknaden anvÀnder de inte sampliga data för djupförflyttningsdata. De ger dig hela bilden. De Àr ocksÄ den enda plattformen jag har hittat som gör att du kan separera sidor och inlÀgg.

Denna plattform har mycket att erbjuda, och det Àr fortfarande tidigt i sin utveckling, sÄ det kommer sannolikt mycket mer att komma.

Nackdelar

Gratisversionen stöder bara 3.000 sidvisningar varje mÄnad och spara data under 3 mÄnader. Men om du bara börjar kommer det att vara perfekt.

Pris: Gratis begrÀnsad plan för 1 webbplats och uppÄt 3.000 besökare varje mÄnad. Premiumplaner börjar pÄ $ 90,99 / mÄnad.

3. Clicky

Clicky

Clicky Det Àr vÀldigt lÀtt att anvÀnda: inlÀrningskurvan Àr minimal och ger mycket data.

Hur man anvÀnder det:

Det finns ett par WordPress-plugins frÄn tredje part tillgÀngliga för Clicky (inklusive en frÄn Yoast), vilket gör det enkelt att distribuera och visa statistik direkt frÄn WordPress-instrumentpanelen. Detaljerad statistik och avancerade funktioner Àr tillgÀngliga genom att logga in pÄ Clicky-webbplatsen.

Fördelar

Medan andra analysverktyg uppdateras en gÄng om dagen, ger Clicky dig realtidsstatistik och till och med kan du se besökarnas handlingar live (lÀskigt, men roligt).

Clickys instrumentbrÀda Àr lÀtt att anvÀnda och skrÀmmer inte dem som Àr övervÀldigade av för mÄnga nummer (jag Àr med dig!).

Ett premiumkonto ger dig ocksÄ tillgÄng till coola funktioner som vÀrmekartlÀggning, mÄlsÀttning, tratt / ruttanalys, kampanjspÄrning och omvandlingar.

Nackdelar:

Den gratis versionen lÄter dig bara spÄra analyser pÄ en webbplats och bara upp till 3.000 besökare. (Men IMHO Àr det vÀrt att betala för de fantastiska funktionerna och det vÀnliga grÀnssnittet.)

Utöver det Àr designen lite daterad, men det Àr inte en viktig frÄga.

Pris: Gratis begrÀnsad plan för 1 webbplats upp 3.000 besök om dagen, med premiumplaner frÄn $ 90,99 / mÄnad.

Följer du analysen av din blogg?

Analytics Àr avgörande för alla sÀljare eller bloggare.

De ser till att du har data som visar hur mÀnniskor interagerar med din webbplats. Och de kan informera beslut som kan leda till tillvÀxt.

VĂ€lj ett av verktygen ovan och börja spĂ„ra data 🙂

Avslöja: Det hÀr inlÀgget innehÄller filiallÀnkar. Det betyder att vi kan göra en liten provision om du gör ett köp.

De bÀsta analysverktygen för bloggare