3 webbplatser för att spÄra utvecklingen av coronavirus

Att fĂ„ information Ă€r nĂ„got som Ă€r oerhört viktigt i ögonblick som de vi för nĂ€rvarande bor i för att undvika osĂ€kerhet. Det faktum att vi Ă€r hemma för att skydda oss frĂ„n en osynlig fiende Ă€r nĂ„got som nĂ€stan verkar vara en film och eftersom det inte Ă€r det, behöver vi mekanismer för att möta situationen och information Ă€r en av dem. Även om nyheterna som mottas dagligen inte Ă€r uppmuntrande Ă€r det nödvĂ€ndigt att hantera korrekt information om situationen för att undvika spekulation och onödig panik.

Av den anledningen kommer vi att presentera dig 3 utmÀrkta webbplatser som gör att du kan övervaka utvecklingen av coronavirus runt om i vÀrlden.

JHU Coronavirus Resource Center

3 webbplatser för att spÄra utvecklingen av coronavirus 1

John Hopkins University, baserat i staden Baltimore i USA, har frÄn början prÀglats av en stark lutning till forskningsarbete. I detta avseende Àr fallet med coronavirus inte ett undantag och av den anledningen har de gjort en webbplats tillgÀnglig som möjliggör realtidsövervakning av utvecklingen av pandemin.

Informationen pÄ webbplatsen kommer frÄn institutioner som WHO och USA: s Center for Disease Control and Prevention. PÄ webben visas en karta över vÀrlden som markerar med rött de omrÄden dÀr fallen av sjukdomen Àr koncentrerade, en rangordning av lÀnderna med det högsta antalet infekterade och det totala antalet fall botas.

För att besöka det, följ denna lÀnk.

Worldometers

3 webbplatser för att spÄra utvecklingen av coronavirus 2

Det Àr en förenklad version av all tillgÀnglig information och statistik om spridningen av coronavirus. Genom att komma in pÄ webbplatsen har du tillgÄng till en serie indikatorer som börjar med antalet fall av sjukdomen som har bekrÀftats vÀrlden över, antalet dödsfall och de fall som har botats.

Genom att blÀddra nedÄt ser du dessutom nÄgra grafer och andra intressanta data om utvecklingen av pandemin. Informationen som uppdateras uppdateras under dagen, sÄ att den till skillnad frÄn föregÄende alternativ inte fungerar i realtid.

För att besöka det, följ denna lÀnk.

TrackCorona

3 webbplatser för att spÄra utvecklingen av coronavirus 3

TrackCorona anvÀnder uppgifterna frÄn European Center for Disease Control and Prevention och WHO som kÀllor för att visa dem under ett mycket intuitivt och lÀttlÀst grÀnssnitt. NÀr du gÄr in pÄ webben har du möjlighet att se en komplett karta med bekrÀftade Àrenden och Àven en lista med antalet Àrenden per land.

Det som skiljer TrackCorona frÄn resten Àr förmÄgan att presentera information i olika format. I den meningen kan du se data i cirkeldiagram, linjÀra diagram, tabeller och till och med en tidslinje.

För att bevisa det, följ denna lÀnk.