5 tips för att hitta tid för sociala medier

Ett av de huvudsakliga invÀndningarna jag hör om sociala medier handlar om tid.

LĂ„ter nĂ„got av dessa kĂ€nna dig? "Vem har tid?" "FörvĂ€ntar du mig att göra allt detta utöver mina vanliga uppgifter?" "Hur passar du pĂ„ allt?" … och sĂ„ vidare.

Jag ljuger inte för dig. Sociala medier tar tid. Faktum Àr att tiden blir en av de huvudsakliga dolda kostnaderna för att göra affÀrer pÄ Internet. Och för nÄgra av oss skulle den tiden kunna slösas om vi inte Àr försiktiga.

Du mÄste titta pÄ var din tid kommer att se till att du spenderar den effektivt och med önskad inverkan. HÀr Àr fem tips som hjÀlper dig.

# 1: AnvÀnd avsiktligt din tid

5 tips för att hitta tid för sociala medier 1

Det Àr vÀldigt lÀtt att bara chatta, surfa och surfa, bli distraherad eller kÀnna att vi gör framsteg nÀr vi faktiskt undviker arbete och anvÀnder sociala medier "engagemang och interaktion" som en ursÀkt för att skjuta upp. Det finns bra konversationer och slösande konversationer och du mÄste bestÀmma vilka som Àr vilka.

ÖvervĂ€g en nĂ€tverkshĂ€ndelse ansikte mot ansikte. Tillbringar du all din tid pĂ„ att prata med en person vid det vĂ€derevenemanget, eller strĂ€cker du dig lite och hittar intressanta nya mĂ€nniskor att fĂ„ kontakt med? HĂ€nger du med eller inte? rikta dina anstrĂ€ngningar mot ett exakt taktiskt mĂ„l eller ett specifikt mĂ„l?

Hur hjÀlper det dig att hitta tid? Tja, de flesta företag och individer allokerar redan tid för marknadsföring, nÀtverk och forskning. Om du vet att dina aktiviteter pÄ sociala medier faller under en av dessa rubriker och dina sociala medieinsatser kommer att uppnÄ resultat som Àr lika med eller bÀttre Àn andra saker du kan göra under dessa rubriker, Àr du beredd att ta dig tid att prova nÀtverk. i stÀllet.

# 2: AvsÀtt den tid dÀr sociala medier Àr mest effektiva

PÄ grund av mina anstrÀngningar pÄ sociala medier behöver jag inte lÀngre starta, skriva förslag eller gÄ till sÀljmöten. Jag har aldrig varit tvungen att ringa för mitt eget företag och skriver inte konkurrenskraftiga erbjudanden.

I mitt tidigare jobb skulle jag behöva spendera mer Àn sex timmar i en bil för att kunna gÄ till en 30-minuters försÀljningspresentation som konkurrerar med flera andra företag med mycket liten skillnad mellan oss. Det var inte bara en förstörelse av sjÀlen och ett kolossalt slöseri med tid, utan det var faktiskt mycket ineffektivt.

Jag sÀger inte att du kan 100% ersÀtta ditt gamla sÀtt att göra saker med sociala medier direkt, och jag skulle inte föreslÄ att du var försiktig Àven om du kunde. Men du borde kunna Ta en timme eller tvÄ i veckan för att testa sociala medier och se hur resultaten ser ut. Faktum Àr att kombinationen av tillvÀgagÄngssÀtt i allmÀnhet fungerar bÀst, med varje teknik och medium som sammanstÀller resultaten frÄn de andra. Att uppnÄ perspektiv genom en flerkanals strategi Àr vanligtvis mycket bÀttre Àn summan av delarna.

Det bÀsta med sociala medier Àr att du kan engagera dig nÀstan var som helst, nÀr som helst.

# 3: AnvÀnd "död" tid

Hur lĂ„ng tid spenderar du pĂ„ att vĂ€nta Jag var nyligen pĂ„ en konferens i Las Vegas och pĂ„ grund av beskaffenheten av lĂ„ngvĂ€ga resor och det faktum att jag skulle vara ensam för det mesta, Jag hĂ€nde och vĂ€ntade, vilket jag fyllde med sociala medier. TĂ€nk bara pĂ„ din genomsnittliga affĂ€rsresa … Vad tillbringar du mycket tid pĂ„ att göra?

Flyg Taxibilar Köer AvgĂ„ngshaller Restauranger Möten Hotell
?

Men om du har en bÀrbar dator eller smartphone ansluten till Internet kan du Ätminstone dra nytta av en del av den hÀr tiden för att hÄlla kontakten, engagera sig med mÀnniskor, skriva lite innehÄll eller gÄ frÄn att "gÄ" till att vara halvproduktivt. Om inget annat kommer du att kÀnna att du inte Àr ensam i vÀrlden!

Hur lÄng tid tar det att kontrollera dina meddelanden och skicka en tweet, en statusuppdatering, kontrollera en lÀnk eller svara pÄ en frÄga? ¿Sekunder? Högsta minuter?

Till och med vid mitt skrivbord mÄste jag sitta och vÀnta och titta pÄ barras framsteg medan nÄgot berÀknar, skriver ut, Äterger eller laddar. Det Àr de bÀsta tiderna att "kolla vad som hÀnder pÄ sociala medier"!

Vad hÀnder om du tycker att du har mer Àn nÄgra minuter att spara?

# 4: fly, bulkproduktion, lagra och schemalÀgga

Vid dessa tillfÀllen nÀr du har en bra tid, utnyttja den tiden bÀst och fÄ en kraftfull timme med producerat innehÄll.

Skissera och skriv en uppsÀttning blogginlÀgg för att komma ut senare nÀr du Àr för upptagen Brainstorma och skapa idéer, tankekarta över dina tankar och generera rubriker Planera för framtiden, skriva en redaktionskalender, en "Jag gillar att trÀffa mer" -lista eller ordna möten med personer du har tappat kontakten med Bli organiserad och göra din vecka effektivare med uppgifter, uppgifter, filer och en tom inkorg Skriv nÄgra intressanta tweets som kommer ut nÀsta vecka sÄ du mÄste bara registrera dig och svara varje dag

En av mina vĂ€nner "flyr" till cafeterian nĂ„gra gĂ„nger i veckan och gör allt hans innehĂ„llsskapande och planering för den veckan pĂ„ de fĂ„ koncentrerade timmarna. Att vara utanför kontoret med noll avbrott (bortsett frĂ„n det stĂ€ndiga flödet av fĂ€rskt kaffe med mjölk) betyder att du kan trĂ€ffa olika kvalitetsartiklar och din hjĂ€rna samarbetaristĂ€llet för att kĂ€mpa mot din produktivitet med distraktioner och … Ă„h, lysande!

# 5: slappna bara av

Min sista poÀng Àr att detta inte Àr tÀnkt att vara en ork. Ingen testar det, spÄrar tidens anvÀndning eller stoppar den nÄgonstans. sistema av kvalificering. Det borde vara anvÀndbart och roligt!

Försök att bygga ett rykte för att vara anvÀndbart och ge vÀrde och framför allt för att vara en riktig mÀnniska. DÄ kommer mÀnniskor att bli mycket mer förlÄtande och förstÄelse. Du behöver inte vara perfekt.

För mig Àr sociala medier frÀmst sociala. Det Àr min kaffepaus. Ja, jag anser att det Àr en mycket effektiv verktygssats för min verksamhet, men jag uppskattar ocksÄ de mÀnniskor pÄ andra sidan av dessa avatarer och verktyg. Om du hÄller de viktigaste relationerna i ditt sinne och inte behandlar sociala medier som dina egna, kommer du att bli mycket mer framgÄngsrik!

Vad tycker du Har du kĂ€mpat för att hitta tiden? Hur hittar du tid för sociala medier? Dela gĂ€rna dina kommentarer nedan …

Foto av Leo Reynolds
0 Shares