50 bĂ€sta gratis offline-spel för Android och iOS (ingen WiFi …

Det Àr sÀkert att sÀga att nÀr det gÀller att kunna spela utan att ha nÄgra avbrott, sÀrskilt nÀr vi talar om mobilspel. TyvÀrr krÀver majoriteten av de mobila spelen i modern tid en aktiv internetanslutning.

50 bÀsta gratis offline-spel för Android och iOS (ingen WiFi ... 1

Även om spelet inte har nĂ„gra online-relaterade funktioner krĂ€vs fortfarande anslutningen för att ladda upp anvĂ€ndarinformationen till spelservrarna. Kravet innebĂ€r att anvĂ€ndare inte kan spela spelet utan att ha en aktiv internetanslutning.

Detta Àr ett problem som finns bÄde pÄ Android och iOS. Lyckligtvis finns det fortfarande nÄgra utvecklare som inte tror pÄ konceptet att krÀva en internetuppkoppling hela tiden. DÀrför tillÄter anvÀndarna att kunna spela offline, var som helst de vill.

Efter lite forskning kom jag Àntligen med en lista över de bÀsta wifi-spelen som du kan ladda ner pÄ din smartphones. Dessa spel Àr tillgÀngliga pÄ bÄde Android och iOS. Att göra ingen WiFi-spelupplevelse mycket bÀttre.

I syfte att underlÀtta för lÀsaren kommer spelen att vara i en kategori med hÀnvisning till deras genre. Innan jag gÄr mot kategorierna kommer jag att diskutera de tio bÀsta inga internetspel som kommer frÄn olika genrer.

Topp 10 bÀsta gratis offline-spel för Android och iOS

Det finns massor av offline-spel för Android och iOS tillgÀngliga via Google Play Store och AppleApp Store som inte krÀver internet. Innan jag listar ned med avseende pÄ deras genre skulle det vara en trevlig idé att lista upp de tio bÀsta oavsett genren.

Minecraft pocket edition

Minecrafts framgÄng Àr ingen överraskning för ens de mest hardcore-spelare som slÀpper bort den. Minecraft Àr utvecklad av Mojang AB och Àr bland de bÀsta offline-spelen. Det Àr ocksÄ det enda spelet jag kÀnner till som finns pÄ nÀstan alla plattformar som finns pÄ marknaden.

Minecraft lÄter spelare ta fram sin kreativitet och skapa nÄgra av de snyggaste vÀrldarna i ett vÀrldsbyggande spel. Det Àr inte allt eftersom det inte finns nÄgon begrÀnsning för vad du kan skapa, vissa spelare kan skapa, vi har sett nÄgra fantastiska skapelser av platser som Westeros frÄn Game of Thrones och till och med Hogwarts frÄn Harry Potter-franchise.

Ladda ner för iOS

Asfalt 8 Airborne

Fans av högoktanska tÀvlingsspel kommer att Àlska Asfalt 8 Luftburen eftersom den trotsar gravitationens lagar. Spelet gör det möjligt för spelarna att leva sin vildaste bilrelaterade fantasi i det högdrivna gameplayet som ger timmar av kul tack vare ett fantastiskt progressionssystem.

Det finns mycket innehĂ„ll som behöver lĂ„sas upp, och du fĂ„r vĂ€lja mellan ett arsenal av nĂ„gra av de bĂ€sta fordonen ocksĂ„. Även om spelet Ă€r gratis i bĂ„de App Store och Google Play-butiken, har spelet köp i appen som du Ă€r fri att ignorera.

Kort sagt, Asfalt 8 Airborne Àr ett extremt roligt spel, och definitivt bland de bÀsta wifi-spelen för Android. Du kommer dock att behöva en internetanslutning i början för att ladda ner de större filerna.

Ladda ner för iOS

Badland – BĂ€sta offline-spel

Om du letar efter ett actionÀventyrspel som inte betonar att sprÀnga saker Àr Badland det rÀtta spelet för dig. Spelet marknadsför sig sjÀlv som ett actionÀventyr, men det finns ocksÄ en riktig konstnÀrlig flare.

Spelarna fÄr i uppdrag att ta reda pÄ det som Àr fel med djungeln dÀr de bor. Spelets nivÄ design, och konststilen Àr bland de bÀsta jag har sett pÄ ett mobilspel.

Badland Àr utan tvekan ett av de bÀsta offline-spelen för Android som jag har haft nöjet att spela, och för dem som kör iOS Àr det ocksÄ tillgÀngligt. Badland Àr gratis att spela pÄ Badland men innehÄller annonser och inköp i spelet. PÄ iOS kostar spelet $00,99

Ladda ner för iOS

Skuggboxning 2

För alla som letar efter ett hardcore action fightingspel dÀr de kommer att spela spelet som de vill, Shadow Fight 2 Àr ett underbart alternativ. Spelet Àr ett klassiskt 1v1-stil kampspel som Àr byggt med konstnÀrligt vÀrde i Ätanke.

KaraktÀrerna Àr svarta och vita med lysande och slÄende kontrast mot resten av bakgrunden i olika scener. Det finns flera kampstilar tillgÀngliga, och spelare kommer ocksÄ att kunna vÀlja mellan ett antal vapen till sitt förfogande.

Strax efter nÄgra timmar, Shadow Fight 2 blev mitt favorit kampspel och definitivt ett av de bÀsta wifi-spelen för iOS och Android. Spelet Àr gratis pÄ bÄda plattformarna med köp i appen.

Ladda ner för iOS

Dumma mig

För mÄnga vuxna vuxna och vuxna spelare Àr minions irriterande varelser. Samma sak kan inte sÀgas för tonÄringar eller barn som föddes pÄ 2000-talet. Despicable Me sÀtter spelarna i minionernas skor nÀr de springer sig igenom olika etapper och tar tag i samlarobjekt.

Även om Despicable Me inte ger mycket originalitet till bordet, Ă€r det hur spelet anvĂ€nder nĂ„gra av de Ă€ldre mekanikerna som gör det sĂ„ fantastiskt. Du fĂ„r bekĂ€mpa vissa skurkar, sĂ„ kom med all förberedelse.

Spelet Àr ocksÄ kÀnt som Minion Rush, i vissa regioner. Oavsett det Àr det bland de högst rankade gratis offline-spelen iOS och Android.

Ladda ner för iOS

VĂ€xter vs Zombies 2

NÀr de ursprungliga Plants vs Zombies kom ut var spelet en omedelbar framgÄng. Plattformens tillgÀnglighet var dock begrÀnsad. Spola framÄt nÄgra Är, och vi prÀstas nu av Plants vs Zombies 2. Ett galnare, roligare Àventyr som sÀtter dina vÀxter mot zombies.

Spelare fÄr spela nÄgra av de bÀsta och originella spellÀgena liksom nÄgra av de nya som gjorde sitt sÀtt i uppföljaren. Har du vad som krÀvs för att skydda dina vÀxter frÄn nÄgonsin sÄ hungriga zombies? Visa det i Plants vs Zombies 2, ett av de bÀsta offline-spelen gratis.

Ladda ner för iOS

Infinity Loop – inget Wifi-spel behövs

Det kommer en tid dÄ vi bara tröttnar pÄ de snabba actionspelen och vill testa vÄra tankar mot lite mer tekniska anstrÀngningar. Det perfekta sÀttet att göra det Àr genom Infinity Loop; ett lysande pusselspel som du kan ladda ner pÄ din Android och spela gratis.

Spelare mÄste ansluta flera böjda former och fortsÀtta göra det tills de bildar en form. Du mÄste ocksÄ se till att det inte bryter i formen. Spelet har ocksÄ ett mörkt lÀge dÀr du mÄste bryta hela formen i enskilda delar.

Infinity Loop Àr roligt, avkopplande och utmanande för din hjÀrna, och det Àr ett av de fantastiska offline-spelen gratis.

Ladda ner för iOS

Hill Climb Racing 2

DÀr asfalt 8 fokuserar pÄ snabbt, högoktan racing som krÀver att du Àr medveten hela tiden, Hill Climb Racing 2 Àr ett spel som tenderar att ta saker lÄngsamt. Spelet Àr i princip byggt pÄ samma grund som den ursprungliga Hill Climb Racing med bÀttre spelelement.

Du fÄr göra trick i luften och spela spelen i timmar utan att ens bli uttrÄkad. Det bÀsta Àr att Hill Climb Racing 2 Àr gratis att spela, med nÄgra inköp i spelet som du kan hoppa över om du vill.

Hill Climb Racing för alla som söker efter nÄgra briljantföljspel för Android 2 ger roliga timmar utan att bli överflödiga.

Ladda ner för iOS

HjÀrnan pÄ! Fysikpussel

Det som Àr bra med att spela spel pÄ en smartphone Àr att de flesta spel Àr vÀl lÀmpade för pusselmanier. Physics Puzzles Àr bara spelet för dig; genom att kombinera bÄde fysik och pussel kan detta spel som Àr gratis att spela utmana Àven de smartaste sinnen dÀr ute.

Även om spelet kommer att be dig att bygga enkla strukturer, och strukturerna kommer att se enkla ut för det mesta, mĂ„ste du veta att fysik Ă€r nĂ„got som definitivt kommer att spela en roll i hur dina strukturer stĂ„r.

Gör ett drag som inte överensstÀmmer med fysikens lagar, och dina strukturer kommer att smula ner. Spelet Àr utmanande, men extremt roligt att spela. Det finns ingen anledning till att detta inte ska betraktas bland de bÀsta offline-spelen för iOS eller Android.

Ladda ner för iOS

Six Guns: Gang Showdown

Om du letar efter ett fantastiskt actionspel som fÄngar kÀnslan av det vilda vÀstern precis som du vill, Àr du pÄ rÀtt plats. The Six Guns: Gang Showdown tar dig till det grymma vilda vÀstern dÀr du ska kÀmpa för ditt liv.

Men du kommer inte bara att kÀmpa banditer och förbjudna. Spelet sÀtter dig ocksÄ mot övernaturliga krafter som vampyrer, och att bli överantal betyder att dö pÄ plats.

Med en omfattande uppdrag och obegrÀnsat innehÄll kommer Six Guns: Gang Showdown pÄ denna lista som ett av mina favorit actionspel, och definitivt ett av de bÀsta gratis spelen utan wifi.

Ladda ner för iOS

Inga Wifi-pusselspel för Android och iOS

Oavsett Är du tittar pÄ gÄr aldrig pusselspel ur modet. Alla Àlskar ett bra pussel; vare sig du pratar om barn eller vuxna. Pussel Àr ett bra sÀtt att polera ditt sinne ocksÄ.

BÄde Android och iOS har otaliga pusselspel tillgÀngliga för ditt nöje, nÄgra av dem Àr enkla, medan andra Àr sinnesböjande och svÄra. Denna kategori har de bÀsta pusselspel som finns tillgÀngliga pÄ bÄda plattformarna.

Avblockera mig

Medan ordet "avblockera" Àr extremt synonymt med sociala medier, men i detta spel Àr betydelsen helt annorlunda. Spelet tar det klassiska pusslet att lÄsa upp vÀgarna och gördet Àr Ànnu mer utmanande för bÄde veteranerna och nykomlingarna.

Spelare börjar med enkla att avblockera banor, och nÀr spelet fortskrider blir samma vÀgar allt svÄrare. SÄ mycket att jag satt fast pÄ en nivÄ i 45 minuter medan jag var 35 000 fot över marken.

Ja, jag tillbringade 45 minuter av mitt liv under en flygning för att försöka fÄ pusslet gjort. Trots att jag hade flyga Ängest, var mitt enda fokus att lÄsa upp vÀgen och vara klar med den. För alla som gillar en utmaning kan pusselspel inte bli bÀttre Àn detta.

Ladda ner för iOS

Mekorama – Wifi gratis spel

För alla som fortfarande beundrar den klassiska 2D-designen som brukade vara helt rave i dagarna, kommer Mekorama att ge en fantastisk upplevelse. Spelet anvÀnder 2D-bilder, men inte för att det försöker förmedla ett meddelande.

Även med grafik som vi sĂ€llan ser i moderna titlar ser spelet fantastiskt ut. Spelmekaniken Ă€r extremt enkel, du mĂ„ste bara skapa block med ett sortiment av olika delar som du kommer att fĂ„ tillgĂ„ng till.

Mekorama ger dig totalt 50 nivÄer, dÀr varje nivÄ Àr svÄrare Àn den sista. Detta Àr ett riktigt test för alla kreativa pussellösare dÀr ute. Sist men inte minst anvÀnder den ocksÄ en fysikmotor som definitivt lÀgger till utmaningen.

Efter att ha Àgnat timmar pÄ att spela spelet Àr det sÀkert att sÀga att Mekroama har blivit ett av de bÀsta gratis-spel som finns dÀr ute.

Ladda ner för iOS

Flödesfria

Flow Free Àr ett pusselspel som ser vÀldigt enkelt och lÀtt att spela nÀr du först installerar det. Det beror pÄ att det inte finns mycket att göra i de första nÀten. Emellertid stöter svÄrighetsgraden upp sÄ fort du gÄr igenom spelet.

Spelet erbjuder ett antal fÀrgade prickar pÄ ett rutnÀt, allt du behöver göra Àr att ansluta punkterna pÄ ett sÄdant sÀtt att linjerna inte korsar varandra nÀr du ansluter de andra punkterna. Du kan bara ansluta samma fÀrgade prickar.

De första fÄ nivÄerna kan betraktas som idealiska för anvÀndarna eftersom det inte finns mycket att göra nÀr det gÀller svÄrighetsnivÄer, men spelet börjar verkligen komma in strax efter det. Flow Free kan enkelt kallas ett av de bÀsta wifi-spelen gratis, tack vare spelets natur och mÀngden kul det ger.

Ladda ner för iOS

Cut the Rope: Experiment Free

NÀr det gÀller kÀnda pusselspel pÄ den mobila plattformen kan knappast nÄgot spel konkurrera med den berömmelse Cut the Rope har tjÀnat. Av alla rÀtt skÀl Àr detta ett av de roligaste att spela pusselspel som finns tillgÀngliga pÄ marknaden.

Du tar rollen som ett löjligt söt monster pĂ„ en strĂ€van efter godis – det enda som han Ă€r ivrig pĂ„. Godisarna hĂ€nger i ett rep, och du mĂ„ste klippa repet pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att godisen faller i munnen.

Enkelt, eller hur? Tja, de första fÄ nivÄerna Àr inget annat Àn enkelhet, men spelets svÄrighet tar en vÀgtull nÀr du gÄr igenom nivÄerna. Om nÄgon letar efter inga wifi-spel som behövs Àr Cut the Rope: Experiment Free ett bra alternativ att gÄ för.

Ladda ner för iOS

2048

Hur svÄrt kunde det vara för mig att kombinera nÄgra brickor med olika nummer för att fÄ ett specifikt nummer? Detta var tanken som sprang genom mitt huvud nÀr jag sprang 2048 första gÄngen. All min spÀnning tvÀttade bort inom 30 minuter och jag kÀnde inte lÀngre pÄ samma sÀtt.

Skönheten med detta spel Àr att det ger dig en ganska enkel uppgift, en uppgift som inte borde ta lÄng tid att avsluta. Detta Àr dock inte fallet eftersom det inte blir lÀtt att fÄ 2048-numret.

Om du letar efter funfun-spel utan wifi, bör 2048 definitivt vara pÄ radaren. LÄt bara inte frustrationen ta över.

Ladda ner för iOS

Utan WiFi-baserade spel för iOS och Android

MÄnga mÀnniskor förvÀxlar ofta frÄgebaserade spel och pusselspel med varandra, och Àven för de flesta Àr frÄgesporter ocksÄ pussel; det Àr en liten skillnad. Quizbaserade spel pÄ Android och iOS Àr i princip begrÀnsade till ord.

Dessa spel vill inte att du ska göra komplicerade pussel eller gÄ till strukturer med avseende pÄ fysiken. För mÄnga Àr detta den enklare formen av pussel. Det goda Àr att om du föredrar den hÀr typen av pussel finns det mycket tillgÀngligt i respektive appbutiker.

4 pics 1 Ord

4 pics 1 Word Àr den typ av spel som kommer frÄn spelet eran, spelare ges 4 bilder och alla bilder Àr nÀra kopplade till ett ord. Det Àr upp till spelarna att tÀnka pÄ vad ordet kan vara och lösa pusslet.

PÄ papper ser det ut som ett löjligt enkelt spel utan komplikationer överhuvudtaget. Spelet tenderar dock att bli mycket svÄrare nÀr spelet fortskrider. 4 pics 1 Word Àr definitivt ett spel om du vill ha en utmanande miljö direkt pÄ din telefon.

Den utmanande och roliga att spela naturen gör 4 pics 1 Ord ett av de bÀsta gratis offline-spelen som Àr tillgÀngliga att ladda ner. Spelet Àr tillgÀngligt pÄ bÄde iOS och Android.

Ladda ner för iOS

Word Cookies

Word Cookies Àr ett annat ord eller frÄgesport baserat spel som har imponerat mÄnga mÀnniskor av alla rÀtt skÀl. Medan andra spel dÀr ute fÄr dig att testa dina gissningsfÀrdigheter handlar Word Cookies mer om att testa ditt ordförrÄd.

Det intressanta konceptet med Word Cookies Àr att spelarna kommer att fÄ ett sortiment av alfabet pÄ en stekpanna. Dessa alfabet Àr i princip kakor, du mÄste göra ord genom att helt enkelt glida fingrarna över orden.

NÀr du fortskrider utmanar spelet dig genom att ge dig mycket fler ord och ber dig göra meningar ur alfabeten. Det Àr definitivt en intressant lokal och en som kommer att hÄlla dig fast i timmar framöver.

Word Cookies Àr ocksÄ ett av de inga wifi-spel som kommer att hÄlla dig upptagen i timmar och dagar framöver.

Ladda ner för iOS

Quizoid: Trivia Quiz 2018

Letar du efter ett spel som testar dina kunskaper om olika aspekter runt dig? Du Àr pÄ rÀtt plats; Quizoid: Trivia Quiz 2018 testar en spelares kunskap genom att erbjuda 7000 frÄgor som hör till alla slags olika kategorier.

Spelet erbjuder tre spellÀgen för extra kul, och du fÄr ocksÄ livslinjer om du vill att spelet ska gÄ lÀtt pÄ dig. GrÀnssnittet Àr inte sÄ moderniserat som jag skulle ha föredragit, men kÀrnfunktionaliteten finns dÀr och fungerar briljant.

Ja, spelet lagrar alla data offline, sÄ för alla som söker efter spel utan internet Àr detta definitivt ett bra spel att gÄ till. Spelet Àr tillgÀngligt pÄ bÄde Android och iOS.

Ladda ner för iOS

BÀsta offline-arkadspel för iOS och Android

Det Àr sÀkert att sÀga att arkad som genre har hittat sitt hem pÄ mobilplattformen bÀttre Àn pÄ PC eller konsoler. Arkadspel handlar om kul under resan, och det Àr exakt vad smartphones handlar om, Àr det inte?

Det finns nÄgra fantastiska arkadspel tillgÀngliga pÄ mobilplattformen, oavsett operativsystem, du pratar om. Jag listar alla thebest no wifi-spel för Android sÄvÀl som iOS i listan nedan.

Jetpack Joyride

Om namnet Àr nÄgot som lockar dig, kan jag försÀkra er att spelet kommer att göra mer Àn bara det. Jetpack Joyride Àr ett spel som kombinerar det bÀsta av arkadstilspelet som pÄverkas genom generationerna och kombinerar det tillsammans

Du tar pÄ dig rollen som Barry, en vanlig plankton som gÄr in i ett superhemligt laboratorium, tar pÄ sig en jetpack och startar sitt Àventyr. Spelet Àr fullt av liv, levande, roligt att spela och extremt lÀtt att behÀrska.

Det hÀnder alltid nÄgot pÄ skÀrmen, sÄ för de som letar efter högoktansspel med massor av saker att göra Àr detta rÀtt spel.

Ladda ner för iOS

Doodle Jump

Om du vill ha ett spel som du kan spela medan du vÀntar pÄ att ditt kaffe ska bli klart varje dag, Àr Doodle Jump ditt svar pÄ det. Baserat pÄ en relativt enkel och lÀtt att förstÄ idé, lÄter Doodle Jump kontrollera en söt, frÀmmande varelse som Àr en doodler.

MÄlet med spelet Àr ocksÄ ganska enkelt; du mÄste hoppa pÄ fÀrgade smÄ fÀrgade stolpar och plattformar och fortsÀtta göra sÄ mycket du kan. Vissa av plattformarna Àr helt statiska, medan andra flyttar platser.

Ju högre du gÄr, desto bÀttre poÀng fÄr du, och den minut du faller ner Àr nÀr du möter nederlag. Det Àr förvÄnande hur nÄgot sÄ enkelt som Doodle Jump kan vara sÄ beroendeframkallande.

Ladda ner för iOS

Duett

Blockbrytning Àr kanske ett av de roligaste spelen du kan spela, men om du gör spelet Ànnu svÄrare? Duet bygger pÄ den enkla blockbrytningsidén som har funnits i evigheter.

Den överraskande vridningen Àr dock att du istÀllet för att anvÀnda en boll för att bryta bollarna mÄste kontrollera tvÄ bollar. Det Àr inte allt, bÄda bollarna roterar synkroniserade med musiken i spelet. Detta innebÀr att det kommer att bli mÄnga oförutsÀgbara stunder som du inte kommer att komma.

Spelet stöter ocksÄ pÄ svÄrigheten genom att införa flera hinder som kan blockera din vÀg, och till och med ge power-ups som hjÀlper dig att bli av med hinder. Spelet Àr gratis att spela pÄ Android, men kostar $2.99 i App Store.

Ladda ner för iOS

Hungry Shark Evolution

I Äratal har spelare spelat de spel dÀr de mÄste skydda sig mot de nÄgonsin sÄ hungriga hajarna. Men det Àr mycket annorlunda med Hungry Shark Evolution; istÀllet för att vara bytet, byter du nu pÄ de andra arterna nÀr du jakter dig genom djupet.

Tror dock inte att andra arter inte kommer efter dig. Eftersom de kommer att bevittna dig som ett hot, kommer de att göra sitt bÀsta för att slÄ tillbaka det. De kommer att göra sitt bÀsta för att försvara sitt hem och besegra dig. NÀr du fortsÀtter spelet kommer du att slÄss mot tuffare fiender och chefer.

Ladda ner för iOS

Crossy Roads

I en överblick kan Crossy Roads se ut som ett spel som försöker passa in i de överfulla spelen som innebĂ€r oĂ€ndlig löpning. Även om det Ă€r okej för det mesta, blir mobila spelare mer och mer medvetna sĂ„vĂ€l som picky om de spel de vill spela.

Crossy Roads bryter normerna för traditionella löpspel genom att introducera lite rolig mekanik inklusive 8-bitgrafik som ser ganska snygg ut. Spelet vill inte att du ska springa utan vill att du hoppar dig lÄngt frÄn de livliga gatorna pÄ den plats du Àr pÄ.

Spelet Àr roligt, mycket roligare Àn det kan tyckas i början, och det Àr definitivt ett av de bÀsta gratis wifi-spelen för iOS sÄvÀl som Android.

Ladda ner för iOS

Frukt Ninja

Fruit Ninja Àr spelet som kan ses som det Àldsta spelet pÄ bÄda mobilplattformarna. Spelet har funnits sÄ lÄngt jag minns, och trots att det Àr riktigt gammalt Àr det fortfarande relevant och roligt att spela.

Du behöver inte riktigt mÄnga svÄra saker i spelet, du mÄste bara skÀra dig igenom oÀndliga frukter. Frukt jongleras, och du mÄste bara dra fingrarna för att klippa igenom dem.

Men kom ihÄg att för att öka spelets svÄrighetsnivÄ kommer du ibland att ge nÄgra bomber, och sÄ lÀnge du inte skÀr dig igenom kommer allt att gÄ bra.

Ladda ner för iOS

Smash Hit

FrÄn namnet spelet lÄter som om det Àr en musikal, men Smash Hit Àr en helt annan upplevelse. I sjÀlva verket kan hela upplevelsen bara beskrivas som abstrakt. Hela spelets koncept kretsar kring att du kastar bollar exakt och exakt.

Allt annat i spelet handlar om tÄlamod och teknik, och vem som helst utan tÄlamod kan bli extremt övervÀldigad av hur spelet spelar. Du mÄste se till att du bryter glasstrukturerna ordentligt och korrekt.

Det finns ingen huvudperson, ingen berÀttelse, ingen handling och inga regler. Spelet kommer att hÄlla dig rolig sÄ lÀnge du spelar spelet och gör vad du ska göra.

Ladda ner för iOS

Sicksack

ZigZag som ett spel handlar om enkelhet, spelet Ă€r sĂ„ enkelt att utvecklarna inte ens brytt sig om att inkludera ett ljudspĂ„r. Även om detta kan vara förskrĂ€ckande för mĂ„nga mĂ€nniskor, för mig, Ă€r detta spel lika beroendeframkallande som det blir.

Tror inte att utvecklarna var för lata och glömde att uppmÀrksamma hur spelet spelar. Faktum Àr att det finns sÄ mÄnga visuella lÀckerheter som gör detta spel till ett roligt att spela. Spelare kontrollerar en boll och mÄste flytta den i en sicksackrörelse, du tjÀnar poÀng för det.

Efter att ha tjÀnat 50 poÀng mÄlar hela scenariot med ny fÀrg. Denna fÀrgstÀnk upprepas varje gÄng en spelare tjÀnar 50 poÀng, och det finns inget stopp för det. Detta sÀkerstÀller att alla som spelar ZigZag fortsÀtter att komma efter mer.

Ladda ner för iOS

Geometry Dash Lite

Jag kommer att vara Ă€rlig med er alla, geometri Ă€r inte nĂ„got jag gillar. Ända sedan jag var liten tittade jag alltid pĂ„ det med förakt eftersom det gjorde mig obekvĂ€m. SĂ„ nĂ€r jag lĂ€ste om Geometry Dash Lite, frĂ„gade jag mig sjĂ€lv om jag kommer att kunna titta pĂ„ spelet med ett öppet perspektiv.

SÄ det gjorde jag och jag Ängrar inte det pÄ ett tag. Jag kan lÀtt sÀga att allt jag har haft mot geometri spelade ingen roll för mig sÄ snart jag började spela detta spel. Geometry Dash Lite tar dig in i den fÀrgglada och livliga vÀrlden dÀr du fÄr i uppdrag att föra din karaktÀr till slutet av varje nivÄ.

Ja, uppgiften ser alltför förenklad ut, men vad jag mÄste nÀmna Àr att du kommer att fÄ ett antal hinder pÄ ditt sÀtt som kommer att göra sitt bÀsta för att hindra din geometriska upplevelse. Det krÀver att ditt sinne verkligen kan övertrÀffa hindren.

Ladda ner för iOS

Monster Dash

Alla som rÄkar vara fan av 2D-plattformsspelare mÄste spela Monster Dash; medan majoriteten av vÀrlden rör sig i 3D-linjer, förblir Monster Dash trogen sjÀlv. Spelet erbjuder levande, fÀrgglad grafik som Àr precis rÀtt mÀngd pixelat.

Spelarna fÄr i uppdrag att röra sig i en vertikal miljö och se till att alla monster fÄr vad de förtjÀnar. Om du Àr orolig för rörelsen bör du veta att spelaren rör sig sjÀlv, och allt du behöver göra Àr att hoppa nÀr det behövs.

Du kan till och med Àndra dina vapen och vÀlja frÄn ett omfattande arsenal som hjÀlper din kamp mot monster.

Ladda ner för iOS

Epic Skater

SkridskoÄkning Àr en sport som alla Àlskar, men det faktum att det Àr en av de svÄraste sporterna att behÀrska Àr nÄgot som vi aldrig kan förneka. Med Epic Skater kan du bli din drömskater med stor lÀtthet.

Du spelar som en ung Äkare som mÄste komma hem frÄn skolan pÄ sitt skateboard och se till att han förblir oskadd. Ja, mekaniken Àr sÄ enkel, men komplexiteten uppstÄr nÀr du stÀlls mot nÄgra hinder som du mÄste ha i Ätanke.

Spelare kommer ocksÄ att krÀva att utföra ett antal trick för att framgÄngsrikt kunna navigera sig genom miljön. Spelet Àr utan tvekan vÀldigt enkelt, men nÀr skateboardets hastighet ökar, svÄrigheterna vÄgar ocksÄ med det.

Ladda ner för iOS

Vapenbröder 3

En av de mycket Àlskade actionspelserierna Àr tillbaka pÄ den igen. Brothers in Arms har alltid varit en serie som fokuserar pÄ vÀrldskrigets realism 2; spelare fÄr tillgÄng till alla berömda vapen frÄn vÀrldskriget 2 tillsammans med nÄgra experimentella men ÀndÄ kraftfulla vapen ocksÄ.

Med ett mycket större krig fÄr du ocksÄ tillgÄng till ett arsenal som du kan anvÀnda för att kassera dina fiender. Vapenbröder 3 Àr en av de bÀsta skyttarna som du kan spela pÄ din iOS eller en Android-enhet.

Det Àr uppslukande, snabbt och lyckas ocksÄ kontrollera de flesta lÄdor som krÀvs för att göra ett fantastiskt första personspel. Det Àr svÄrt att gÄ fel hÀr.

Ladda ner för iOS

Neon Shadow

Om du letar efter ett actionspel som ocksÄ betonar den konstnÀrliga kÀnslan och estetiken kommer du att kÀnna dig som hemma. Neon Shadow ger dig uppgiften att rÀdda mÀnskligheten frÄn förstörelse och till och med utrotning.

Intelligenta maskiner har vÀnt mot mÀnniskor planerar nu att förstöra mÀnskligheten. Som mÀnsklighetens sista hopp har du i uppdrag att se till att mÀnskligheten överlever och inte smuldrar.

Spelet erbjuder en rolig att spela och en rik spelstil som erbjuder mycket vÀrde. Det ser ut och spelar som en skjutspelare direkt frÄn 90-talet, och som 90-Äring, jag Àlskar absolut spelet till dess kÀrna.

Ladda ner för iOS

Inga Internet Simulator-spel för iOS och Android

Simulatorspel Àr vanligtvis betecknade som lÄngsamma och trÄkiga av mÄnga mÀnniskor, frÀmst för att de krÀver ordentlig tid och hÀngivenhet. Utan bÄda skulle spelet inte spela som det Àr tÀnkt att spelas.

Trots den kritik som genren ofta fÄr, har den nÄgra brinnande fans över hela vÀrlden. Det Àr faktiskt förvÄnande att se att i den stÀndigt utvecklande och rörliga vÀrlden för mobilspel har simulatorspel hittat ett hem pÄ plattformen.

Listan kommer att ha nÄgra av de bÀsta simuleringsspel som du kan spela pÄ bÄde iOS och Android.

Plague Inc.

Det första spelet i kategorin simulator skiljer sig lite frĂ„n resten av spelet. Även om det passar bra i simuleringskategorin, gör spelet spelare som en pest. Ja, du har hört det rĂ€tt. Det Ă€r din uppgift att ta kontroll över en dödlig pest.

Som en pest Àr det ditt mÄl att se till att alla mÀnniskor i vÀrlden Àr dÀmpade, dödade eller smittade. Du bör dock inte kÀnna dig övervÀldigad eftersom mÀnniskorna kommer att fÄ tid att hitta olika botemedel och metoder för att motverka sjukdomen, vilket fÄr dem att rÀdda sig frÄn sjukdomen.

Spelet presenterar ocksÄ spelare med fyra olika svÄrighetsnivÄer att vÀlja mellan. Det Àr definitivt ett otroligt spel att spela, men nivÄerna av kul Àr verkligen dÀr, och om nÄgon kÀnner sig lite strategisk, Àr Plague Inc. spelet att spela.

Det kan laddas ner och Android gratis, men kostar $0.99 pÄ iOS.

Ladda ner för iOS

Dragon Mania

Alla Àlskar drakar, oavsett om du pratar om nÄgra av de moderna versionerna av drakar eller nÄgra av de klassiska. Dragon Mania Àr ett spel som lÄter dig odla och odla drakar. Du börjar med vÀxande drakar som ser söta och ofarliga ut och se till att de förvandlas till de kraftfulla djur som de Àr avsedda att vara.

Du fÄr samla olika drakaraser och höja dem tills de Àr fullvuxna. NÀr detta Àr gjort kan du gÄ vidare och slÄss mot drakarna som har tagits upp av dina vÀnner. Om att slÄss mot dina vÀnner inte Àr nÄgot du vill, kan du till och med gÄ vidare och slÄss mot horder av vikingkrigare som kommer att attackera dig dÄ och dÄ.

Ladda ner för iOS

Townsmen

Townsmen Àr ett spÀnnande koncept för mig nÀr det gÀller mobilspel eftersom det kombinerar flera olika genrer till en. Till att börja med Àr spelet en fantastisk blandning av strategi och simulering ocksÄ.

I början av spelet fÄr du en liten stad med fÄ fattiga mÀnniskor som bor i staden. NÀr spelet fortskrider kommer det att vara din plikt att se till att staden vÀxer till en fullbefolkad stad tillsammans med en vÀl fungerande ekonomi och mÀnniskor som lever lyckligt i staden.

Situationerna kommer alltid att utvecklas sÄ att du alltid kommer att behöva ta hand om din plats annars kan du se att staden försvinner och det Àr inte nÄgot du vill ha.

Ladda ner för iOS

WiFi gratis actionÀventyrspel för iOS och Android

Precis som arkad har actionÀventyret ökat i de senaste mÄnaderna. Genren Àr en av de bÀsta oavsett vilken plattform du upplever den pÄ. Eftersom fokuset hÀr endast Àr mobil kommer vi att kasta lite ljus pÄ de bÀsta actionÀventyrspel som finns pÄ marknaden.

Återigen Ă€r dessa spel gratis att spela med betoning pĂ„ förmĂ„gan att spela dem online snarare Ă€n offline.

Temple Run

Även om du inte tĂ€nker springa ut ur spelet, ger Temple Run en unik upplevelse som gjorde genren mainstream i första hand. Det Ă€r sĂ€kert att Temple Run banade vĂ€gen för sĂ„ mĂ„nga andra liknande spel som kom ut efter det.

Spelets mekanik Àr enkel som de kan fÄ; du kommer att fly frÄn ett monster som stÀndigt vÀljer dig. Ditt jobb Àr att hoppa, strecka, anka och glida dig igenom hindren och samla sÄ mÄnga mynt som möjligt.

Du mÄste ocksÄ veta att det inte finns nÄgot slut pÄ dina Àventyr, sÄ att du stÀndigt Àr pÄ sprÄng. LÄt oss se hur snabbt du kan slÄ din egen höga poÀng och ta dig till toppen.

Ladda ner för iOS

Altos Adventure

Altos Àventyr Àr baserat pÄ en mycket enkel och enkel mekaniker, spelarna kommer att fÄ i uppdrag att stiga ner berget pÄ deras snowboard. Deras enda jobb Àr att undvika sÄ mÄnga hinder du kan. Du samlar ocksÄ in alla samlarobjekt som kommer pÄ din vÀg.

Medan mÄnga kommer att förvÀxla det med Temple Run, Àr spelet nÄgot annorlunda, och grafiken Àr i bÀsta fall minimal. Bakgrunderna Àr fantastiskt vackra, och du kan gÄ vilse nÀr du tittar pÄ utsikterna som det hÀr spelet kommer att ge dig.

Altos Àventyr Àr det perfekta exemplet pÄ hur enkelhet ibland kan skapa nÄgra av de vackraste miljöerna och spelupplevelsen.

Ladda ner för iOS

Sea Battle 2

Om du vÀxte upp och spelade det berömda Sea Battle-brÀdspelet kommer du att kÀnna dig som hemma med Sea Battle 2. Detta old-school-spel Àr byggt pÄ samma funktionalitet som det ursprungliga, men istÀllet för att ha ett faktiskt brÀde spelar du det nu pÄ din smartphone.

Spelare mÄste strategiskt placera sina fartyg i positioner genom vilka de kan förstöra fiendens fartyg och bana vÀg mot seger. The game starts with you and your opponent positioning your ships according to methods you seem are the best.

You can play this game online, and offline as well, this allows for hours of fun whether you are connected to the internet, or you are not. Sea Battle 2 is super fun to play, provided you can overcome the somewhat older looking graphics.

Download For iOS

Swamp Attack

The reason Swamp Attack is so much fun is that it takes a somewhat realistic situation, and gives it an over the top approach that we only see in movies. You play as a simple old man who lives alone in his cabin located in a swamp. He’s completely harmless, and just wants to enjoy his life.

However, things start to change as soon as mysterious virus wipes the entire swamp and turns every creature into bloodthirsty zombies. With the swamp turned into zombies, it is now his job to fight the onslaught of creatures who just want to slaughter him.

You will fight all sorts of crazy creatures that are not possible in real life, but you are going to have to defend yourself. The difficulty level of the game keeps increasing, andyou have to do everything in your power to survive.

Swamp Attack is quite possibly one of the best games you can play on your iPhone or Android.

Download For iOS

Racing Games For iOS and Android

Thanks to the availability of gyroscopes in smartphones, racing games have become super relevant. So much so that we did add a couple of racing games in the first heading. However, that does not mean that we are not going to discuss more racing games.

Below you can find some pretty amazing racing games that can be played offline on your smartphones. most of them are free to play as well with exceptions to in-game purchases that are becoming a part of almost every game out on the respective stores.

Asphalt Nitro

f you are not a fan of Asphalt 8 Airborne, and you are looking for something that is different, then don’t worry. Asphalt Nitro is a great alternative to Airborne; now a lot of people think that the variety between both of the games won’t be much, but after spending some time playing Nitro, I can tell you just how varied both games are.

You will get the chance to choose from a slew of different vehicles as per your preference, and not just that; you will also get to choose from different racing tracks. Every track comes with its own challenges, obstacles, and the ability to navigate the track differently should you wish to.

If you have played Split Second on PC, then the Asphalt Nitro will definitely bring back those memories. Sadly, the game is not available on iTunes, but you can download it for free from the Google Play Store.

Earn to Die 2

Anyone who likes a post-apocalyptic setting will definitely enjoy Earn 2 Die, following a 2-dimensional visual style, the game makes players navigate through a city that has been ravaged by the dead.

You are going to have to find fuel, and other different supplies in order to stay alive in the wilderness, and resources are scarce to come by. Sure, this is a game with not much attention to actual reality, but the way the game mechanics are implemented is brilliant.

Unlike some other racing games in which fuel never runs out, you are going to manage yourself properly in Earn to Die 2. Your car will run out of gasoline if you don’t find resources on time.

The lack of resources creates a strange kind of environment, and tension that only a player can properly explain.

Download For iOS

Racing Moto

Bike racing games are not always bad, as a matter of fact there are some fine examples of bike racing games available on the mobile platforms as well. Racing Moto is just the right game if you want to race your bikes across different roads.

The game has mechanics that are super simple, and easy to learn. You are not really required to pay a lot of attention to how the controls are going to work, because everything is pretty self-explanatory.

Players are going to need to dodge the traffic that will comprise of different vehicle types having different speeds as well. The game starts with giving players a Harley Davidson bike, but as the game progresses, you will be getting better, and faster bikes for your racing adventures.

It is not an original idea, but an idea that works really well thanks to the way its implemented. Sadly the game is only available on Android.

Traffic Rider

Continuing the tradition of fine motorcycle racing games, Traffic Rider makes it on the list of the best racing games on the mobile platform. Traffic Rider takes things differently as it is one of the few first-person racing games available on the mobile.

Players get the chance to ride their bikes with as much speed as they want through ever-changing and speeding traffic. The experience looks a lot easier at the start, but the difficulty only increases with time.

There are no turns so you don’t have to worry about those, but do keep in mind that the oncoming traffic can be bothersome. The game also gives you 20 different bikes to choose from.

Each bike will be more powerful or faster than the other with respect to their type, and you will even have different tracks and different times of the day.

Download For iOS

CSR Racing 2

If you think Asphalt is too arcade for you, simply go ahead and download CSR Racing 2. The racing game has been around for a long, long time, and features licensed cars, and a lot of customization options too.

Sure, you will not be able to perform gravity-defying stunts but the core gameplay is aimed at players who want authentic and believing driving experience. Players will get to choose from a large arsenal of licensed vehicles and be able to take them for a spin.

CSR Racing 2 is the racing game you want if you are looking for a racing experience unlike any other game in the market.

Download For iOS

Casual Games For Android and iOS (No Wifi Needed )

Sometimes you don’t want to play action games, or games that require your brain to focus on things. In a situation like that, the best way out is by playing games that are casual. There is no shortage of casual games in the market, as a matter fact, they have been around for a long time.

Casual games are just like they sound, you don’t really need a lot of brain activity to play the games. You can even play them when you are half asleep and they will still make sense.

The list is all about the best casual games that are available on the mobile platform. Let’s have a look at them.

Paper Toss

Tossing paper into the dustbin is a part-time activity a lot of people enjoy. For anyone who happens to be bored in their class or when they are work, they can start rolling paper and throw it in the dustbin.

With Paper Toss, you are no longer required to actually use real-life paper, instead, you can just play Paper Toss and throw the paper into the basket. Sure, it may not give you the feeling of actually throwing paper into the basket but the gameplay is fun and casual enough.

Paper Toss does not serve any proper purpose apart from being a casual time passer, but it works well for the last part, and provides a lot of value as you can play it anytime you want.

Download For iOS

Make More!

Make More! may seem redundant to a lot of people, but the core gameplay mechanics are simple enough to actually keep everyone hooked. The game lets players become factory owners, and they must train the workers and foremen. The workers are tasked with doing different things based on the level you are playing at.

The entire game takes place in a factory, and you are tasked with interesting things time and again; if you feel that the game is getting a bit boring and redundant, there are bonuses that you can use to motivate your workers even further.

The whole concept of the game is rather unique, and it doesn’t take a lot of effort to properly play it either. The whole objective of the game is to create more factories, and train more workers as well.

There is no denying that Make More! is an interesting concept that will get the players hooked as soon as they start their adventure in the game.

Download For iOS

Smurfs Village

Almost all of us grew up watching Smurfs one way or another, the cute blue creatures are embedded in our memories. So when I found out that there is a Smurfs based game available on the mobile platform, I was surprised to an extent.

For many, Smurfs is an old legend that is no longer relevant in the most parts of the world. However, it is safe to say that even the newer generation has taken interest in Smurfs. With Smurfs’ Village, you get a gameplay style that is a lot similar to games like Farmville and Cityville.

You will be tasked with a lot of different tasks that you will have to perform, and in case you feel that you are getting bored for one reason or another, you can go ahead and play some mini-games that are offered within the game.

Download For iOS

Angry Birds 2

Ever sin ve the original Angry Birds by Rovio Entertainment took the market by storm back in 2009, the value blew up to a point where Angry Birds became a brand name. It is safe to say that Angry Birds is perhaps the most famous franchise on the mobile platform.

A franchise that is even bigger than Pokemon Go, and the shortlived Flappy Bird. Angry Birds 2 is the first true sequel to the original Angry Birds. I was a bit skeptical, but the game exceeded my expectations.

Despite the countless iterations that have been available over the past couple of years, the sequel manages to bring something fresh to the table. There is a lot of fun involved, and you will not feel like it’s a sequel.

I admire Rovio Entertainment for the amazing game they have created. it’s one of the best renditions of Angry Bird that I have played in a long, long time.

Download For iOS

Free Offline Roleplaying Games For Android and iOS

If I am to talk about my favourite genre of the gaming industry, it would definitely be the roleplaying genre for a lot of reasons. Regardless of the platform, we are talking about, roleplaying has always been the most consistent one out there.

It was only natural that I look for the same genre on the mobile platform as well, and so I started my research. To my surprise, the genre has been thriving on the mobile platform for a long time. There are some amazing roleplaying games available on the platform.

Let’s have a look at some of them and see what makes them so amazing.

Dark Sword

The first roleplaying game on the list Dark Sword, it is not exactly related to Dark Souls so don’t worry about a game that is excruciatingly difficult. Dark Sword is actually very artistic. The graphics are minimal with just the right amount of artistic flair.

Most of the stuff is all black, even the blood splashes that you will get to witness from the enemies that you kill. Dark Swords lets you play as a gloomy, battle-hardened warrior who will be fighting endless waves of enemies.

The good thing here is that the game is very rewarding, so your hard work against your enemies will be paid off in a great way. You will get to improve your characters in various different aspects, making your character an even more formidable opponent for the enemies that you will be facing.

Download For iOS

Pixel Dungeon

If a fast paced, over the top RPG is not something that you are willing to play, then the next option is for people who want to relax and still enjoy the depth of an RGP game. Pixel Dungeon is a simply created RPG game that is a roguelike RPG game.

Players will be tasked with heading into a dungeon where they will be facing endless amounts of enemies as well as traps. The word “Pixel” goes really, really well with the pixelated gameplay that gives Pixel Dungeon the retro look and feel.

Pixel Dungeon is the near perfect RPG game for the fans of traditional RPG. It’s simple, fun to play, offers intuitive gameplay with rich controls, and can be played whenever you feel like it.

Download For iOS

SoulCraft Action RPG

The last game on the list is SoulCraft, it’s an action adventure RPG game that takes some of the inspiration from the likes of Dark Siders, and a couple of other classic games that have been out on different platforms.

At first I thought that the game would lack originality, because for many, it’s just a poor man’s clone. However, I was quickly proven wrong as soon as I started playing the game. Sure, some of the inspiration elements are surely there, but they are not emphasized.

Meaning that the game might look like some other game that you have played, but plays entirely differently. The gameplay is fun and will take you to a lot of different locations where you can fight demons and even some angels in a few cases.

Sure, the gameplay might seem a bit too action heavy in some cases, but the good thing is that the game actually focuses on making sure that the players get the value, and their time’s worth. It will never make you feel like you are wasting your time on something that is not as important.

Download For iOS

Slutsats

Writing about gaming on mobile phones was not an easy task, as someone who’s been so heavily invested in PC gaming, it was a lot different for me. However, I did take this task not as a challenge, but as a way to expand my knowledge about how gaming feels like on the go.

I had the pleasure to test a lot of games, and I can say that despite the superiority of other platforms in comparison to the mobile platform if you want a quick getaway that is both successful and fun, you can’t beat gaming on a mobile phone.

I tried my best to cover as many amazing games as possible in order to ensure that all the readers have something to play. In case you feel that some game is missing, and should have been on the list, feel free to let me know so I can look into it.

As far as the games are concerned, most of the games on the list are free to play, and will not require WiFi to always play them. Sure, you might need WiFi in the beginning to download the big data files that are normally not bundled along with the game.

But apart from that, you can download a game without really having to worry about the internet connection is always active.