5G iPad Pro-skÀrmar kommer att blÄsa bort AppleAktuella OLED: er senare i Är

5G iPad Pro-skÀrmar kommer att blÄsa bort AppleAktuella OLED: er senare i Är 1

Apple har tappat den Taiwan-baserade tillverkaren Innolux för att bygga ut mini-LED-paneler för en kommande iPad Pro-modell, som kan slÀppas under andra halvÄret.

Det Àr enligt en ny leveranskedjanrapport frÄn taiwanesisk publikation Ekonomiska dagliga nyheter. Per den rapporten har Innolux redan skickat prov-mini-LED-paneler till Apple och har vunnit en leveransorder för att producera dem i bulk för en kommande surfplatta.

Mer Àn bara en historia om leveranskedjan verkar rapporten bekrÀfta nÄgra intressanta detaljer om Ärets antagna uppdatering av iPad Pro.

För det första kan det hjÀlpa till att spika en tidslinje för Ärets iPad Pro-lansering, som hittills har varit svÄrt att placera.

Men vad Àr Mini-LEDs?

Mini-lysdioder Àr en del av en ny skÀrmteknologi som resulterar i ljusare och mer levande skÀrmar med större fÀrgkontroll och skÀrm variation. SÄ smÄningom kan de ocksÄ bli billigare totalt sett Àn vanliga OLED-paneler.

Och Àven om en iPad Pro med en mini-LED-skÀrm inte kommer förrÀn under hösten, betyder det inte det Apple slÀpper inte nÄgra Pro-modelltabletter nÀsta mÄnad. En möjlighet Àr en nedre 11-tums iPad Pro-lansering nÀsta mÄnad, med en betydligt uppdaterad 12.9-inch enhet med 5G-kompatibilitet debuterar senare under Äret.

NÀr slÀpps nÀsta iPad Pro?

Ryktkvarnen delas för nÀrvarande mellan en iPad Pro-lansering i mars och en debut senare i Är vid en hösthÀndelse. (Den nuvarande iPad Pro-generationen slÀpptes i oktober 2018, men Apple har uppdaterat produktutbudet var 18: e mÄnad.)

Det finns visserligen tecken pÄ det Apple kunde avslöja en ny iPad Pro-generation vid ett nyckelevenemang nÀsta mÄnad, tyder detta ryska Taiwan-leverantörskedja om att en modell med en mini-LED-skÀrm inte kommer att lanseras förrÀn senare i Är.

Det kan leda till tvivel om en iPad Pro-lansering i mars, sĂ€rskilt eftersom tidigare rykten ocksĂ„ tyder pĂ„ att en iPad Pro med 5G-stöd – allmĂ€nt förvĂ€ntat att debutera i Ă„r – inte kommer att komma förrĂ€n hösten 2020.

Tidigare prognoser frÄn vÀl anslutna TF Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerar ocksÄ att en iPad Pro med mini-LED-skÀrmar inte kommer att komma fram till Ärets tredje kvartal.