5G TIM-nÀtverk, testat med Ericsson och Qualcomm den första 5G-smarttelefonprototypen

TIM har bekrĂ€ftat att det har utförts vid sina laboratorier i Turin det första livetestet pĂ„ 5G-nĂ€tverket med den första kompatibla smarttelefonprototypen, baserat pĂ„ Qualcomm Snapdragon X50-chipset. “Faktum Ă€r att de första OTA (Over The Air) -anslutningstesterna pĂ„ 5G NR (New Radio) -nĂ€tverket i Ericsson-teknik som uppfyller 3GPP Release 15-standarden som anvĂ€nder Massive MIMO-lösningen har slutförts,” sade operatören.

Experimentet, som inte bara involverar TIM och Ericsson utan ocksÄ Qualcomm, har utnyttjat en del av frekvensomrÄdet 3,4-3,8 GHzsom tilldelades TIM genom den senaste anbudsinfordran frÄn ministeriet för ekonomisk utveckling. Kort sagt, utvecklingsarbetet som för bara en mÄnad sedan har gjort det möjligt för oss att upptÀcka hur Piemonte-huvudstaden har blivit en 5G avantgarde.

“Med denna ytterligare milstolpe, genom att ansluta den första 5G-testsmartphone till vĂ„rt nĂ€tverk, bekrĂ€ftar TIM sin ledande roll i Italien och beslutsamheten att skapa ett mobilnĂ€tverk som Ă€r lĂ€mpligt för att stödja utvecklingen som erbjuds av framtidens mobilnĂ€t. Experimenten som genomförts med vĂ„ra partners i Turin – sĂ„vĂ€l som i mĂ„nga andra stĂ€der som Bari, Matera och Republiken San Marino dĂ€r vi redan har börjat implementera Smart City-lösningar med tanke pĂ„ nĂ€sta kommersiella lansering – bekrĂ€ftar den tekniska prioriteten av TIM och dess engagemang för innovation för att erbjuda kunder banbrytande tjĂ€nster och den bĂ€sta digitala upplevelsen “, kommenterade Elisabetta Romano, TIM: s teknikchef.

Enrico Salvatori, SVP och ordförande för Qualcomm Europe, betonade att “detta Ă€r ett viktigt steg mot kommersiell distribution och lansering av tjĂ€nster”. Testterminalen Ă€r den första av 5G-linjen som Ă€r tillgĂ€ngligt frĂ„n och med 2019. Partnertillverkaren som tillhandahöll prototypen har inte avslöjats, men det Ă€r sant att Qualcomms ledande lösningar vanligtvis dyker upp i operatörens labb tack vare Samsung …

5G TIM-nÀtverk, testat med Ericsson och Qualcomm den första 5G-smarttelefonprototypen 1

“Resultatet som uppnĂ„s idag, tack vare vĂ„r spetsteknologi och vĂ„rt samarbete i ett helt ekosystem, bekrĂ€ftar Italiens ledande roll i den globala mobilkommunikationsscenen,” tillade Federico Rigoni, Ericssons VD i Italien.

“Har framgĂ„ngsrikt gjort den första 5G-anslutningen i Italien pĂ„ ett live-nĂ€tverk med den första smarttelefonprototypen, vittnar ocksĂ„ Ericssons nyckelroll i digitaliseringsprocessen i vĂ„rt land, dĂ€r vi har varit nĂ€rvarande och investerat i 100 Ă„r”.

0 Shares