7 tips för att skapa bÀttre blogginlÀgg

Bra blogginlÀgg vÀdjar inte magiskt till lÀsarna. Men genom att tillÀmpa nÄgra bra taktiker kan din blogg locka till sig och behÄlla dina ideala lÀsare.

HÀr Àr sju kraftfulla bloggvanor:

Tips n. ° 1: Tydlig segmentering

Den första tumregeln för att skapa effektivt innehÄll för din affÀrsblogg Àr att helt förstÄ att du bloggar. Hha en djup förstÄelse av din ideala lÀsarprofil (din kund) och ditt kÀrnmeddelande nÀr det gÀller ditt företag. Om du har en mycket tydlig uppfattning om vem du skriver för blir det lÀttare att skriva. Dina blogginlÀgg kommer att vara i mÄl och med avsikt. Du kommer inte att avvika frÄn Àmnen som Àr irrelevanta för din publik.

Tips # 2: Vet vad dina lÀsare vill ha

Skriv alltid med dina lÀsare i Ätanke. Skriv som om du svarade pÄ frÄgan "vad finns det för dem?" Dina lÀsare undrar hela tiden om den hÀr bloggen Àr vÀrd att lÀsa. Du Àr mer benÀgna att hÄlla dem intresserade om du "gÄr i deras skor." Ta itu med de största problemen och problem som dina lÀsare har. Om du inte vet vad de Àr, frÄga.

Tips # 3: Redigera ofta

MĂ„nga blogginlĂ€gg börjar med: "Förleden tĂ€nkte jag pĂ„ …" eller "Du vet, sommaren Ă€r nĂ€stan över och …". Ett blogginlĂ€gg Ă€r inte ett uppsats och det Ă€r inte poesi. GĂ„ till punkten omedelbart. Följ regeln om KISS = HĂ„ll det enkelt, socker! (eller hĂ„ll den kort och söt). Det betyder att du faktiskt kan skriva mindre.

Skriv korta, förklarande meningar och utelÀmna alla onödiga ord.. Detta innebÀr att du lÀser och lÀser om dina inlÀgg innan du publicerar. Det spelar ingen roll om du inte har utbildats som journalist eller om du har tagit mÄnga skrivklasser. Om du kan skriva ett e-postmeddelande kan du skriva ett blogginlÀgg. Dock kommer ditt bloggskrivning att förbÀttras nÀr du lÀser om innan du publicerar för att se till att du har tagit bort alla onödiga ord.

NÀr du har klickat pÄ "post" -knappen, lÀs ditt inlÀgg igen. Det Àr ofta nÀr du upptÀcker typografiska eller grammatiska fel som du inte har sett förut. Visa respekt för dina lÀsare genom att ha en ren kopia. LÀsarna tar inte lÄng tid att överge sin blogg; vissa kan avsluta prenumerationen helt enkelt för att deras stavning Àr slarvig. I onlinevÀrlden Àr dina ord allt du har.

Tips # 4: Skapa rubriker med riktiga nyckelord

Skriv attraktiva rubriker med strategiska nyckelord som Àr relevanta för ditt Àmne. Sökmotoroptimeringsexperter som ofta tar ut en arm och ett ben för sina tjÀnster visar nyckelord som guld. Men lÄt oss förenkla ett komplicerat Àmne.

LÀgg dig sjÀlv i skorna pÄ din ideallÀsare. Om den hÀr lÀsaren Googlade information eller lösningar pÄ ett problem, skulle de hitta den? Gör en lista över alla ord eller fraser du kan anvÀnda för att söka efter dig, ditt företag och dina lösningar. Det Àr de nyckelord och nyckelfraser du vill anvÀnda ofta pÄ din blogg. AnvÀnd dessa sökord nÀr du skriver en titel för ditt blogginlÀgg. Detta varnar sökmotorer och din lÀsare till vad som Àr viktigt i ditt inlÀgg.

För en djupgÄende diskussion om hur man skriver effektiva rubriker för blogginlÀgg, lÀs Chris Garrett's inlÀgg om hur man skapar rubriker som gÄr viralt med sociala medier.

7 tips för att skapa bÀttre blogginlÀgg 1

Att göra nyckelordsforskning dÄ och dÄ hjÀlper dig att hÄlla dig uppdaterad med vad dina kunder vill ha. Du kommer att upptÀcka exakt hur lÀsarna söker efter den information du har. AnvÀnd det gratis verktyget för sökordsförslag i WordTracker för att göra det enkelt. Dina postrubriker kan ocksÄ göra det lÀttare eller svÄrare för mÀnniskor att hitta den information de vill ha. Rubrikerna bör vara sÄ beskrivande som möjligt. Var inte lat. Du kan vara söt (men inte för söt), sÄ lÀnge det du sÀtter i titeln klargör vad du faktiskt skriver om eller vad lÀsaren kommer att lÀra sig.

Kom ihÄg att det handlar om dina lÀsare. Det handlar om att hjÀlpa dem att hitta och anvÀnda innehÄllet du ger dem. Blogga kommer att vara en misslyckad övning om dina lÀsare inte kan fÄ vad de vill ha av att lÀsa din blogg.

Tips # 5: Skriv bra första meningar

Skriv ett optimerat första stycke med samma nyckelord som du anvÀnde i titeln pÄ ditt inlÀgg. Gör din punkt omedelbart istÀllet för att köra den. AnvÀnd tydliga nyckelord i första meningen i första stycket och summera dem sedan igen innan du stÀnger ditt blogginlÀgg. StÀng alltid genom att be lÀsarna om sina kommentarer.

Tips # 6: HĂ„ll det kort och rumsligt

HÄll styckena korta nÀr du skriver. De bör vara högst en eller tvÄ meningar och sedan separeras för ett nytt stycke. Vitt utrymme Àr din vÀn. Ibland kan bara en mening vara lika effektiv som ett stycke. Du vill ha mycket tomt utrymme mellan stycken pÄ din blogg.

Kom ihÄg att de flesta lÀsare har brÄttom. Text pÄ en datorskÀrm Àr ocksÄ svÄrare att lÀsa Àn text pÄ papper. Du vill att det ska vara sÄ enkelt som möjligt för dina lÀsare att snabbt fÄ ditt meddelande.

Tips # 7: anvÀnd punktlistor

AnvÀnd kulor och listor sÄ ofta som möjligt. Detta gör ditt inlÀgg enkelt:

LÀs för att skanna FörstÄ Kom ihÄg

7 tips för att skapa bÀttre blogginlÀgg 2

Forskning visar att mÀnniskor föredrar att saker Àr lÀtt att smÀlta och reduceras för dem. Det Àr lÀttare för dem att komma ihÄg ditt meddelande om det har levererats till dig i en lista med tre till fem artiklar. Vissa online-copywriting experter rekommenderar ocksÄ att hÄlla listor i ett udda antal kulor, men den viktiga delen Àr att anvÀnda listor nÀr du kan.

Det finns mÄnga sÀtt att se till att du har fantastiska blogginlÀgg. Dessa sju tips ger en bra utgÄngspunkt och checklista som hjÀlper dig att hÄlla dig pÄ rÀtt spÄr och skapa innehÄll som dina lÀsare kommer att Àta och ta dem till handling.

Vilka andra tips skulle du lÀgga till i denna lista för att skriva bÀttre blogginlÀgg? Dela dina bÀsta bloggtips i kommentarerna nedan.

Foto: http://www.flickr.com/photos/cogdog/ / / CC BY 2.0