8 BÀsta appar som Facebook för Android

Att sÀga det Facebook Àr populÀr Àr ett underdrift. Det verkar som om alla och deras mormor anvÀnder webbplatsen för sociala medier. De Facebook app ger funktionerna till dina mindre enheter (surfplattor och telefoner). Problemet Àr att Facebook krÀver att du tillÄter behörigheter som ger Facebook rÀttigheter till din personliga information. Inte alla kÀnner sig sÀkra att ge dessa behörigheter. Vad kan du göra? Testa en av dessa bÀsta appar som Facebook.

Appar som Facebook funktion

Vad Àr Facebook Behörigheter?

NÀr du anvÀnder Facebook app mÄste du tillÄta vissa behörigheter nÀr du laddar ner den. NÄgra av behörigheterna inkluderar:

  • TillgĂ„ng till dina texter och sms-meddelanden och förmĂ„gan att lĂ€sa dem.
  • TillgĂ„ng till dina kontakter och möjligheten att lĂ€sa och skriva dem.
  • Möjligheten att ladda ner filer till din enhet utan att berĂ€tta.
  • LĂ€s, lĂ€gg till och Ă€ndra dina kalenderhĂ€ndelser pĂ„ din enhet.

Facebook försÀkrar anvÀndare om att det finns icke-besvÀrliga skÀl för dessa behörigheter. Behörigheterna Àr formulerade pÄ ett sÄdant sÀtt att de lÄter skrÀmmande, men verkligen Facebook anvÀnder inte behörigheterna olagligt. Till exempel Àr Ätkomst till dina texter sÄ om du lÀgger till ett telefonnummer kan appen skicka en sÀkerhetskod till dig. Ett annat exempel Àr att tillÄta nedladdningar Àr nÀr Facebook ger automatiskt intressanta annonser och nyheter till ditt flöde. Du kÀnner fortfarande lite osÀker och osÀker pÄ dessa behörigheter. Det kÀnns som Facebook fÄr fullstÀndig kontroll över din enhet.

Om du Àr orolig kan du prova a Facebook alternativ app.

Vad Àr alternativ Facebook Apps?

Ett alternativ Facebook app Àr en som ger dig alla eller de flesta av samma sak Facebook funktioner som du redan anvÀnder pÄ den officiella appen eller webbplatsen. De skiljer sig frÄn den officiella appen av nÄgra skÀl:

  • PĂ„ inget sĂ€tt anslutet till Facebook. Dessa appar Ă€r gjorda av andra mĂ€nniskor eller företag som inte arbetar med Facebook alls.
  • TillĂ„t inte samma behörigheter som Facebook. De kan behöva sina egna behörigheter men Ă€r i allmĂ€nhet mycket mindre skrĂ€mmande Ă€n den officiella Facebook app.
  • Eftersom det Ă€r skilt frĂ„n tjĂ€nstemannen Facebook app du inte ger Facebook de lĂ€skiga behörigheterna.
  • MĂ„nga Ă€r lĂ€ttare sĂ„ de tappar inte dina enheter resurser, batteri och data. MĂ„nga Facebook appanvĂ€ndare hatar hur datatung appen Ă€r och hur snabb den tappar bort batteriets batteri sĂ„ att en lĂ€ttare app uppskattas mer.

De flesta av dessa alternativa appar Àr det som kallas en "wrapper." Det Àr en programvaruutvecklingsterm för en app som efterliknar en webbplats. Du laddar ner ett appprogram som faktiskt lÀser information frÄn webbplatsen (i det hÀr fallet Facebook) och visar dig sedan vad den lÀste. Den lÀser mobilversionen av Facebook (eftersom du Àr pÄ en telefon eller surfplatta) och sedan visar det till dig som en app.

Du kan frÄga varför du inte bara gÄr till mobilversionen av Facebook istÀllet för att anvÀnda en wrapper-app. För det ena Àr det lÀttare att trycka pÄ öppna en app Àn att navigera till en webbplats pÄ din enhet. För det andra Àr inte alla funktioner tillgÀngliga i den mobila versionen som du kan fÄ i en wrapper-app. Vissa har till exempel fullstÀndig meddelandeförmÄga utan att behöva Messenger-appen. I slutÀndan Àr det lÀtt att sÀga att en wrapper-app tar en webbplats och fÄr den att fungera som en app.

Hur Àr de bÀsta apparna? Facebook?

Du vill ge ett av dessa alternativ Facebook appar försöker? Oavsett om en omslag eller inte, kanske du bara gillar utseendet, kÀnslan och sÀkrare anvÀndbarheten för en av dessa appar över den officiella Facebook app.

Metall för Facebook & Twitter:

Metall Àr ett omslag som erbjuder nÄgra extra funktioner och framsteg sÄ att det inte kÀnns som ett omslag. De största kraven pÄ apparna Àr att det Àr vÀldigt lÀtt och inte tappar ditt batteri som den officiella Facebook app. Du kan ocksÄ anvÀnda Metal för Twitter om du inte vill anvÀnda tjÀnstemannen Twitter app.

Svep för Facebook:

Dra Àr mycket lik Metal eftersom det Àr ett omslag med sina egna specialfunktioner. Det erbjuder roliga teman och ett störa inte-lÀge som förhindrar att aviseringar visas under en viss tid. Det Àr ocksÄ lÀtt sÄ det tappar inte batteriet snabbt. Ett energisparlÀge sparar batteriet Ànnu mer.

Aluminium folie:

Aluminium folie Àr designad och marknadsförd som en Facebook app som skyddar dig frÄn de onda behörigheterna. Det Àr dÀr namnet Tinfoil kommer frÄn. Appen Àr som en plÄthatt som förhindrar Facebook frÄn att komma in pÄ din privata information.

Snabb:

Snabb Àr en annan Facebook alternativ som hÀrmar den officiella appen. Den har alla samma funktioner som du förvÀntar dig frÄn den officiella appen men utan behörigheter och batterisparning.

LunnefÄgel för Facebook:

Puffin-webblÀsaren Àr en populÀr webblÀsare som anvÀnder komprimering för att begrÀnsa bandbreddanvÀndningen och anvÀnder ocksÄ molnintegration för att pÄskynda surfhastigheterna. Du fÄr alla samma funktioner med Facebook app frÄn lunnefÄgel.

SlimSocial för Facebook:

SlimSocial Àr ett annat lÀttviktsalternativ Facebook app med en stor skillnad frÄn resten. Det Àr öppen kÀllkod. Open source innebÀr att vem som helst kan komma in i appens funktionssÀtt och Àndra den som de ser lÀmpligt. Om du har fÀrdigheter i programvarudesign kanske du gillar den hÀr appen bÀst eftersom du kan Àndra saker sÄ att de passar dig och dina behov.

Folio för Facebook:

Folio Àr Ànnu en Facebook wrapper men den hÀr lÄter dig anvÀnda flera sociala mediesajter i en app. Du kan anvÀnda Google+, Instagram, och Facebook allt pÄ en gÄng.

Toffeed för Facebook:

Toffeed Àr ett lÀttviktsomslag som inte kommer att svÀva batteriets batteri och bandbredd. Det handlar ocksÄ mycket om behörigheter och vad de anvÀnds för sÄ att du inte undrar och oroar dig om du bara tillÄter en annan Facebook app för att ta kontroll över din enhet.

Dessa Àr 8 bÀsta appar som Facebook som ger dig samma funktioner som du vill men utan de lÀskiga behörigheter eller batteriladdning som du hittar i den officiella appen.

Är du orolig för det lĂ€skiga tillstĂ„ndet pĂ„ Facebook app? Tappar appen ditt batteri och bandbredd? I sĂ„ fall kan du prova en av dessa bĂ€sta appar som Facebook som inte krĂ€ver behörigheter och Ă€r lĂ€tta.

0 Shares