8 BÀsta Augmented Reality-appar för Android och iOS

VÀrlden hÄller pÄ att förÀndras tack vare den förstÀrkta verkligheten. Om du Ànnu inte Àr bekant med konceptet, augmented reality eller AI, Àr ett sÀtt att utforska en annan verklighet och alternativa möjligheter med bara din smartphone och en AI-app. Med förstÀrkt eller virtuell verklighet kan du lÀgga digitala bilder pÄ ditt personliga utrymme och "prova pÄ dem" utan att lÀgga ner din smartphone. Vissa appar underlÀttar till och med livet genom att hjÀlpa dig utföra vissa uppgifter, som att hitta din bil. Nyfiken pÄ vad som finns dÀr ute? LÄt oss titta pÄ nÄgra av de bÀsta augmented reality-apparna som du snart vill Àga.

1. Google Lens

Smarttelefonkameror ger dig möjlighet att ta bilder av hög kvalitet vart du Àn gÄr. Telefonkameror har kommit lÄngt. En dag ger de den kvalitet som en DSLR gör. Heck, vissa mÀnniskor tror att de redan gör! Men hur vill du ha en app som kan analysera det foto du just tog och ge dig information om det? Google-objektiv ger dig den möjligheten.

SÄ hÀr fungerar det. Anta att du bara har knÀppt ett foto av ett trÀd. Google Lens kan analysera innehÄllet pÄ fotot och berÀtta vilken typ av trÀd det Àr. DÄ kan appen ge dig information om andra objekt pÄ fotot. Det slutar inte heller dÀr. Om du fotograferar en bok, ett album eller ett videospel kommer det att berÀtta vad det Àr och till och med riktar dig mot recensioner om det föremÄlet. Vilket sÀtt att fÄ mer körstrÀcka ur din smartphone!

2. BlÀckjÀgare

Du har alltid velat en tatuering, men vilken bör du vĂ€lja? Med Ink Hunter kan du "prova pĂ„" olika tatueringar och se vilka som bĂ€st passar din bild. VĂ€lj först frĂ„n Ink Hunter's omfattande tatueringsbibliotek. Peka sedan pĂ„ den kroppsdel ​​du vill prova pĂ„. Voila! Du fĂ„r en visuell bild av hur det ser ut pĂ„ dig. Om du inte gillar en, prova en annan. Du kan till och med flytta din telefon och se hur den ser ut frĂ„n olika vinklar. Inga fler gissningar nĂ€r du vĂ€ljer en tatuering.

3. Augmented Works

Har du nÄgonsin kÀmpat för att hitta din bil pÄ en fullsatt parkeringsplats? Det kan bli ett förflutet med den augmented reality-appen Augmented Works. Att anvÀnda det kan inte vara enklare. BerÀtta för appen dÀr din bil Àr parkerad. Appen anger platsen och ger dig ett visuellt mÀrke som visar var din bil Àr och vilken vÀg du ska gÄ för att komma till den. Det sÀger till och med avstÄndet du mÄste gÄ för att komma dit. Dessutom fungerar det inte bara för din bil. Du kan ocksÄ anvÀnda den för att hitta en motorcykel eller cykel. KÀnn dig aldrig "förlorad" igen med hjÀlp av den hÀr senaste appen.

4. Gifhy World

GIFS Àr alla rasande pÄ sociala medier, men du kan göra ditt GIF-spel en gÄng med GIPHY World-appen. Med denna app kan du vÀlja klistermÀrken och 3-dimensionella objekt frÄn GIPHYs omfattande bibliotek och lÀgg till dem i ditt eget utrymme. NÀr du har dekorerat ditt utrymme, skjuta en video och dela din unika skapelse med vÀrlden. Du kan lÀgga till kÀnda statyer, konstverk och till och med planeter i din verklighet och snabbt förvandla dem till en delbar GIF. Sociala medier kommer aldrig att vara desamma!

5. Bara en linje

Vill du dela dina klotter och klotter med vÀrlden? Just a Line Àr en augmented reality-app som lÄter dig göra just det. Med bara en linje kan du klottera i luften genom att fysiskt flytta din smartphone genom rymden pÄ konstnÀrliga sÀtt för att skapa ett virtuellt mÀsterverk. AnvÀnd sedan video för att dela den med din favoritplattform pÄ sociala medier. Formgivarna av Just a Line slÀppte nyligen en version som lÄter dig skapa ett mÀsterverk med en partner. För att göra detta, placera din telefon bredvid nÄgon annans och klicka pÄ partnerikonen. Voila! Dina telefoner kan nu arbeta tillsammans för att skapa en ritning. Det förvandlar dig inte nödvÀndigtvis till en konstnÀr, men doodling Àr en stor stressavlastare och du kanske bara upptÀcker din inre Picasso.

6. Vuforia krita

Har du nÄgonsin haft ett tekniskt problem och inte kunnat beskriva exakt vad problemet Àr? Vuforia Chalk gör livet lÀttare för de tekniska utmaningarna. NÀr du behöver hjÀlp eller rÄd kan du ansluta till din favoritteknik genom att starta ett videosamtal. Peka sedan baksidan av din smarttelefonkamera mot din datorskÀrm. Nu kan du och teknikerna som du har kopplat till markera pÄ skÀrmen med augmented reality och visa hur du löser problemet. Inte mer snubblar runt för att hitta fel tekniska termer för att beskriva vad du behöver fixa. Du behöver inte prata "geek speak" nÀr en skÀrmdump Àr vÀrd tusen ord. Egentligen tillÄter Vuforia Chalk att du kan visa en direktvy av alla arbetsytor. Det Àr praktiskt nÀr du behöver samarbeta med andra i ett projekt.

7. AR MĂ€tningssats

Din smartphone kan vara mer Àn bara en smartphone med AR measure kit. NÀr du laddar ner appen kan du dra ut din telefon för att mÀta vad du behöver frÄn storleken pÄ en dörröppning till mÄtten pÄ ett helt rum. Peka bara kameran pÄ din telefon mot objektet du vill mÀta. NÀr du flyttar telefonen och mÀtningarna visas pÄ skÀrmen. Det Àr roligare att anvÀnda Àn en linjal ocksÄ!

8. ELSA

ELSA stÄr för engelska Smart Speech Assistant och det hjÀlper dig att inte bungla uttalet av ord. Det Àr en sak att slÄ upp ett ord i ordboken men en helt annan att uttala det korrekt. Med ELSA ringer du in ordet och det ger dig rÀtt uttal. Inga fler pinsamma stunder dÀr du uttalar fel!

Njut av den utvidgade verklighetens vÀrld! Vad Àr din favorit AR-app? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.

8 BÀsta Augmented Reality-appar för Android och iOS
4.7 (94.29%) 14 Votes