8 tips för att köra kampanjer pÄ sociala medier

Har du funderat pÄ att anvÀnda tÀvlingar och konkurrer pÄ sociala medier för att bygga och locka din publik?

Jag skrev tidigare Hur man kör en framgÄngsrik tÀvling pÄ sociala medier och beskriver nÄgra viktiga grundlÀggande steg: var tydlig med dina marknadsföringsmÄl, lÀra kÀnna din publik, förstÄ olika typer av marknadsföring och planera framÄt!

Om du letar efter fĂ„ Ă€nnu mer dragkraft med sociala kampanjer, Ă€r hĂ€r Åtta ytterligare tips för att förbĂ€ttra din nĂ€sta kampanj för sociala medier.

Det Àr svÄrt att driva en framgÄngsrik kampanj om din marknadsföring blockeras, tas bort eller ifrÄgasÀtts vid en domstol. SÄ innan vi kommer till den roliga delen av marknadsföring, finns det nÄgra logistiska tips att tÀnka pÄ.

# 1: Kör en Facebook Kampanj krÀver en app

Mycket har skrivits om Facebook PR-riktlinjer och hur du kör en kompatibel kampanj. Riktlinjerna har utvecklats, men det viktigaste kravet förblir detsamma: varje marknadsföring (dvs nÄgot dÀr en konsument kommer in för en chans att vinna en utmÀrkelsen) i Facebook det mÄste hanteras genom en applikation.

Om du vet vad du gör kan du göra det utveckla din egen Facebook Ansökan, men du kanske föredrar anpassa en “redo att anvĂ€nda” applikation av olika företag som Social North, Fatfire eller Strutta.

Vissa Àr billiga och enkla, medan andra erbjuder en mer robust uppsÀttning funktioner och alternativ för att ansluta dig till dina kunder och anpassa upplevelsen.

Om du vÀljer en tredjeparts applikationsleverantör, vÀlj en Facebook Föredragen marknadsutvecklare sÄ att du kan kÀnna dig sÀker pÄ att följa Facebook-plattformspolicyn.

pmd-mÀrke
Leta efter utvecklare och plattformar som visar det hÀr mÀrket med Apps-betyg.

# 2: Twitter Kampanjer mÄste tillhandahÄlla regelbeskrivning

Varje tÀvling eller dragning mÄste ge deltagarna villkoren för intrÀde och Twitter Àr inget undantag. Med bara 140 tecken att arbeta med, blir detta en av de största utmaningarna med att driva en PR-baserad pÄ Twitter

Det enklaste sÀttet att hantera detta Àr vara vÀrd för reglerna pÄ en separat webbsida och inkludera en kort lÀnk nÀr du tweetar om tÀvlingen. Alternativt kan du vara vÀrd för en mÄlsida med alla tÀvlingsdetaljer och krav och driva trafik till den sidan i stÀllet för att interaktionen ska ske inom Twitter ström.

För storskaliga kampanjer kanske du vill anvÀnda en tredje parts tjÀnst, till exempel CMP.LY för att sÀkerstÀlla efterlevnad.

exempel pÄ ett enkelt sÀtt
I det hÀr exemplet anvÀnds tjÀnsten CMP.LY för att tillhandahÄlla en kort URL-lÀnk till kampanjvillkoren varje gÄng den delas pÄ Twitter.

# 3: Se upp för lotteriet

Nej, jag Àr inte orolig för att du spenderar din lön pÄ Powerball. Men lotterier Àr domÀnen för regeringen och du vill se till att din kampanj inte betraktas som ett olagligt lotteri.

Alla kampanjer som innehÄller följande tre element betraktas som ett lotteri: och (kontant betalning, inköpskrav eller omfattande anstrÀngning som krÀvs för att delta).

Eftersom du inte skulle ha en bra kampanj utan pris, bör du ta bort möjligheten eller övervÀgandet (eller bÀst av allt, bÄda) till hÄlla sig borta frÄn potentiella juridiska problem.

NÀr du har markerat dina I och korsat dina T pÄ juridisk och politisk sida Àr det dags att tÀnk pÄ hur du genererar trafik och genererar fart för din marknadsföring.

# 4: Gör det enkelt för anvÀndare att dela

Detta Àr det viktigaste tipset nÀr det gÀller marknadsföring. Mycket av vÀrdet av en social marknadsföring kommer frÄn att det Àr lÀttare för deltagarna att dela sin marknadsföring via sin sociala graf.

En av orsakerna till att tĂ€vlingar som ”Retweet to Win” Ă€r sĂ„ populĂ€ra Ă€r det nĂ€stan friktionslösa utbytet. Om du anvĂ€nder ett program i Facebook till uppmuntra viral delning, se till att delningsalternativen Ă€r enkla och intuitiva.

Men det Àr ocksÄ viktigt Var medveten om att dela för mycket kan leda till spam uppfattningdÄ Àr det viktigt hitta rÀtt balans.

: Det Àr emot Facebook policy att direkt belöna en anvÀndare för att dela. Du kan anvÀnda Facebook appar för att belöna remisser men var noga med att inte direkt uppmuntra utbytet.

Dela pÄ Facebook
Integrerade delningsverktyg gör det enkelt för tÀvlingsdeltagarna att dela om de vill.

# 5: Markera regelbundet din tÀvling

TÀvlingsarrangörer planerar ofta en massa meddelanden nÀr en kampanj startar och inte gör det upprÀtthÄlla kommunikation under hela kampanjen.

Var sÀker pÄ att dela milstolpar och viktiga hÀndelser (Till exempel slutförandet av tÀvlingsrundan valdes finalisterna, de nÄdde bara 100 eller 10 000 anmÀlningar).

Om du kör en anvÀndargenererad innehÄllsreklam Àr det ocksÄ en stor möjlighet att göra det dela innehÄll (till exempel populÀra eller unika poster) som driva större engagemang.

Genom att publicera om din kampanj pÄ Facebook, var sÀker pÄ att anvÀnd den fÀstade inlÀggsfunktionen för att hÄlla inlÀgget synligt högst upp pÄ tidslinjen.

Och glöm inte anvĂ€nd alla dina sociala kanaler—Det Ă€r okej att marknadsföra ditt Facebook tĂ€vling i Twitter och Google+.

publicering av Facebook
I det hÀr exemplet anvÀnds en attraktiv bild för att locka uppmÀrksamhet och en direkt lÀnk till tÀvlingsapplikationen tillhandahÄlls.

# 6: FörstÀrka ditt meddelande genom partners

Utnyttja kraften i partnermarknadsföring genom att inkludera sponsorer och ge exponering i utbyte mot korsfrÀmjande.

Se ocksÄ till identifiera pÄverkare (journalister, bloggare osv.) som du kan kontakta och dela nyheter om din kampanj.

Om du kör en tÀvling med en utvÀrderingskomponent för att utvÀrdera poster, kanske du vill bjuda pÄverkare att gÄ med i juryn. Att ansluta ditt namn till din tÀvling ger trovÀrdighet och ger dem en god anledning att prata om det!

New York praktikant
PR-företag PÄverkar hÀvstÄngsinflyktare i vÀrlden av PR och marknadsföring för att fungera som domare och hjÀlpa dem att hitta den bÀsta sommarpraktikanten.

Jag tror starkt pÄ kraften i anvÀndargenererade innehÄllskampanjer, men efter att ha varit involverad med mÄnga under de senaste fem Ären finns det nÄgra viktiga lektioner som jag har lÀrt mig.

# 7: primera pumpen

NÀr du ber anvÀndare att skicka innehÄll till en kampanj Àr det en bra idé sÄ tÀvlingen med nÄgra presentationer.

Det kan vara exempel pÄ poster som du anser inte Àr berÀttigade att vinna eller inlÀmningar frÄn deltagare som har uppmuntrats att anmÀla sig tidigare.

tÀvling pÄ facebook
I denna tÀvling ledd av Mike Stelzner sjÀlv, examinator pÄ sociala medier, tillhandahöll Mike sitt eget provintrÀde för att hjÀlpa till att inspirera deltagarna.

Nyckeln Àr att ha nÄgra biljetter direkt för att bryta isen ge andra inspiration för sin egen underkastelse.

# 8: TÀnk tvÄ gÄnger innan du uteslutande förlitar dig pÄ den allmÀnna opinionen

TÀvlar med anvÀndargenererat innehÄll ofta införliva en offentlig omröstningskomponent. Detta Àr nÄgot jag skulle uppmuntra eftersom det driver mer viralitet, dÀr deltagarna naturligtvis stimuleras att dela sina bidrag och vÀljare som tar en aktiv roll i resultatet.

Men om din tÀvling Àr 100% beslutad av allmÀn röst, bör du vara beredd att överlÀmna kontrollen över resultatet till de individer med de största sociala medierna och / eller de som anvÀnder röstbyte och andra trick för att försöka spela med. de sistema.

Den mest populÀra tÀvlingsmodellen bland vÄra kunder anvÀnder en omröstningsrunda för att minska antalet deltagare till ett förutbestÀmt antal finalister, och en domarepanel avgör vinnaren.

Genom att anvÀnda en uppsÀttning fördefinierade utvÀrderingskriterier, kan kunden bibehÄlla viss bedömning av vem som utses till vinnaren (erna) samtidigt som han genererar ett stort antal omröstnings- och utbytesaktiviteter i förvÀg.

Ett annat alternativ Àr anvÀnd utvÀrderingskriterier för att vÀlja finalister och öppna det sedan för att rösta. Oavsett vilken föredragen tÀvlingsmodell, se till att din valda plattform Àr vÀl utrustad för att hantera omröstning och möjliga utmaningar.

En framgÄngshistoria

Mari Smith lanserade nyligen sin första tÀvling. Mari ville göra nÄgot roligt och givande för sina fans och presentera ett nytt webinarium som hon var vÀrd. Hon var stÀndigt upphetsad över att leverera en fantastisk upplevelse till sitt samhÀlle och anvÀnde mÄnga av de tips som beskrivs ovan.

tidslinjen för mari smith omslagsfoto
Mari gjorde ett bra jobb med att frÀmja tÀvlingen och hÄlla fansen involverade i att utforma intressanta segment under vÀgen.

Mari bjöd in alla att skicka sina Facebook omslagsfoto för en chans att vinna a Facebook Makeover vÀrderad till $ 1000. PÄ bara tre veckor fick kampanjen nÀstan 400 bidrag, vilket i sin tur genererade 1, 500 aktier och mer Àn 3000 klick.

Senare, 2Ytterligare 1 000 personer deltog som deltagare eller vÀljare som ett direkt resultat av en annan deltagare som delade kampanjen med dem.

TÀvlingen fick över 25 000 besök pÄ bara tre veckor, vilket gav stor exponering för Mari och genererade ett betydande antal prenumerationer pÄ hennes webinar.

Jag har sett företag i alla storlekar anvÀnda kampanjer som liknar de billiga FörvÀrva och engagera fans, öka medvetenheten om en ny produkt och generera i slutÀndan konverteringar till försÀljningen.

Vad tycker du? Vad vill du att en social marknadsföring ska göra för dig? GÄ med i diskussionen nedan.

0 Shares