Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ

Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ 1

Adobe idag uppdaterat Lightroom för iOS, Ljusrum för macOS och Lightroom Classic med nya funktioner som stöd för Split View-multitasking. Den delade ocksÄ vad som finns i butiken under 2020.

För en detaljerad sammanfattning av de nya funktionerna, besök Adobe-bloggen.

Lightroom för Mac

Det finns nu nya alternativ tillgĂ€ngliga i Lightroom för Mac nĂ€r du exporterar objekt – utöver den tidigare exporten av JPEG och TIFF kan du nu vĂ€lja att spara dina foton som DNG-filer. Den hĂ€r funktionen fanns redan i Lightroom för iOS och Android.

Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ 2

PÄ tal om export kan delade albumÀgare nu exportera vad andra har bidragit till deras delade album. Och nÀr du bidrar med foton till ett delat album som Àgs av nÄgon annan kan du nu vÀlja att inkludera eller utelÀmna metadata.

DÀrefter kan du importera till ett specifikt album genom att dra och slÀppa direkt till ett album i albumlistan. Photo Merge-funktionen ger nu praktiska genvÀgar för att skapa en HDR (Ctrl + Skift + H) eller Panorama (Ctrl + Skift + M) utan att anropa instÀllningsdialogen.

För hela listan över Àndringar i Lightroom för Mac, lÀs Adobes supportdokument.

Lightroom för iPhone och iPad

Den största förÀndringen i Lightroom för iOS inkluderar stöd för iOS: s sida vid sida Split View-multitasking pÄ iPad som lÄter dig arbeta i Lightroom tillsammans med en annan app för att enkelt dra och slÀppa innehÄll mellan de tvÄ apparna och mer.

Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ 3

Split View multitasking: Lightroom pÄ vÀnster och Safari till höger.

Och slutligen inkluderar förbÀttringar för att lÀra och upptÀcka innehÄll en ny tvÄ-kolumnvy för Discover och ett före-efter-steg för de interaktiva tutorials i avsnittet LÀr dig. Lightroom för iOS kommer snart att fÄ möjlighet att importera redigeringsförinstÀllningar och profiler, meddelade Adobe.

För den fullstÀndiga listan över Àndringar i Lightroom för iOS, lÀs Adobes supportdokument.

Lightroom Classic

Lightroom Classic (bildens övre del av inlÀgget) försvinner inte snart.

Faktum Ă€r att Lightroom Classic har fĂ„tt de mest betydande förbĂ€ttringarna i Adobes uppdatering frĂ„n februari 2020 med början med konfigurerbara standardutvecklingsinstĂ€llningar för RAW-bilder inom InstĂ€llningar → FörinstĂ€llningar instĂ€llningar, dĂ€r du kan dra nytta av de nya kontrollerna för att stĂ€lla in Lightroom för att anvĂ€nda antingen kamerainstĂ€llningar, Adobe Color eller en förinstĂ€llning du vĂ€ljer.

Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ 4

StandardvÀrden kan tillÀmpas universellt eller anpassas efter kameramodell och serienummer.

Det nya standardinstÀllningen för kamerainstÀllningar garanterar att din RAW-fil ser ut precis som kameraförhandsvisning.

Du kan nu anvÀnda stora dokumentformat (.psb) -filer inom Lightroom Classic och njuta av förbÀttrad GPU-accelererad redigering i appen med full maskinvaruacceleration av justering av objektivkorrigering och transformering. Dessutom kan Enhance Details nu utnyttja externa GPU: er pÄ macOS Catalina för snabbare bearbetning.

Adobe tar med sig nya funktioner till Lightroom som Split View pÄ iPad och nya exportalternativ 5

Lightroom Classic inkluderar nu sekundÀr visningsval för att vÀlja skÀrmen som du vill anvÀnda som din sekundÀra skÀrm.

För mÄnga redaktörer som anvÀnder tre eller fler skÀrmar, öppnas nu ett andra fönster automatiskt pÄ den angivna bildskÀrmen som kan ha bÀttre upplösning, fÀrgkalibrering etc. för dina arbetsflödesbehov.

Andra förbÀttringar i denna utgÄva av Lightroom Classic inkluderar aviseringar för Auto-Sync, Photoshop Elements 2020-stöd, en FAQ-lÀnk för synkronisering som avslöjas genom att klicka pÄ typskylten under synkroniseringsstatus och nÄgra andra förmÄner.

För den fullstÀndiga listan över Àndringar i Lightroom Classic, lÀs Adobes supportdokument.

Skaffa Lightroom-apparna för dina enheter

Ladda ner Lightroom för iPad eller Lightroom för iPhone och Apple Watch frÄn App Store.

Lightroom för Mac finns gratis i Mac App Store.

Lightroom Classic, en icke-molnutgÄva av Lightroom, kan vara laddas ner direkt frÄn Adobe.

0 Shares