AffÀrsinformationssystem: Definition, regler, komponenter, resurser och typer

FörstÄ affÀrsinformationssystem

Att förstÄ affÀrsinformationssystem Àr

Innan vi diskuterar affÀrsinformationssystem som Àr de viktigaste Àmnena i denna artikel kommer vi att diskutera en efter en först om informationssystem och vad som menas med företag.

Informationssystem Àr en kombination av informationsteknologi och aktiviteterna för mÀnniskor som anvÀnder den för att stödja drift och ledning. Medan affÀrer Àr ett försök att sÀlja varor eller tjÀnster som utförs av en person, enskild eller till och med organisation till konsumenter och Àr avsedda att fÄ vinst / vinst.

Det kan dras slutsatsen att företagsinformationssystem Àr en samling informationsteknologi som har en enhet med varandra och Àr avsedda för att sÀlja produkter eller tjÀnster (företag). Förekomsten av ett affÀrsinformationssystem Àr verkligen mycket viktigt och kommer inte att separeras frÄn affÀrsmÀn. Det finns fortfarande mÄnga intressanta saker att diskutera om detta affÀrsinformationssystem och du kan se recensionen nedan.

GrundlÀggande regler för affÀrsinformationssystem

dÀr 3 grundlÀggande regler för affÀrsinformationssystem som naturligtvis mÄste följas av affÀrsmÀn för att stödja framgÄng. De tre reglerna Àr följande:

1, Support för affÀrsprocesser och verksamhet

Stöd för affÀrsprocesser och verksamhet Àr en regel som mÄste tillÀmpas pÄ ett företags verksamhet eftersom det i hög grad kommer att pÄverka företagets prestanda och goda eller dÄliga kvalitet.

2, Stöd för beslutsfattande av anstÀllda och chefer

Dessutom Àr det inte mindre viktigt, nÀmligen stöd för beslutsfattande frÄn anstÀllda och chefer. Beslutsfattande frÄn dessa tvÄ aspekter pÄverkar företagets kvalitet mycket trots att det fungerar som anstÀlld.

3, Strategistöd för konkurrensfördel

Och det sista Àr stödet av strategier för konkurrensfördelar, vilket Àr en av de viktigaste sakerna eftersom det pÄverkar driften av ett företags verksamhet starkt. Det Àr obestridligt nÀr man bygger ett företag att en av de risker som mÄste stÀllas inför Àr konkurrens och dÀrför behovet av dessa grundlÀggande regler.

Komponenter för affÀrsinformationssystem

Det finns 4 de viktigaste komponenterna som behövs för att driva ett affÀrsinformationssystem, som inkluderar teknik, applikationer, utveckling och hantering. Ett exempel pÄ teknikens roll i affÀrsinformationssystem Àr anvÀndningen av datornÀtverk för att stödja informationsbehandling bÄde hÄrdvara och mjukvara.

I form av applikationer Àr det som vi ofta ser varje dag i form av e-handel. AnvÀndningen av e-handel eller internetbaserade försÀljningsapplikationer kommer aldrig att separeras frÄn affÀrsaktiviteter i den nuvarande moderna eran.

Dessutom finns det ocksÄ en viktig komponent i affÀrsinformationssystem, nÀmligen utveckling. PoÀngen hÀr Àr att utveckla anvÀndningen av informationsteknologi i verksamheten för att stödja företagets framsteg. Och den sista komponenten Àr management. Dess tillÀmpning inkluderar hantering av teknik för att stödja betoning pÄ kvalitet, strategiskt affÀrsvÀrde och nÀr det gÀller sÀkerheten i det anvÀnda systemet.

Resurser för affÀrsinformationssystem

FörstÄelse för affÀrsinformationssystem och komponenter

Stödja resurser i affÀrsinformationssystem men i allmÀnhet dÀr 5 som inkluderar mÀnskliga resurser, hÄrdvara, mjukvara, data och nÀtverk. För en fullstÀndig granskning kan du se var och en nedan:

1, MĂ€nskliga resurser

MÀnskliga resurser bestÄr av tvÄ delar, nÀmligen AnvÀndare (anvÀndare) och Expert (utvecklare). AnvÀndare Àr mÀnskliga resurser som Àr i position som anvÀndare av informationssystem, till exempel kunder, chefer, operatörer, revisorer och andra. NÀr det gÀller experter Àr det mÀnskliga resurser som ansvarar för att utveckla informationssystem, till exempel en systemanalytiker, programvaruproducent och andra.

2, Maskinvara resurs

Maskinvara resurser bestÄr av hÄrdvara eller utrustning som har en fysisk och anvÀnds i behandlingen av affÀrsinformationssystem som körs.

3, Programvara resurser

Programvara resurser bestÄr av 3 delar nÀmligen systemprogramvara, applikationsprogramvara och procedurer. Systemprogramvara kan jÀmföras med operativsystemet som finns i en dator medan applikationsprogramvara Àr ett program som behandlar alla datoranvÀndares uppgifter direkt, till exempel en försÀljningsapplikation. Förfarande Àr en form av drift av kommandon till anvÀndaren av ett informationssystem, till exempel som en datainmatningsprocedur.

4, Dataressurser

Dataressurser diskuterar tillgÀngliga data i en affÀrsprocess som produktbeskrivningar, kundregister, personalfiler och inventeringsdatabaser och mÄnga fler beroende pÄ typ av verksamhet.

5, NĂ€tverksresurser

Dessa nÀtverksresurser tenderar att vara mer inriktade pÄ kommunikation sÄsom kommunikationsmedier, kommunikationsprocessorer och programvara för nÀtverksÄtkomst och kontroll i ett informationssystem.

Typer av affÀrsinformationssystem

    FörsÀljnings- och marknadsföringssystem, nÀmligen funktioner som ansvarar för att sÀlja produkter eller tjÀnster i ett företag / organisation. Mycket uppmÀrksammas i marknadsföring som produktintroduktion, kundbehov, reklam och mycket mer. Tillverknings- och produktionssystem Àr funktioner som ansvarar för att reglera produktionsverksamheten för företagets varor eller tjÀnster i enlighet med vad som önskas. Detta system Àr nÀra beslÀktat med aspekter som tillgÀngligheten av produktionsmaterial, produktionsmÄl, upphandling, lagring och andra. MÀnskliga resurssystem, kan ocksÄ kallas mÀnskliga resurser informationssystem ansvarar för att bygga, utveckla och underhÄlla företagets arbetskraft. Detta system stöder aktiviteter som att identifiera potentiella anstÀllda, registrera fullstÀndiga anstÀlldedata och andra. Det finansiella och bokföringssystemet ansvarar för att hantera företagets ekonomi sÄsom kontanter, obligationer, aktier och andra former av investeringar. Exempel pÄ tillÀmpning av detta system Àr hantering av finansiella poster, kvitton och betalningar, lönelista och mycket mer.

Det Àr en förklaring av förstÄelsen för affÀrsinformationssystem tillsammans med regler, komponenter och andra frÄgor som rör affÀrsinformationssystem. Förhoppningsvis Àr ovanstÄende artikel anvÀndbar och lÀtt att förstÄ!

AffÀrsinformationssystem: Definition, regler, komponenter, resurser och typer
4.8 (96.19%) 21 Votes