Airbnb föreslÄr Àgarna att lÀmna minst 100 000 gratis hyror för första svararna

Airbnb, den vÀlkÀnda online-hyresplattformen, ger ett slags bidrag till coronovirus-pandemin som har drabbat tusentals mÀnniskor över hela vÀrlden. Nu har företaget meddelat alternativ som att frÄga hyresvÀrdar om gratis uthyrning för frivillig personal som arbetar under karantÀn.

Via sin officiella webbplats presenterar Airbnb initiativet Öppna hem, för att hyra husvĂ€rdar ska bidra med minst 100 000 personer som arbetar som frivilliga, först svarande eller lĂ€kare under COVID-19-pandemin.

Airbnb samarbetar med vÀrdar för att tillhandahÄlla sÀkra och bekvÀma boenden till 100 000 hÀlso-och sjukvÄrdspersonal, humanitÀra arbetare och första hjÀlpen personal som behöver vara nÀra sina patienter och ett friskt avstÄnd frÄn sina familjer. Vi kanske Àr isÀr nu, men vi kommer igenom detta tillsammans.

Företaget skapade en plattform dÀr det noteras att partner söker gratis bostÀder för personal som arbetar varje dag för att bekÀmpa COVID-19-pandemin. För att samarbeta uppmanade Airbnb hyresÀgare att tillhandahÄlla hemmen gratis till alla volontÀrer.

Det bör noteras att Airbnb inte tar ut motsvarande avgifter, men det klargjorde inte heller om det skulle hjÀlpa dessa Àgare av hyresbostÀder att tÀcka kostnader av nÄgot slag.

Talesman berĂ€ttade för The Verge att, utöver de vanliga undantag frĂ„n avgifterna som erbjuds genom programmet Open Homes, ”Priser för andra COVID-19-responder vistelser Ă€r ocksĂ„ för nĂ€rvarande undantagna. För alla betalade vistelser i programmet, till exempel de som bokas av medicinska organisationer, kan vĂ€rdar fortfarande ta ut sina egna avgifter, inklusive stĂ€davgifter. "

12 000 vÀrdar som stöder volontÀrer

Det rapporterade Airbnb-verkstÀllande direktören om Twitter att det hittills finns 12 000 vÀrdar som har erbjudit sina hem för frivilliga genom programmet.

Initiativet syftar till att föra lÀkare, hÀlso- och sjukvÄrdspersonal, först svarande och frivilliga mycket nÀrmare sin arbetsplats, samt att erbjuda ett hem till de som inte har nÄgonstans att bo.

VÀrdarna erbjuder kontaktinformationen via portal arrangerad av Airbnb sÄ att frivilliga kan kommunicera snabbt.

Frankrike och Italien har för nÀrvarande ett pilotprogram dÀr 6000 vÀrdar har gett fri skydd i nödsituationer till lÀkare, sjuksköterskor och andra arbetare som stöder under krisen av COVID-19.

I Frankrike debiterar hyresföretaget inte driftskostnaderna och erbjuder 50 euro till husÀgaren för rengöringskostnader. Företaget pÄpekade att de pÄ solidaritetssidan kommer att kunna kontakta, hela huset kommer att göras tillgÀngligt, inte bara rum.

Företaget klargjorde ocksÄ att vÀrdarna kommer att ha tre dagar att rengöra och vidta alla sanitÀra ÄtgÀrder i lÀgenheten eller hyreshuset enligt de rengöringsriktlinjer som Airbnb tillhandahöll i följande lÀnk.