Alexa kommer att pÄminna dig nÀr du ska ta dina lÀkemedel

Som en del av framstegen i ditt hÀlsovÄrdsprogram, nu Amazon Han kommer att presentera en ny version av sin virtuella assistent, Alexa som nu kommer att pÄminna anvÀndare nÀr de borde ta sina mediciner.

Amazon Det Àr ett av de mÄnga företagen som fokuserar pÄ att ge anvÀndarna största möjliga komfort pÄ hÀlsonivÄ. Vi har redan sett hur företaget Jeff Bezos gÄr med i trenden för Google med DeepMind och Verily, Apple med införandet av ett EKG till och med Apple Watch, IBM med impulsen frÄn Watson och andra stora företag som börjar förnya sig inom det medicinska omrÄdet.

Alexa och dess tillÀmpning inom medicin

Enligt kĂ€lla, nu kommer Alexa att ansluta till vissa utvalda apotek och upprĂ€tta en medicinering pĂ„minnelse baserad pĂ„ patientrecept, en Ă„tgĂ€rd som gör det möjligt för den virtuella assistenten att pĂ„minna anvĂ€ndare genom kommandot: "Alexa, vilken medicinering ska jag ta? nu? ”eller“ Alexa, fyll i mitt recept ”vilka mediciner som tas.

Dessutom var det kÀnt att Alexa med denna nya funktionalitet kommer att kunna bestÀlla fler mediciner nÀr befintliga slutar genom receptet. KÀllan konstaterar att nÀr denna nya funktionalitet har konfigurerats kan anvÀndare granska sina recept och administrera pÄminnelser innan de anger nÄgot kommando.

Hur det fungerar

Amazon Han pÄpekar att kunderna som kommer att börja njuta av den nya versionen av Alexa kommer att vara de frÄn Giant Eagle Pharmacy, en lÀkemedelsförsÀljare i USA som har mer Àn 200 filialer.

För att börja njuta av den nya Alexa-tjÀnsten mÄste anvÀndare lÀgga till apoteket till sitt konto Amazon genom Alexa-röstprofilen, och Àven om hittills bara Giant Eagle Pharmacy Àr den enda leverantören, rÀknar företaget med att lÀgga till fler apotek i framtiden.

Slutligen, och som en metod för integritet och sÀkerhet, noterar företaget att kunderna mÄste anvÀnda röstautentisering och verifiering av Ätkomstkoden för att börja njuta av denna funktion.

0 Shares