(AMD Radeon Gamma XT) Även RTX 3000 kan inte slĂ„ss !?

Nyligen kom en stor lĂ€cka pĂ„ Internet om det nya utbudet av AMD Radeon-grafikkort, sĂ€rskilt den nya toppen av sortimentet som borde vara den stora utmanaren för RTX 2080 Ti! Och vem vet … frĂ„n framtiden RTX 3080 Ti, trots allt, pĂ„ vĂ„ra chipsets har vi redan den förvĂ€ntade prestanda frĂ„n den nya NVIDIA Ampere.

Tack vare detta "spill", vet vi redan att den nya generationen av AMD GPU kommer att kallas Radeon RX Gamma XT … Men om du rĂ„kar hitta ett konstigt namn … sĂ„ Ă€r denna 'Gamma Cassiopeiae' det verkliga namnet pĂ„ en kĂ€nd stjĂ€rna som Navi. Det vill sĂ€ga, vi talar om den avancerade GPU Big Navi GPU, som var en lovande AMD och hade varit önskad av konsumenter i mĂ„nader!(AMD Radeon Gamma XT) Det nya avancerade kortet har nÄtt Internet!

SÄ det ser ut som den nya AMD Radeon RX Gamma XT-grafiken kommer att ha 26 TFLOPs av datorkraft, och 1.5 Terabyte / sekund av bandbredd, plus 21.2 GigaRays frÄn Ray Tracing power.

Hur vet vi detta? Allt tack vare en direkt lÀnk till konfidentiell information frÄn ett av AMDs AiB (Add-In Board) partnerskap!

DÀrför visar bilderna kortspecifikationerna samt referensdesignen som skapats av AMD. SÄledes verkar kyllösningen ha tvÄ flÀktar, mycket lik den design vi redan kÀnner till den nuvarande Navi. Faktum Àr att plattformen Àr mycket lik den som har cirkulerat de senaste veckorna. (Nedan)

AMD Radeon

Efter allt som har sagts verkar det som om det nya AMD-kortet kommer att kunna uppnÄ (och upprÀtthÄlla) en exceptionell frekvens pÄ upp till 2.633MHz tack vare den nya TSMC-processen 7 EUV-nanometer. NÄgot som ingen verkligen förvÀntade sig, frÄn början förvÀntades det att anvÀnda den nuvarande 7nm-processen som anvÀndes i Ryzen 3000 och Radeon RX 5000. Detta Àr bra nyheter och i sjÀlva verket ett verkligt hot mot NVIDIA.

Under en mycket kort period innehÄller kortet 80 datorenheter (CU) och 5120 strömprocessorer, vilket i sin tur förstör rykten om en pÄstÄdd förÀndring i förhÄllandet mellan SP: er och CU: er. Tack vare ovan nÀmnda frekvensgrÀns kan kortet dock nÄ 26.6 TFLOPs av berÀkningskraft (precision en). En mycket stor ökning under den senaste generationen, vilket i sin tur visar att AMD inte lÀngre spelar med GPU: er.

Se upp för NVIDIA! AMD kommer att erbjuda tvÄ gÄnger prestanda frÄn Ray Tracing

(AMD Radeon Gamma XT) Även RTX 3000 kan inte slĂ„ss !? 1

För att fÄ en uppfattning om det kvalitativa sprÄnget satsar AMD starkt och ful pÄ Ray Tracing, nÀr det fortskrider 21.2 Giga Giga per sekund. Ett imponerande antal med tanke pÄ att RTX 2080 Ti bara erbjuder 10 Gbps. Dessutom verkar AMD ocksÄ ha teknik för att tÀvla med NVIDIAs berömda DLSS, som kallas "ClearAI Upscalling".

Detta kort stöder emellertid DisplayPort 2.0 , PCIe 5.0 , Med TDP cirka 350 watt. Dessutom hittade vi ocksÄ en 512-bitars buss för att Äteruppliva ett 32 GB (24 Gbps) GDDR7-minne.

Intressant nog visar denna "lĂ€cka" ocksĂ„ den förvĂ€ntade prestanda för den nya NVIDIA Ampere (RTX 3000)! Tydligen … AMD kan till och med vinna nĂ€sta generation! (Som du ser pĂ„ bilden ovan)

Kort sagt, AMD verkar vilja satsa pĂ„ allt med en ny uppsĂ€ttning grafikkort och försöker nĂ„ 4K 120Hz, vilket verkar galen vid denna tidpunkt i turneringen. Att se den förvĂ€ntade prestanda för den nya NVIDIA Ampere (RTX 3000) Ă€r faktiskt inte ens vettigt … men det Ă€r officiella chipsets!


Vad tycker du om allt detta? Dela din Ă„sikt i kommentarerna nedan.

Linje

LÀs ocksÄEller se fler nyheter frÄn specialerbjudanden, specialenheter

Följ de senaste tekniska nyheterna för tillfÀllet. Följ oss pÄ Facebook, Twitter, Instagram! Vill du prata med oss? Skicka ett e-postmeddelande till (e-postskyddat)

(AMD Radeon Gamma XT) Även RTX 3000 kan inte slĂ„ss !? 2

Sedan jag var vÀldigt ung blev jag intresserad av datorer och teknik i allmÀnhet och jag hade min första dator vid 10 Ärs Älder och vid 15 Ärs Älder byggde jag mitt första horoskop, sedan jag aldrig slutade. Oavsett teknik Àr jag i första raden för att lÀra mig mer.