Android 10 kommer till Samsung Galaxy SII … 9 Ă„r senare!

Det var nÀstan dÀr 9 Är som Samsung introducerade vÀrlden för Samsung Galaxy SII, a smartphone upp, som idag kan anses vara praktiskt taget ett museumsverk. Efter all denna tid Àr det dock tydligen möjligt att installera den senaste versionen av din sistema operativo, Android 10.

Installationen görs inofficiellt tack vare det outtröttliga stödet frÄn Android-gemenskapen, som genom Ären har behÄllit Galaxy SII levande och uppdaterad.

Samsung Galaxy SII

Galaxy SII: Samsungs första stora bomb

Vem följde början av eran av smartphones kommer sÀkert att komma ihÄg Galaxy Samsung SII. Att bara vara den andra flaggskepp av varumÀrket, och i en tid dÄ utvecklingen av smartphones det var rött, Galaxy SII var en viktig utrustning som drev denna marknad och förde konkurrens till den hittills isolerade ledaren, iPhone.

Den naturliga utvecklingen av tekniken har tagit hand om att lÀmna efter sig detta smartphone, har lÀnge varit inaktuell och utan officiellt stöd. Emellertid höll den fantastiska gemenskapen av utvecklare de inofficiella uppdateringarna frÄn Galaxy SII, frÄn 2011 till nu.

Smarttelefonen med det lÀngsta inofficiella stödet

Nyheten överförs i ett inlÀgg den reddit, som tillkÀnnager den inofficiella ankomsten av Android 10 till Samsung Galaxy SII. Detta gör det till smarttelefonen med det lÀngsta inofficiella stödet nÄgonsin, med 8 Är med uppdateringar som har anförts av android community.

Samsung Galaxy SII - skÀrmdetalj

Samsung Galaxy SII kom, 2011, med Android 2.3.3 (Pepparkaka), och var utrustad med 1 GB RAM och en processor dubbelkÀrna @ 1,2 GHz. JÀmförelse med minsta egenskaper hos smartphones idag Àr det otroligt att det fortfarande Àr möjligt att fÄ nÄgon form av stöd till denna dag.

Android 10: ett nytt liv för en smartphone förÄldrad

Detta uppnÄs genom att installera LineageOS ROM, som tillÄter installation av Android-version 10 pÄ Galaxy SII. Denna prestation uppnÄddes av programmeraren rINanDO, som delade sitt arbete i det vÀlkÀnda forumet för xda-utvecklare, det vanliga hemmet för Android-gemenskapen och av det inofficiella stödet för utrustning.

Samsung Galaxy SII - horisontell skÀrm

I Àmnet tillÀgnad LineageOS ROM 17.1 all information kan hittas, sÄvÀl som stegen som ska följas för installation av Android 10. Som Àr naturligt Àr denna operation helt anvÀndarens ansvar.

Att installera Android 10 pÄ en sÄ gammal enhet kommer inte att göra den hÀr enheten upp till höjden för nyare maskiner. Det Àr fortfarande vÀldigt intressant att en smartphone med nÀstan 9 Är kan fortfarande stödja, med mycket arbete frÄn utvecklargemenskapen, en aktuell version av sistema operativo Android.