Android-anvÀndare vara försiktiga! Det finns ett allvarligt fel i Bluetooth till smartphones

Android Àr sistema mest anvÀnt i smartphones. Det finns i miljontals mobila enheter och har en stor inverkan pÄ detta universum. Det Àr dÀrför komplicerat och relevant nÀr ett fel pÄverkar detta sistema.

Efter flera senaste rapporter om appproblem visas nu en ny, men den hÀr gÄngen inom ett annat omrÄde. Det pÄverkar Bluetooth och lyckas ha en mycket hög grad av kritik. Det Àr viktigt att Android-anvÀndare Àr försiktiga!

Android Bluetooth smartphones allvarlig sÀkerhet

En allvarlig ny brist i Android

Den nya bristen upptÀcktes av Jan Ruge frÄn Secure Mobile Networking Lab pÄ Technische UniversitÀt Darmstadt. Den finns pÄ Bluetooth och tillÄter angripare att köra fjÀrrkod pÄ vilken enhet som helst.

För att kunna utnyttjas behöver det bara finnas en nÀrhet mellan utrustningen, angriparen och offret. Det mest komplicerade Àr att denna attack inte krÀver nÄgot ingripande frÄn offret för att avrÀttas. NÀr det vÀl startats tillÄter det att malware installeras pÄ den komprometterade maskinen.

Ett Bluetooth-problem frÄn dessa smartphones

Ett av de enda kraven för att attacken ska genomföras Àr att Mac-adressen till Bluetooth Àr kÀnd. Med tanke pÄ arten av smartphones, detta Àr vÀldigt enkelt att berÀkna via Mac-adressen till Wi-Fi för dessa enheter, som lÀtt kan hittas.

Android Bluetooth smartphones allvarlig sÀkerhet

FrÄn vad som beskrivs kan denna brist inte utnyttjas i alla versioner av Android. Det Àr kÀnt att versionerna 8 och 9 detta sistema Àr sÄrbara för denna attack. NÀr det gÀller Android 10 Àr detta skyddat eftersom attacken stÀnger av Bluetooth. Tidigare versioner har inte skannats, men mÄste vara sÄrbara.

AnvÀndarsÀkerhet stÄr pÄ spel

Google har redan svarat pÄ det hÀr problemet, identifierat med koden CVE-2020-0022. Denna vecka lanserades en plÄster sÀkerhetsfunktioner, vilka mÀrken snart bör integrera i uppdateringar som (sÄ smÄningom) snart kommer att visas.

För att skydda sig mot dessa attacker bör anvÀndarna bara slÄ pÄ Bluetooth vid behov. De mÄste ocksÄ placera utrustningen med detta odetekterbara element, vilket ytterligare ökar sÀkerheten.

0 Shares