Android Q Beta 5 inkluderar inte nÄgra tidigare lÀckta funktioner

NÄgra tidiga uppbyggnader av vad som verkade vara Beta 5 har cirkulerat under den senaste veckan eller sÄ, med nÄgra fÄ personer som verkar fÄ det före schemat. FrÄn dessa rapporter upptÀcktes en handfull funktioner och subtila tweaks i Android Q. Medan minst en av dessa funktioner Àr nÀrvarande i den senaste officiella Android Q Beta 5 slÀpp, mÄnga av dem Àr det inte.

De nya assistentanimationerna och hörnfĂ€stena finns i Android Q Beta 5 (Ă„tminstone pĂ„ vĂ„r Pixel 3a), men den nedrullningsbara gesten för meddelande i Pixel Launcher, navigationsbegrĂ€nsningar för tredjepartsstartare och instĂ€llningen för “bakkĂ€nslighet” saknas. Black boot-animationen förvĂ€ntas i Beta 5 finns för vissa enheter, som Pixel 3, men saknas frĂ„n andra.

Med Google i sitt tillkĂ€nnagivande idag att navigationsbegrĂ€nsningarna kommer faktiskt anlĂ€nder till Beta 6, Ă€r det möjligt att dessa tidigare utgĂ„vor innehöll vissa funktioner som faktiskt Ă€r avsedda för Beta 6 – Ă€ven om de ocksĂ„ kan vara utslĂ€pp av hundmat med en blandning av Beta 5 och Beta 6, eller byggs med funktioner och förĂ€ndringar som kanske aldrig ser dagens ljus. Prefixet “QP1A” och sĂ€kerhetsfixar i augusti som ingick i ett av byggnaderna som nĂ€mnts pĂ„ reddit för en vecka sedan var en nyfikenhet vid den tiden, och det verkar förklara det: Det var inte faktiskt Beta 5.

Vi kommer att uppdatera vÄr tidigare tÀckning av funktioner som fortfarande saknas för att förtydliga dessa detaljer. Under tiden, om du ser fram emot nÄgot specifikt som dykte upp i en av de tidiga byggnaderna som har sett den senaste veckan, temperera dina förvÀntningar nÀr vi arbetar genom förÀndringarna.

Försök rulla

0 Shares