Android.Xiny: Har du en √§ldre Android? Uppm√§rksamhet p√• detta "djur" …

Android är en sistema operativo mobiltelefon som ofta utsätts för allvarliga säkerhetsproblem. För fler säkerhetsmekanismer som implementeras, infiltrerar "skadedjur" sistema, till och med utnyttja de "officiella komponenterna", till exempel Google Play, som ingår i Googles ekosystem.

2016 talade vi om Android.Xiny malware! Den här skadliga skadan har återkommit och är ännu kraftigare och farligare.

Android.Xiny: Har du en äldre Android? Uppmärksamhet på

I slutet av 2019 varnade de Android-övervakningsrutiner som definierats av företaget Dr.Web till att det finns förändringar i filen / system/lib/libc.so i sistema från flera kunder.

Denna fil är ett av de viktigaste Linux-biblioteken som underlättar samtal och grundläggande rutiner för sistema. Närmare analys avslöjade nya prover som tillhör Android.Xiny Trojan hästfamiljen. Enligt informationen är "verktygen" med Android.Xiny, som är installerade på sistema av offren, var de första som kunde skapa skrivskyddade filer och därmed öka svårigheten att fortsätta med borttagningen.

Android.Xiny Рskadlig programvara som attackerar äldre versioner av Android

Android.Xiny e är en skadlig kod som upptäcktes 2015, men det har nu återkommit kraftfullare. Av de nya "funktionerna" är höjdpunkten det faktum att det innehåller en mekanism för att avinstallera förladdade appar så att det finns "utrymme" att agera och med superkrafter.

Det bör dock noteras att Android.Xiny fokuserar på Android-enheter som har en äldre version av sistema operativo av Google, mer konkret mindre än 5.1.

Android.Xiny: Har du en äldre Android? Uppmärksamhet på

Vid första anblicken verkar det faktum att det är riktat mot äldre versioner inte vara ett riktigt problem. Det finns dock fortfarande cirka 25% av alla Android-enheter som har Android 5.1 eller lägre. Med andra ord, 1 i varje 4 Android-användare är sårbara för Android.Xiny-attacker.

Android.Xiny: Har du en äldre Android? Uppmärksamhet på detta "djur" ... 1Enligt information från Dr.Web är borttagningen av denna trojan mycket svår. Faktum är att bara genom att ändra sistema/ ändra ROM är att det är möjligt att ha en sistema "Clean".

Knapptext

√Čvaluer cet article