Android.Xiny: Har du en Ă€ldre Android? UppmĂ€rksamhet pĂ„ detta "djur" …

Android Àr en sistema operativo mobiltelefon som ofta utsÀtts för allvarliga sÀkerhetsproblem. För fler sÀkerhetsmekanismer som implementeras, infiltrerar "skadedjur" sistema, till och med utnyttja de "officiella komponenterna", till exempel Google Play, som ingÄr i Googles ekosystem.

2016 talade vi om Android.Xiny malware! Den hÀr skadliga skadan har Äterkommit och Àr Ànnu kraftigare och farligare.

Android.Xiny: Har du en Àldre Android? UppmÀrksamhet pÄ

I slutet av 2019 varnade de Android-övervakningsrutiner som definierats av företaget Dr.Web till att det finns förÀndringar i filen / system/lib/libc.so i sistema frÄn flera kunder.

Denna fil Àr ett av de viktigaste Linux-biblioteken som underlÀttar samtal och grundlÀggande rutiner för sistema. NÀrmare analys avslöjade nya prover som tillhör Android.Xiny Trojan hÀstfamiljen. Enligt informationen Àr "verktygen" med Android.Xiny, som Àr installerade pÄ sistema av offren, var de första som kunde skapa skrivskyddade filer och dÀrmed öka svÄrigheten att fortsÀtta med borttagningen.

Android.Xiny – skadlig programvara som attackerar Ă€ldre versioner av Android

Android.Xiny e Àr en skadlig kod som upptÀcktes 2015, men det har nu Äterkommit kraftfullare. Av de nya "funktionerna" Àr höjdpunkten det faktum att det innehÄller en mekanism för att avinstallera förladdade appar sÄ att det finns "utrymme" att agera och med superkrafter.

Det bör dock noteras att Android.Xiny fokuserar pÄ Android-enheter som har en Àldre version av sistema operativo av Google, mer konkret mindre Àn 5.1.

Android.Xiny: Har du en Àldre Android? UppmÀrksamhet pÄ

Vid första anblicken verkar det faktum att det Àr riktat mot Àldre versioner inte vara ett riktigt problem. Det finns dock fortfarande cirka 25% av alla Android-enheter som har Android 5.1 eller lÀgre. Med andra ord, 1 i varje 4 Android-anvÀndare Àr sÄrbara för Android.Xiny-attacker.

Android.Xiny: Har du en Àldre Android? UppmÀrksamhet pÄ detta "djur" ... 1Enligt information frÄn Dr.Web Àr borttagningen av denna trojan mycket svÄr. Faktum Àr att bara genom att Àndra sistema/ Àndra ROM Àr att det Àr möjligt att ha en sistema "Clean".

Knapptext

0 Shares