Anpassa aktivitetsfÀltet Windows 10 med AktivitetsfÀltet

Windows Det har förÀndrats mycket under mer Àn 30 Är. Men det finns element som fortfarande Àr aktiva, till exempel aktivitetsfÀltet, som infördes 1995.

Windows den Ă€r skyldig fönstren, vilket vi kallar de rektanglar som visas pĂ„ skĂ€rmen som representerar öppna applikationer och program. Och i flera Ă„r har mĂ„nga av dess element förblivit oförĂ€ndrade. Ikonerna, markören, rullningsfĂ€ltet, Papperskorgen … FrĂ„n Windows 1.0 till Windows 10.

Ett annat element som knappast har förÀndrats under dessa decennier Àr aktivitetsfÀltet. Introducerades 1995 med Windows 95, den raden som du ser lÀngst ner pÄ skrivbordet pÄ WindowsÀven i Windows 10, hjÀlper oss att veta vad fönster och program Vi har öppet, förutom att visa oss andra saker, till exempel genvÀgar till de applikationer vi anvÀnder mest och Start-menyn. Och till höger har vi genvÀgar till tiden, batteriet och vissa öppna applikationer.

Men eftersom det inte alltid regnar efter allas smak finns det programmerare som ger oss program till Àndra vad de inte gillar. Vid detta tillfÀlle TaskbarDock, som fokuserar pÄ anpassa aktivitetsfÀltet.

Anpassa aktivitetsfÀltet Windows 10 med AktivitetsfÀltet 1

Lite stora förÀndringar

du kan TaskbarDock Àr inte sÄ komplett som Microsoft Office eller Adobe Photoshop. Ibland rÀcker det med ett litet verktyg för att fÄ fantastiska resultat eller för att underlÀtta vÄrt dagliga liv.

Det hÀr lilla programmet för WindowsTill exempel kan du göra estetiska förÀndringar som att göra aktivitetsfÀltet transparent eller andra mer anvÀndbara som t.ex. mitt ikoner, gruppera flikarna eller anpassa ikonerna till höger.

Om du har tvÄ bildskÀrmar istÀllet för en, TaskbarDock gör det enkelt att organisera öppna fönster för att se dem pÄ varje skÀrm separat.

övrigt TaskbarDock Det Àr i stÀndig utveckling, sÄ det utesluts inte att det i framtida versioner kommer att inkludera fler funktioner eller förbÀttra de som det redan har.

Officiella förÀndringar

Om det inte övertygar dig TaskbarDock du kan alltid titta pÄ instÀllningarna i AktivitetsfÀltet Windows 10. FrÄn InstÀllningar> Anpassning> AktivitetsfÀlt du hittar dessa alternativ.

Du kan lĂ„sa fĂ€ltet, dölja det nĂ€r du inte har markören över den (bĂ„de i skrivbordslĂ€ge och surfplatta), minska storleken pĂ„ ikonerna och knapparna … Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att Ă€ndra position. Du kan till exempel sĂ€tta upp det, som i macOS.

Och om du vill Àndra fÀrgen kan du göra det Àndra fÀrg frÄn AktivitetsfÀltet Windows 10 frÄn InstÀllningar> Anpassning> FÀrger> Visa accentfÀrg pÄ följande ytor> Hem, aktivitetsfÀlt och aktivitetscenter.

Du kan ocksÄ Àndra ordning eller utseende pÄ knappar i aktivitetsfÀltet frÄn InstÀllningar> Anpassning> AktivitetsfÀlt och dÀr in Kombinera knappar i aktivitetsfÀltet. Det finns ocksÄ alternativ för dem som anvÀnder tvÄ skÀrmar pÄ samma dator.