Appar för att göra deepfakes kommer att komplicera insatserna frÄn Facebook att slÄss mot dem

Nyligen tillÀmpas konstgjord intelligens inom alla omrÄden, frÄn teknikindustrin, till medicin, men en av de mest farliga teknikerna Àr anvÀndningen av djupfiskar eftersom de Àventyrar en persons integritet I detta avseende Facebook och andra företag beslutade att anvÀnda AI-baserade verktyg för att bekÀmpa dem, men sanningen Àr att fler och fler applikationer dyker upp som sÀtter denna vÀg uppÄt.

Även om plattformar gillar Facebook och Reddit tillkĂ€nnagav moderationspolicyer som tĂ€ckte djupa förfalskningar förra veckan, nya rapporter indikerar att dessa inte rĂ€cker för deepfakes.

Mark Zuckerbergs företag sÀger att det kommer att anvÀnda AI för att eliminera "manipulerade vilseledande medel" som har "redigerats eller syntetiserats", kommer ocksÄ att anvÀnda maskininlÀrning "PÄ sÀtt som inte Àr uppenbara för en genomsnittlig person och som förmodligen kommer att vilseleda nÄgon att tro att ett Àmne i videon sa ord som de inte faktiskt sa."

Men de specialiserade medierna och enheterna hÀvdar att detta inte tÀcker "parodi eller satire" eller vilseledande upplagor gjorda med traditionella medel, sÄ att alla videor med en ansikte av en politiker eller showpersonlighet som gör nÄgon komisk handling inte kommer att tas att utvÀrdera det.

Den kontroversiella tillÀmpningen doublicat, Det gör att anvÀndare kan Àndra mÀnniskors ansikten i videor via AI frÄn deras Android- eller iOS-enhet. En annan rapport noterade att skaparen av TikTok ocksÄ experimenterar med deepfakes i en testversion som tydligen "Kommer inte att ingÄ i din ansökan", Detta Àr dock fortfarande oroande.

I september förra Äret konstaterade en grupp forskare frÄn Data and Society att rÀckvidden för deepfakes inte bara pÄverkar noggrannheten med de förfalskas, utan ocksÄ pÄ konteksten och mediamanipulationen de fÄr.

"Paniken kring deepfakes motiverar snabba tekniska lösningar som inte tar upp strukturell ojĂ€mlikhet"sa Britt Paris, en av studieledarna. ”Det Ă€r ett massivt projekt, men vi mĂ„ste hitta sociala och politiska lösningar sĂ„Ljud utan kraft Ă€r inte ur ekvationen. ”

Detta stÀller utan tvekan plattformarna till en tydlig nackdel med avseende pÄ deepfakes som inte kan övervakas med tanke pÄ ursprunget till dessa applikationer och som orÀttvist kan klassificeras som lagliga i sociala nÀtverk.