Apple Àr officiellt Àgare till modembranschen för smartphones frÄn Intel

Intel meddelade idag att de har slutfört försÀljningen av de flesta av sina modemverksamheter till smartphones till Apple. SÄledes, efter att ha betalat ut en miljard dollar Apple har förvÀrvat ett brett utbud av viktiga patent och tekniker för sina produkter. Tim Cooks företag har nu argument för att möta Qualcomm.

Efter regulatorns OK övergick Intel till Apple immaterialrÀtt, utrustning och om 2.200 anstÀllda.

Apple Àr officiellt Àgare till modembranschen för smartphones frÄn Intel 1

Apple Intel inuti!

Verksamheten började utformas i juli förra Äret. Sedan kollisionen mellan Apple och Qualcomm som visste om intresset för Apple vid köp av Intels modemsavdelning. PÄ detta sÀtt kan Tim Cooks företag bryta sig fritt frÄn beroende av andra företag och uppnÄ deras sjÀlvstÀndighet.

andra serverades, enligt avtalet Apple Köp en stor portfölj av trÄdlös teknologi frÄn mikrochipföretaget. den Apple har över 17 000 patent relaterade till Wi-Fi-teknologier. Dessa patent strÀcker sig frÄn standarder förknippade med traditionella trÄdlösa nÀtverk samt moderna och operativa arkitekturer.

Apple Àr officiellt Àgare till modembranschen för smartphones frÄn Intel 2

Intel fĂ„r resten …

Intel behÄller förmÄgan att utveckla modem för icke-Intel-applikationer. smartphones. Trots att det har förlorat mobilsegmentet har det fortfarande en marknad för datorer, IoT-enheter och fristÄende fordon.

Förra veckan medgav Intel att den sÄlde sin modemverksamhet till smartphones till Apple "Med en förlust pÄ flera miljoner dollar", enligt domstolsdokument som slÀppts av Reuters. Intel tillade att rivaliserande Qualcomms patentlicensrutiner "kvÀvde konkurrensen" och tvingade den faktiskt ut ur marknaden.

Som det har sagt, förvÀntas Cupertino-företaget anvÀnda Qualcomm-modem för sina första 5G-aktiverade iPhoner nÀsta Är. SÄledes följer företaget det avtal som anges i ett sexÄrigt licensavtal mellan företagen. DÀrefter, som flera rapporter anger, Apple Det kommer att behöva utveckla sina egna modem för iPhone Är 2022 eller 2023. Detta avtal med mikrochipföretaget kommer sÀkert att hjÀlpa till i dessa anstrÀngningar.

0 Shares