Apple förvÀrvar Xnor.ai, ett företag specialiserat pÄ artificiell intelligensverktyg

Konstgjord intelligens Ă€r utan tvekan en av framtidens tekniker. Att vara helt medveten om detta, Apple utvecklar flera projekt. Köpet av Xnor.ai – ett företag som specialiserat sig pĂ„ AI-verktyg – Ă€r ytterligare ett steg i den riktningen.

Denna start i Seattle arbetade pÄ mycket intressanta verktyg som uppfyller företagets mÄl. Apple i detta segment.

Apple  köp förvÀrvar Xnor.ai, ett företag som specialiserat sig pÄ artificiell intelligensverktyg

Köp av Artificial Intelligence-företag och nystartade företag av Apple Det Àr inte nÄgot nytt! I sjÀlva verket Àr detta ganska vanligt, vilket visar företagets engagemang för denna teknik.

Idag tillkÀnnagavs det av internationell press att Tim Cooks företag köpte Xnor.ai, en startup som Àr specialiserad pÄ mycket speciella och olika konstgjorda intelligensverktyg Àn som produceras i de flesta projekt.

Apple  köp förvÀrvar Xnor.ai, ett företag som specialiserat sig pÄ artificiell intelligensverktyg

NÀr det gÀller Xnor.ai Àr dess lösningar enastÄende, enkla och krÀver lite energi. SÄledes görs AI-behandling pÄ sjÀlva enheten snarare Àn att anvÀnda företagsservrar.

Xnor.ai-köp kostade cirka 200 miljoner dollar

De belopp som Àr involverade i detta köp uppgavs inte, men GeekWire gÄr fram till cirka 200 miljoner dollar. den Apple bekrÀftade inte det pris som det betalade för förvÀrvet, men uppgav bara att det "köper smÄ teknikföretag dÄ och dÄ" och inte skulle avslöja sina planer.

Apple förvÀrvar Xnor.ai, ett företag specialiserat pÄ artificiell intelligensverktyg 1

Uppkomsten av Xnor.ai kommer frĂ„n AI2 – Institute for Artificial Intelligence – skapat av Microsoft-grundare Paul Allen.

Det blir intressant att se vilka projekt som kommer att bli Apple utveckla med Xnor.ai-lösningar. Artificiell intelligensverktyg – mer specifikt anvĂ€nds i maskininlĂ€rning och ansiktsigenkĂ€nning – kan anvĂ€ndas i kamerorna för kommande generationer av iPhone.

Dessutom skulle Xnor.ai-teknologier kunna dra mycket större fördel av AI NPU som Tim Cooks företag för nÀrvarande har inom sitt chip-sortiment.

Förutom Apple, företag som Microsoft, Google och Deep Mind investerar ocksĂ„ i AI …

0 Shares