Apple kommer att betala en böter pÄ USD 500 miljoner i USA

Bara nÀr Apple Jag trodde att saker och ting inte kunde vara fel och att frÄgan om iPhone bromsades pÄ grund av batteriet var ett Àmne i det förflutna, en ny kÀlla avslöjar att Cupertino-företaget borde avbryta beloppet pÄ 500 miljoner USD i USA.

Under 2017 ekade dÄliga nyheter för iPhone-Àlskare och mycket ljud in och ut ur Apple, eftersom flera rapporter pekade pÄ företaget att bromsa batteriet i en iPhone-serie för att tvinga anvÀndare att skaffa en nyare enhet.

Böter pÄ 500 miljoner USD

Efter att ha accepterat sin skuld, Apple Han började distribuera flera program för att hjÀlpa till att lindra missnöje, men han hade inte betalat ett belopp sÄ högt som det som han nu har accepterat att avbryta, eftersom det var kÀnt att företaget har gÄtt med pÄ att sÀga upp en böter pÄ 500 miljoner USD i USA för att stÀnga fallet och undvika lÀngre och trÄkiga rÀttsliga förfaranden.

Enligt kÀlla, detta belopp motsvarar cirka USD 25 USD för varje iPhone som endast pÄverkas i USA. motsvarande iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPhone SE som har sistema operativo iOS 10.2.1, den version som implementerade den hÀr funktionen för minskning av prestanda.

Den lÄngsammare iPhone

Företaget var inte bara tvungen att genomgĂ„ flera försök för att visa att ”nej” avsiktligt minskade iPhone-prestanda om batteriet inte var 100%, utan ocksĂ„ mĂ„ste betala betydande summor för att tĂ€cka alla krav som global nivĂ„ genererades pĂ„ grund av detta faktum.

I Frankrike till exempel, Apple Han var tvungen att betala cirka 27 miljoner USD – ungefĂ€r 25 miljoner euro – medan de i Italien, förutom att annullera en liknande böter, mĂ„ste lĂ€gga till ett varningsmeddelande om denna prestationsbegrĂ€nsning för utrustningen.

Ett nytt alternativ

Utöver detta Apple Han valde att skapa ett batteribytesprogram som erbjöd anvĂ€ndarna möjligheten att skaffa ett nytt batteri till ett pris av USD 32 – ungefĂ€r 29 euro – för alla iPhone som drabbats. Det bör noteras att den senaste iPhone implementerar ett alternativ i instĂ€llningarna för sistema vilket lĂ„ter dig aktivera eller inaktivera denna prestandabegrĂ€nsning.