Apple lanserar en dedikerad COVID-19-app och webbplats baserad pÄ CDC-vÀgledning

Apple lanserar en dedikerad COVID-19-app och webbplats baserad pÄ CDC-vÀgledning 1

Mot bakgrund av den globala coronaviruspandemin, Apple har passat att lansera en helt ny dedicerad app och webbplats för tÀckning.

PÄ fredag, Apple lanserade inte bara en ny app, utan ocksÄ en webbplats dedikerad till coronavirus och COVID-19, sjukdomen det orsakar. De nya verktygen Àr baserade pÄ den senaste informationen och vÀgledningen frÄn Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Företagets inkluderade insatser hÀr inkluderar ett screeningverktyg, som alla Àr tÀnkt att hjÀlpa mÀnniskor att vara sÀkra och friska under den globala pandemin.

Appen och webbplatsen COVID-19 gör det möjligt för anvÀndare att svara pÄ en serie frÄgor kring riskfaktorer, ny exponering och symtom för sig sjÀlva eller en nÀra och kÀr. I sin tur kommer de att fÄ CDC-rekommendationer om nÀsta steg, inklusive vÀgledning om social distansering och sjÀlvisolering, hur man noggrant övervakar symtomen, om ett test rekommenderas vid denna tidpunkt eller inte och nÀr man ska kontakta en lÀkare. Detta nya screeningverktyg Àr utformat för att vara en resurs för individer och ersÀtter inte instruktioner frÄn vÄrdgivare eller vÀgledning frÄn statliga och lokala hÀlsomyndigheter.

Appen och webbplatsen kommer att ge svar via ett vanligt stÀllda frÄgor, tillsammans med information om bÀsta metoder för att tvÀtta hÀnder, övervaka symptom och desinficera ytor. Apple tillÀgger ocksÄ att individer kan frÄga Siri "Hur vet jag om jag har coronavirus?" vilket fÄr den digitala assistenten att fÄ Ätkomst till vÀgledning och resurser frÄn CDC. Siri kommer ocksÄ att visa telehealth-appar som anvÀndaren kan dra nytta av. (Detta följer med de frÄgor som Siri redan kan svara pÄ.)

ÖverensstĂ€mmer med AppleCOVID-19-appen och webbplatsen byggdes för att hĂ„lla all anvĂ€ndardata privat och sĂ€ker. Verktygen krĂ€ver inte inloggning eller koppling till en anvĂ€ndares Apple ID, och anvĂ€ndarnas enskilda svar kommer inte att skickas till Apple eller nĂ„gon statlig organisation.

Alla i USA som Àr 18 Är eller Àldre kan komma Ät screeningverktyget och resurserna idag genom att ladda ner appen COVID-19 i App Store eller besöka apple.com/covid19.Den nya app och hemsida finns tillgÀngliga nu. Apple lanserade en dedikerad portal för tÀckning av den globala coronaviruspandemin i Apple Nyheter app för inte sÄ lÀnge sedan ocksÄ.

0 Shares