Apple Planerar att bryta rekordet nÀsta Är och sÀljer över 100 miljoner iPhoner

Apple Planerar att bryta rekordet nÀsta Är och sÀljer över 100 miljoner iPhoner 1

Apple bankar pÄ 5G som en riktigt stor hit med iPhone-kunder nÀsta Är, med kÀllor som sÀger att företaget förvÀntar sig att sÀlja över 100 miljoner iPhone 12: s tack vare uppspÀnt efterfrÄgan pÄ snabbare teknik.

Enligt DigiTimes (via 9to5Mac) Apple har berÀttat för sina asiatiska leverantörskedjor att göra sig redo att producera över 100 miljoner iPhones nÀsta Är, vilket ger dem tid att förbereda sig för vad som kommer att bli minst en 25 procents ökning frÄn Ärets berÀknade försÀljning.

För att sÀtta dessa siffror i perspektiv, Apple förvÀntar sig bara att iPhone 11 och iPhone 11 Pro tillsammans kommer att sÀlja cirka 80 miljoner enheter i Är, vilket representerar samma trend med en Ärlig ökning pÄ cirka 5 procent som vi har sett under de senaste Ären. Apple slÀpper inte lÀngre specifika enhetsförsÀljningsnummer för iPhone, men analytiker kan göra matematik för försÀljningsintÀkter för att i allmÀnhet fÄ nÄgra ganska bra uppskattningar av bollar.

SÄ ett hopp med 25 procent Àr dock ganska enormt Apple förvÀntar sig efterfrÄgan pÄ att de första 5G-iPhonerna kommer att drivas inte bara av 5G-supercykeln utan ocksÄ av nÄgra ganska betydande hÄrdvaruuppgraderingar och designÀndringar, som förvÀntas skaka upp saker ocksÄ.

Den ultimata 5G-smarttelefonen

Det vet vi redan Apple drar inte nĂ„gra slag nĂ€r det gĂ€ller att leverera 5G-stöd pĂ„ nĂ€sta Ă„rs iPhoner. De förvĂ€ntas ha det bĂ€sta Qualcomm-chipet, Snapdragon X55, som inte bara ger de snabbaste möjliga 5G-hastigheterna, utan ocksĂ„ det bredaste tĂ€ckningsomrĂ„det, med stöd för bĂ„de mmWave och sub-6 GHz-standarder, tillsammans med en anpassningsbar antenngrupp som borde ge mer pĂ„litlig signalkvalitet. Det finns ju en bra anledning till varför Apple vĂ€ntar pĂ„ att producera en 5G iPhone – den Ă€r mer bekymrad över att den Ă€r "bra" Ă€n bara om att den Ă€r "först".

Analytiker har ocksÄ redan förutspÄtt det Apple kommer att dominera 5G-smarttelefonmarknaden nÀsta Är, sÄ försÀljningen av 100 miljoner enheter kanske inte Àr sÄ lÄngt rÀckhÄll som det verkar. Medan Samsung för nÀrvarande Àr ledande inom 5G smartphones, Ärets modeller har varit pÄ den obevisade blödningskanten för den nya tekniken och har dÀrför inte riktigt levererat den typ av 5G-prestanda som mÄnga anvÀndare hoppats pÄ. Apple kommer utan tvekan att dra nytta av denna förlust av förtroende för Samsungs 5G-implementering, tillsammans med det amerikanska förbudet mot smartphones frÄn sin enda andra mainstream 5G-konkurrent, Huawei.

Vid denna tidpunkt uppskattar analytiker att endast 15 miljoner 5G smartphones har skickats över hela vÀrlden, med efterfrÄgan tunn pÄ grund av de högre kostnaderna för 5G-telefoner och teknikens relativt begrÀnsade tillgÀnglighet. Vid nÀsta Är förvÀntas emellertid 5G-nÀt vara mycket mer spridda, med transportörer som T-Mobile lanserar ett grundlÀggande 5G-nÀt över hela landet nÀsta mÄnad och AT&T ger Ànnu snabbare faktisk 5G-tjÀnst till flera större stÀder.

Apple förvÀntar sig inte bara att utnyttja 5G med nÀsta Ärs iPhone, men som sannolikt ocksÄ kommer att innehÄlla radikalt nya beskrivningar, ett nytt 3D-laserkamerasystem, förbÀttrad skÀrmteknologi och mycket mer. Det ser ut som att 2020 redan formar sig för att bli ett spÀnnande Är för iPhone.

0 Shares