Apple Reparationstekniker kommer nu att ringa hussamtal om du bor i en av dessa sex stÀder

Apple Reparationstekniker kommer nu att ringa hussamtal om du bor i en av dessa sex stÀder 1

Om din iPhone, iPad eller Mac Àr i behov av reparationer och du bara verkar inte hitta tid att ta den till din lokala Apple Store, den goda nyheten Àr att om du bor i en av sex stora amerikanska stÀder kan du ha en Apple auktoriserad servicetekniker kommer till dig istÀllet.

Först upptÀckt av MacRumors, Apple har börjat erbjuda ett reparationsalternativ pÄ plats i San Francisco, Los Angeles, New York, Chicago, Houston och Dallas dÀr en servicetekniker kan komma och besöka ditt hem eller kontor för att tendera att Apple den enhet du kanske har som behöver repareras.

Den nya tjÀnsten, som verkar ha lanserats i samarbete med Apple Auktoriserad tjÀnsteleverantör Go Tech, kan ordnas igenom Apple: S supportwebbplats i USA, som nu innehÄller ett omnÀmnande av ett alternativ pÄ platsen vid schemalÀggning av en reparation, och noterar att "pÄ utvalda platser kan platstjÀnsten vara tillgÀnglig."

NĂ€r du vĂ€ljer ett reparationsalternativ i en av de kvalificerade stĂ€derna kommer Go Tech Services att listas som det bĂ€sta alternativet, vilket gör det möjligt för anvĂ€ndare att vĂ€lja det för service pĂ„ plats samtidigt som de noterar att ”En besökaravgift pĂ„ plats kan debiteras utöver leverantörens standard reparationskostnad. ” AppleSupportwebbplatsen ger ingen information om vad denna extra avgift kan vara, och anvĂ€ndare omdirigeras till GoTechs webbplats för att boka det faktiska avtalet.

Enligt MacRumorsfortsÀtter bokningsprocessen inte nÄgon extra information om avgifter heller, utan snarare instruerar anvÀndarna att vÀlja ett datum och tid för reparation, och det Àr oklart om samma dags möten kommer att finnas tillgÀngliga eller inte. Det finns inte heller nÄgot alternativ pÄ GoTechs webbplats att boka direkt med dem; tjÀnsten verkar fungera uteslutande genom AppleSupportwebbplats.

Det Àr inte heller klart vilka typer av problem som Go Tech kan ta itu med. MacRumors noterar att de kunde vÀlja reparationer pÄ plats för en knÀckt iPhone-skÀrm, men inte för ett batteribyte, och enligt The Verge verkar det som om det kanske inte (Ànnu) Àr tillgÀngligt för större produkter som iMac dÀr kunder uppenbarligen skulle kunna dra nytta av mer reparationer pÄ plats.

Eftersom ingen av dem Apple nor Go Tech har erbjudit nÄgot officiellt ord om de nya reparationstjÀnsterna pÄ plats, det Àr svÄrt att sÀga just nu om detta helt enkelt handlar om att tjÀnsterna gradvis rullas ut, eller om de tillgÀngliga reparationstjÀnsterna varierar frÄn stad till stad, eftersom de flesta upptÀckter om det har helt enkelt skett via test-och-fel.

Apple har erbjudit reparationer pÄ plats för stora företagskunder i Äratal som en del av sitt AppleCare for Enterprise-program, men som namnet antyder har detta endast varit tillgÀngligt för organisationer som har tusentals enheter. Denna nya tjÀnst genom Go Tech, som uppenbarligen fortfarande stöds av Apple, kommer att erbjuda en trevlig fördel för dem som kanske inte har tid att ta med sin enhet till en Apple Förvara, men det ÄterstÄr att se om de extra avgifterna kommer att vara vÀrda det, sÀrskilt eftersom det bara erbjuds just nu i stÀder dÀr det ocksÄ finns mÄnga andra reparationsalternativ.