Apple"Banken" stÄr inför en osÀker framtid bland anklagelser om felaktighet och missbruk

Apple"Banken" stÄr inför en osÀker framtid bland anklagelser om felaktighet och missbruk 1

Om Apple hade nÄgra hopp om en fredlig och skandalfri intrÀde i Hollywood, verkar det som om de har blivit streckade med en gÄng, med företagets första faktiska originalfilm, Bankmannen, nu omgiven av anklagelser om historisk felaktighet och sexuella övergrepp.

Innan vad som skulle bli en rubrikdebut för den nya spelfilmen, Apple plötsligt och ganska oövertrĂ€ffligt drog det frĂ„n spelplanen och avledde den eftertraktade avslutande nattgallaplatsen pĂ„ AFI Film Fest till en av dess rivaler, med Netflix originalfilm Äktenskapshistoria springer pĂ„ sin plats.

Medan det ursprungliga tillkÀnnagivandet var vagt pÄ detaljer, med rapporter som helt enkelt antydde "vissa problem kring filmen" som hade kommit till AppleUppmÀrksamhet, fler detaljer har nu framkommit och det ser ut AppleDebutfilmen kommer inte att debutera som planerat trots allt.

Bankmannen planerades att anlĂ€nda till teatrar den december. 6, som en del av AppleStrategi att föra spelfilmer till storskĂ€rmen innan de startas pĂ„ dess Apple TV + strömningstjĂ€nst. Även om tillkĂ€nnagivandet förra veckan endast gĂ€llde premiĂ€ren pĂ„ filmfestivalen, har insiders nu berĂ€ttat för Variety att Apple försenar den teatralska utgivningen medan det tar lite tid att sortera igenom anklagelser som tas ut mot Bernard Garrett Jr., sonen till en av de karaktĂ€rer som visas i filmen, som ocksĂ„ fungerade som medproducent och konsult och hjĂ€lpte till att marknadsföra filmen.

Den teatrale frisÀttningsförseningen betyder ocksÄ det Bankmannen kommer inte att visas pÄ Apple TV + som planerat i januari, och faktiskt vid denna tidpunkt Àr framtiden för filmens slÀpp helt osÀker.

Anklagelserna

I förra veckan hÀvdade en kvinna med namnet Cynthia Garrett, som tydligen Àr halvsyster till Bernard Garrett Jr., att den förment sanna historien som framstÀlls av Apple i filmen matchade inte de historiska fakta om vad som faktiskt hÀnde.

Filmen har i huvudsak Anthony Mackie och Samuel L. Jackson som tvÄ riktiga afroamerikanska mÀn, Bernard Garrett Sr. (Mackie) och Joe Morris (Jackson), som stealthily byggde upp ett fastighets- och bankimperium i det extremt rasistiska söder om 1950-talet genom att utbilda en vit arbetarklass för att posera som ansiktet pÄ den, medan Garrett Sr och Morris poserade som vaktmÀstare och chaufför.

Enligt The Hollywood Reporter sÀger Cynthia Garrett och hennes syster Sheila, bÄda halvsystrarna till Bernard Garrett Jr. som Àr ungefÀr 15 Är yngre Àn han, att Garrett Jr sexuellt molesterade dem under flera Är.

Det Àr oklart nÀr dessa anklagelser kom till AppleUppmÀrksamhet, Hollywood Reporter konstaterar att efter ett sceniskt reklamutseende den nov. 5 med regissör George Nolfi försvann Garrett Jr.s namn pÄtagligt frÄn publicitetsmaterial som Àr associerade med filmen, och ytterligare upptrÀdanden avbröts under veckorna fram till den skrubba AFI FestpremiÀren.

Även om detta antyder det Apple kanske har försökt göra skadestyrning tidigt i ett försök att rĂ€dda sina planer för filmen, kĂ€llor nĂ€ra produktionen har sagt att varken Apple inte heller filmskaparna var medvetna om anklagelserna förrĂ€n förra veckan. En advokat för produktionsföretaget bakom filmen, Romulus Entertainment, berĂ€ttade Hollywood Reporter att Garrett Jr gick ut som producent helt enkelt för att han ville se till att filmen fokuserade pĂ„ sin fars historia och inte pĂ„ honom.

Även om anklagelserna inte specifikt innebĂ€r nĂ„gon som framstĂ€lls i sjĂ€lva filmen – hĂ€vdar flickorna specifikt att deras far inte hade nĂ„gon kunskap om missbruket – att Garett Jr var sĂ„ nĂ€ra involverad i sin produktion Ă€r ett svart mĂ€rke för Apple och studion, Ă€ven om medproducenten nu har distanserat sig frĂ„n filmen. Anklagelserna om sexuella övergrepp var emellertid bara en av de oro som Cynthia Garrett och hennes systrar vĂ€ckte, som ocksĂ„ hĂ€vdar att filmen inte exakt beskriver livet för sin far, Bernard Garrett Sr.

En omskrivna historia

Specifikt sĂ€ger systrarna att tidslinjen för filmen Ă€ndrades specifikt för att utelĂ€mna flickorna och deras mamma – Garett Sr.s andra hustru – ur historien. I stĂ€llet innehĂ„ller filmen Bernard Jr.s mamma, den första fruen till Garrett Sr., Ă€ven om han redan hade skilt frĂ„n henne nĂ€r nĂ„gra av hĂ€ndelserna i filmen intrĂ€ffade. I huvudsak verkar klagomĂ„let vara att filmen lĂ„tsas att Cynthia Garrett och hennes systrar helt enkelt inte existerar.

Cynthia Garrett arbetade tidigare som intervjuare pÄ MTV och VH1 och Àr nu chef för Cynthia Garrett Ministries, dÀr hon talar offentligt med grupper runt om i vÀrlden och berÀttar ibland om sina Är av pÄstÄdda sexuella övergrepp, som hon ocksÄ har talat om i stor utstrÀckning i privata kvinnor. grupper, och arbetar för nÀrvarande med en bok som beskriver hennes överlevnad.

Garrett, som kontaktade Apple via hennes advokat, ber företaget om att avbryta filmen helt och insisterar pĂ„ att det Ă€r frukten av ett förgiftat trĂ€d, inte bara ett enkelt historiskt utelĂ€mnande. I ett öppet brev sĂ€ger Cynthia Garrett ”Hela projektet Ă€r förgiftat. Det Ă€r frukten av brott, lögner och bedrĂ€geri. ”Garrett sĂ€ger att producenterna har kontaktat henne” flera gĂ„nger ”och erbjöd sig att visa henne filmen och diskutera hennes oro, Ă€ven om det inte verkar som om hon Ă€nnu inte har gĂ„tt med pĂ„ att göra det.

Filmens producenter insisterar pÄ att den Àr baserad pÄ intervjuer med Garrett Sr och annat material som de har fÄtt lagliga rÀttigheter till. En advokat för Romulus sÀger att de kommer att förÀndra filmen för att beskriva den som "baserad pÄ sanna hÀndelser" snarare Àn att faktiskt Äterspegla en sann historia, vilket kan ge dem ett bÀttre rÀttsligt stöd om det skulle komma till det, Àven om det Àr oklart om det kommer tillfredsstÀlla Cynthia Garrett, som verkar föredra att filmen inte finns i nÄgon form.

Apple har Ànnu inte lagt fram nÄgra ytterligare kommentarer om filmens framtid, utöver vad den sa förra veckan nÀr den tillkÀnnagav annullering av premiÀren pÄ AFI Fest, som Àr att den "behöver lite tid för att undersöka dessa frÄgor och bestÀmma det nÀst bÀsta steg."

Apple"Banken" stÄr inför en osÀker framtid bland anklagelser om felaktighet och missbruk
4.8 (96.67%) 12 Votes