AppleMed funktionen "Snabb titt" kan butiker nu sÀlja objekt med augmented reality

AppleMed funktionen "Snabb titt" kan butiker nu sÀlja objekt med augmented reality 1

Tillbaka 2018, Apple introducerade ”Quick Look”, en ARKit-baserad funktion som tillĂ„ter upplevelser av direkt augmented reality (AR) inom appar som meddelanden, Safari och andra.

Och nu Apple utvidgar den funktionen för att stödja ÄterförsÀljare pÄ ett stort sÀtt. Quick Look-funktionen Àr, till verkligt vÀrde, ett trevligt och enkelt sÀtt att se hur möbler kan passa i ditt hem, till exempel. Men att vÀxla mellan appar Àr inte alltid kul, och ibland kan det lÀgga för mycket friktion mellan köpprocessen. SÄ Apple gör det lÀttare.

Som rapporterats av Techcrunch pÄ torsdag, Apple utvidgar Quick Look-funktionen för att stödja direkta lÀnkar medan nÄgon tittar pÄ nÄgot med AR-funktionen. Den anpassade knappen kan till och med leda till en direkt Apple Pay lÀnk, lÄt den enskilde betala för artikeln just dÀr och dÀr. LÀnken kan ocksÄ initiera en konversation med en kundsupportrepresentant för företaget ocksÄ.

Men det Àr inte allt. Apple utvecklar ocksÄ rumsligt ljud för upplevelsen:

Apple Ă€r ocksĂ„ tyst rullande stöd för rumsligt ljud till Quick Look i de senaste utvecklarbyggnaderna för iOS och iPad OS, vilket gör att dessa 3D-modeller kan komma frĂ„n ljud – som, sĂ€ger, blixten och bloops av en leksak, eller musik frĂ„n en högtalare – var Ă€nhelst de har praktiskt taget placerats i rummet. Rör dig runt i rummet, och ljudet bör förĂ€ndras i enlighet dĂ€rmed.

Vissa stora detaljhandlare börjar redan nu lansera funktionen, inklusive 1-800-blommor, Home Depot, Bang & Olufsen och Wayfair. Det Àr ett potentiellt stort steg för AR, och inte förvÄnande i det minsta Apple gör det till en viktig samlingspunkt för iOS-upplevelsen som helhet, eftersom den bygger pÄ ARKit.

Kommer det att vara ytterligare ett steg i rÀtt riktning för AR i allmÀnhet? Det kunde mycket vÀl. Tillsammans med vissa spelupplevelser Àr shopping ett bra sÀtt att uppleva AR. Vad tror du? Kommer du att pröva det hÀr?

0 Shares