Är blockchain vad som saknas för att uppnĂ„ hĂ„llbart jordbruk?

Behovet av att börja utveckla hÄllbara alternativ för att genomföra samhÀllets aktiviteter vÀxer. NÀr effekterna av klimatförÀndringarna visar mer intensitet, mÀrker vi tydligt att förÀndringar mÄste göras innan konsekvenserna pÄ planeten blir irreversibla.

DÀrför kÀnner mÄnga företag oftare trycket för att minska sitt ekologiska fotavtryck. Processen Àr dock inte alltid sÄ enkel för alla. Eftersom de i mÄnga fall inte har nÄgot sÀtt att verifiera om deras leverantörer verkligen vÀljer hÄllbara alternativ.

Det som i det lÄnga loppet översÀtter till en osÀkerhet som inte tillÄter dem att till fullo anta dessa mer gynnsamma miljömodeller. Nu har teknikvÀrlden utvecklat en lösning som kan lösa detta problem med förtroende och kommunikation.

Varför blockchain?

https://miro.medium.com/max/712/1* h45yvbftbXcZEAGumDPFjA.pngBlockchain handlar inte nödvÀndigtvis om nÄgot nytt. Första gÄngen han hörde om det var 2008, dÄ det framkom som det medel genom vilket transaktioner kunde göras med den populÀra cryptocurrency, BitCoin.

I princip handlar blockchain om en sistema genom vilket insyn i verksamheten garanteras. Genom att skapa block med "fingeravtryck" eller unika koder som Àr sammanvÀvda med varandra genom "kedjor" kan du sÀkerstÀlla sÀker transport av information.

PÄ detta sÀtt undviks det att det kan dupliceras eller Àndras eftersom det nya innehÄllet som anges av tredje parter inte matchar koderna och inte skulle ingÄ i den ursprungliga kedjan. DÀrför kan de system som tillÀmpar det ha helt tillförlitliga informationsposter, liksom ett sÀtt att fullstÀndigt spÄra ursprunget till alla transaktioner, liksom de olika tillstÄnden genom vilka de gick igenom.

En perfekt lösning

https://www.techslang.com/wp-content/uploads/2019/07/Canva-agriculture-technology-concept-man-Agronomist-Using-a-Tablet-in-an-Agriculture-Field-read-a- report-e1570188835683.jpg "bredd =" 1159 "höjd =" 607Det faktum att blockchain tillÄter att denna typ av övervakning blir det perfekta alternativet för exempelvis företag inom jordbruk. Tack vare detta sistema, ÄterförsÀljare kan ha ett sÀtt att verifiera ursprunget till de produkter de köper.

PÄ detta sÀtt kan du verifiera om leverantörerna och alla mellanhÀnder har de kvalitets- och hÄllbarhetsstandarder du söker. För att göra detta skulle varje steg genom vilket vÀxtprodukter passerar bli ett block i kedjan.

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579189265_290_Ar-blockchain-vad-som-saknas-for-att-uppna-hallbart-jordbruk.jpgVilket skulle göra det möjligt att granska var och en oberoende för att verifiera att alla förföljande processer genomförs. Det bÀsta med detta Àr att alla deltagare har tillgÄng till kedjan stÀndigt, sÄ att insynen i processen garanteras, och ocksÄ möjligheten att nÀr som helst veta alla detaljer som Àr viktiga.

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579189266_696_Ar-blockchain-vad-som-saknas-for-att-uppna-hallbart-jordbruk.png "bredd =" 980 "höjd =" 491Vad stoppar oss för att göra denna förÀndring?

Som vi har sagt mÄste varje del av behandlingskedjan bli ett block. För detta mÄste varje leverantör och processor komma överens om att övervakas för att ingÄ i kedjan.

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579189267_193_Ar-blockchain-vad-som-saknas-for-att-uppna-hallbart-jordbruk.jpg "width =" 1161 "height =" 775TyvÀrr kunde inte alla komma överens med dessa, vilket kan lÀmna slutförsÀljarna pÄ jakt efter nya leverantörer som Àr villiga att uppfylla blockchainens krav. En sak som, Ätminstone i början, kanske inte Àr sÄ lÀtt.

Presset som samhÀllen och konsumenterna gör för företag att vidta sÄdana ÄtgÀrder fortsÀtter dock att öka. DÀrför kommer snart den mest motvilliga att ge efter för detta nya och bÀttre sÀtt att göra saker. Det kommer att vara dÀr nÀr vi kommer att se blockchainen skina pÄ mÄnga omrÄden, till exempel hÄllbart jordbruk.

0 Shares