Är den amerikanska centralbanken Venmo den virtuella valutan?

Allt utanför din vanliga inkomst kan göra dig förvirrad över skatter. Speciellt nu nÀr mÄnga digitala plÄnboksprogram har gjort det möjligt för dig att överföra pengar fritt frÄn olika konton. Dessa appar Àr sÀkra, snabba och praktiska nÀr du inte vill gÄ till en bankomat för att fÄ pengar.

Venmo, PayPal för transaktioner mellan vĂ€nner och familj, gör det enkelt att dela middag eller taxikostnader, men Ă€r IRS en virtuell valuta? Är det en organisation? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det.

Är den amerikanska centralbanken Venmo den virtuella valutan?

Enligt IRS: s officiella definition av virtuell valuta Àr det vÀrdet pÄ den amerikanska dollarn eller annan utlÀndsk valuta som representeras digitalt. Dessa mynt anvÀnds ofta i en specifik miljö, till exempel nÀr du köper spelmynt för att fÄ fler liv eller lÄsa upp nya krafter.

Dessa mynt Ă€r emellertid icke konvertibla och kan inte anvĂ€ndas i verkligheten – du kan inte köpa en pizza i mynt frĂ„n ett spel. Det Ă€r endast tillgĂ€ngligt elektroniskt och bildar en delmĂ€ngd av kryptokurser.

Digital valuta Àr en term som kan hÀnvisa till riktiga valutor i digital form. Det Àr pengar som du faktiskt kan behÄlla men pÄ ditt bankkonto. Du kan ta ut dessa pengar nÀr som helst, vanligtvis reglerade i lag.

Venmo Àr en app som anvÀnder riktiga pengar för att fungera, sÄ det Àr inte en virtuell valuta. Du kan ta ut pengar som erhÄllits frÄn Venmo med ATM och anvÀnda dem för faktiska inköp. Vissa skatteregler gÀller dock för Venmo som du kanske inte kÀnner till.

Venmo ansÄgs som standardvaluta av irs

Kan du anvÀnda Venmo för företag?

Det allmÀnna syftet med denna tjÀnst Àr att lÄta dig skicka pengar till dina vÀnner och familj och vice versa. DÀrför anvÀnds det för transaktioner mellan personer du litar pÄ och kÀnner personligen.

Kommersiella transaktioner kan dock göras via Venmo, men du mÄste fÄ speciellt tillstÄnd för det. Handlare som anvÀnder Venmo behöver godkÀnnande, och du mÄste anvÀnda Venmo Mastercard för att göra transaktionen. Om du vÀljer att göra det, se till att köparen eller kunden kan lita pÄ. Om det finns ett brott mot Venmo-reglerna kan du förlora dina pengar och produkten du försökte betala för.

Venmo anses vara en virtuell valuta av irs

Behöver du betala skatt för pengar som erhÄllits via Venmo?

Att dela rÀkningen med en vÀn eller skicka din lillebror lite fickpengar krÀver ingen sÀrskild uppmÀrksamhet nÀr det gÀller skatter. Skattemyndigheten Àr inte föremÄl för nÄgra personliga transaktioner av denna typ eller beskattas nÀra.

Men om du börjar anvÀnda Venmo för att tjÀna pengar, som att sÀlja varor eller tjÀnster, mÄste du rapportera skattepliktiga hÀndelser. Du kan göra detta genom att fylla i lÀmpligt formulÀr för att undvika potentiella problem.

Om du Àr egenföretagare, kanske detta Àr fallet hÀr, mÄste du rapportera de pengar du fÄr för dina tjÀnster via Venmo. Du kommer troligtvis att behöva formulÀr 1099, som andra oberoende entreprenörer. För att undvika potentiella fel bör du dock kontakta en professionell skatterÄdgivare för att bekrÀfta all nödvÀndig information.

Om du Àr företagare och bestÀmmer dig för att anvÀnda Venmo för att betala dina arbetare, se till det Ärliga beloppet de tjÀnar. Om det överstiger $ 600, kommer det att beskattas. DÀrför mÄste du förse dem med 1099-MISC-modellen. Du bör inte lita pÄ Venmo att skicka detta formulÀr till dig eftersom det Àr en del av ditt jobb att ta hand om det. För IRS Àr betalningar som gjorts via den hÀr tjÀnsten precis som alla betalningar du gör med ditt betalkort eller kreditkort.

Syftet med betalningen gör skillnaden

Venmo arbetar med riktiga pengar, sÄ det anses inte som en virtuell valuta utan det Àr en digital valuta. Som sÄdan mÄste han följa skattelagen.

Om du betalar dina anstÀllda via Venmo, se till att du slÀpper 1099-MISC-formulÀrerna om deras intÀkter överstiger $ 600 per Är. Om du tjÀnade pengar för dina tjÀnster via Venmo, inkludera dessa vinster i din skatterapport för att undvika att fÄ problem.

Förvara det i familjen

Om du bara anvÀnder Venmo för personliga transaktioner och faktureringsdelningar med dina vÀnner och familj, behöver du inte tappa sömn pÄ skatter. Transaktioner anses inte beskattningsbara sÄ lÀnge de inte Àr kommersiella.

AnvÀnder du Venmo för personliga eller affÀrstransaktioner? Har du nÄgonsin anvÀnt en virtuell valuta? VÀnligen meddela oss i kommentarerna nedan.