Är det fortfarande vĂ€rt att köpa en PS4?

Med Black Friday nu bakom oss har mÄnga ÄterförsÀljare redan sÀnkt priserna pÄ sina produkter för att locka till mer försÀljning. Detta inkluderar konsoler, dÀr vissa ÄterförsÀljare sÀnkte priset för PS4.

Det finns dock ett litet problem! PS5 Àr ocksÄ nÀra slÀppt; det Àr planerat att komma ut i semestersÀsong 2020. Som sÄdan, nÀr du plockar upp en PS4 nu, kommer det att ha ungefÀr ett Är innan den ersÀtts med PS5.

Bör du bry sig om att köpa en PS4 nÀr erbjudandena trÀffas? Eller Àr det bÀttre att spara dina pengar för PS5?

Fungerar PS4-spel pÄ PS5?

En deal-maker eller -breaker Àr PS5: s kompatibilitet med PS4-spel. Du vill inte köpa ett bibliotek med PS4-spel, bara för PS5 att inte acceptera dem.

Lyckligtvis Àr Sony helt avsett att behÄlla PS4-kompatibilitet med PS5. Inte bara det, utan PS5-spelare kan spela med PS4-Àgare online. Detta innebÀr att du lyckligtvis kan bygga din PS4-samling och sedan flytta den över till PS5 nÀr den slÀpps.

Fungerar PS4-kringutrustning pÄ PS5?

Ps4 Black Friday Controller

FrÄn saker och ting ser PS5 en kontroller som Àr likadan men inte identisk med den för PS4. Som sÄdan Àr det svÄrt att sÀga om du kan ta med dina gamla kontrollörer till det nya systemet. Sony har dock bekrÀftat att PS4: s VR-headset kommer att överföra, sÄ kÀnn dig fri att utforska den digitala vÀrlden med din PS4 medan du vÀntar!

Kommer PS5 att vara mer kraftfull Àn PS4?

Definitivt! Maskinvarespecifikationerna för PS5 har retts och kommer att bli det mycket köttigare Àn PS4. Det hÀr Àr inte en horisontell förskjutning som PS4 Pro och Slim, sÄ PS5-spel fungerar inte pÄ PS4-systemet. Som sÄdan, om nÄgot för PS5 kommer ut som du gillar utseendet pÄ, mÄste du uppgradera.

Är det vĂ€rt att köpa en PS4 sĂ„ sent?

Som ni ser finns det inte för mÄnga nackdelar med att köpa en PS4 nu, sÀrskilt om det Àr till ett reducerat pris. Visst kommer konsolen att bli förÄldrad om ett Är, men spelen kommer att fortsÀtta till PS5 om du sÄ smÄningom köper den.

Ps4 Black Friday Tag

Vilken PS4 du tar tag i kommer till din budget och villighet att spendera. Till exempel har PS4 Pro den bÀsta prestandan; Men om prestanda Àr ditt huvudsakliga problem, kanske du föredrar att vÀnta pÄ PS5 och spela PS4-spel pÄ dess överlÀgsna hÄrdvara.

Annars, om du vill spara pengar, Àr PS4 Slim det billigaste alternativet och kommer inte att skada din ekonomi för illa. PS4 Slim Àr inte sÄ mÀktig som Pro, men om du planerar att fÄ en PS5 Àr det ett bra alternativ om du inte vill investera för djupt med bara ett Är att gÄ.

Sammanfattningsvis kommer PS4 bara att pÄgÄ ytterligare ett Är innan den blir förÄldrad. Lyckligtvis, om du hÀmtar en PS4 under försÀljningen, kan du överföra hela biblioteket till PS5 om du köper en.

Kommer du att köpa en PS4 denna högsÀsong? LÄt oss veta nedan.

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

0 Shares