Är det fortfarande värt att köpa en PS4?

Med Black Friday nu bakom oss har många återförsäljare redan sänkt priserna på sina produkter för att locka till mer försäljning. Detta inkluderar konsoler, där vissa återförsäljare sänkte priset för PS4.

Det finns dock ett litet problem! PS5 är också nära släppt; det är planerat att komma ut i semestersäsong 2020. Som sådan, när du plockar upp en PS4 nu, kommer det att ha ungefär ett år innan den ersätts med PS5.

Bör du bry sig om att köpa en PS4 när erbjudandena träffas? Eller är det bättre att spara dina pengar för PS5?

Fungerar PS4-spel på PS5?

En deal-maker eller -breaker är PS5: s kompatibilitet med PS4-spel. Du vill inte köpa ett bibliotek med PS4-spel, bara för PS5 att inte acceptera dem.

Lyckligtvis är Sony helt avsett att behålla PS4-kompatibilitet med PS5. Inte bara det, utan PS5-spelare kan spela med PS4-ägare online. Detta innebär att du lyckligtvis kan bygga din PS4-samling och sedan flytta den över till PS5 när den släpps.

Fungerar PS4-kringutrustning på PS5?

Ps4 Black Friday Controller

Från saker och ting ser PS5 en kontroller som är likadan men inte identisk med den för PS4. Som sådan är det svårt att säga om du kan ta med dina gamla kontrollörer till det nya systemet. Sony har dock bekräftat att PS4: s VR-headset kommer att överföra, så känn dig fri att utforska den digitala världen med din PS4 medan du väntar!

Kommer PS5 att vara mer kraftfull än PS4?

Definitivt! Maskinvarespecifikationerna för PS5 har retts och kommer att bli det mycket köttigare än PS4. Det här är inte en horisontell förskjutning som PS4 Pro och Slim, så PS5-spel fungerar inte på PS4-systemet. Som sådan, om något för PS5 kommer ut som du gillar utseendet på, måste du uppgradera.

Är det värt att köpa en PS4 så sent?

Som ni ser finns det inte för många nackdelar med att köpa en PS4 nu, särskilt om det är till ett reducerat pris. Visst kommer konsolen att bli föråldrad om ett år, men spelen kommer att fortsätta till PS5 om du så småningom köper den.

Ps4 Black Friday Tag

Vilken PS4 du tar tag i kommer till din budget och villighet att spendera. Till exempel har PS4 Pro den bästa prestandan; Men om prestanda är ditt huvudsakliga problem, kanske du föredrar att vänta på PS5 och spela PS4-spel på dess överlägsna hårdvara.

Annars, om du vill spara pengar, är PS4 Slim det billigaste alternativet och kommer inte att skada din ekonomi för illa. PS4 Slim är inte så mäktig som Pro, men om du planerar att få en PS5 är det ett bra alternativ om du inte vill investera för djupt med bara ett år att gå.

Sammanfattningsvis kommer PS4 bara att pågå ytterligare ett år innan den blir föråldrad. Lyckligtvis, om du hämtar en PS4 under försäljningen, kan du överföra hela biblioteket till PS5 om du köper en.

Kommer du att köpa en PS4 denna högsäsong? Låt oss veta nedan.

Är den här artikeln användbar?

Är det fortfarande värt att köpa en PS4?
4.7 (93.64%) 22 Votes