Är Mercari legitim? Kommer du att bli lurad?

Du kanske har hört talas om Mercari, och nu undrar du om den hÀr plattformen Àr sÀker och om du borde anvÀnda den. Du kan ha haft en dÄlig upplevelse med en e-handelssajt tidigare, och nu vill du vara sÀker innan du börjar anvÀnda en annan. Det Àr rÀtt instÀllning eftersom man i onlinevÀrlden aldrig vet.

Vi har skrivit den hÀr guiden för att förklara om Mercari Àr legitim och om den kan luras dÀr. LÀs vidare för att lÀra dig mer om den hÀr plattformen och fÄ information som hjÀlper dig att avgöra om du vill anvÀnda den eller inte.

Vad Àr mercari?

Mercari Àr en försÀljningsplattform som lanserades 2013. Syftet Àr att göra det möjligt för icke-detaljhandlare att sÀlja saker de inte lÀngre behöver. Om du Àr en sÀljare Àr det hÀr du kan tjÀna lite extra pengar för dina elektroniska produkter, klÀder, böcker etc.

Om du Àr köpare kan du hitta nÀstan vad som helst till ett mycket rimligt pris. SÀljare försöker i allmÀnhet bli av med de saker de sÀljer och tjÀnar ytterligare pengar. De Àr inte professionella sÀljare och deras priser Àr vanligtvis rimliga. Kanske de sÀljer saker för att de flyttar eller för att deras barn har vuxit dem för mycket.

Är Mercari legitim? Kommer du att bli lurad? 1

En av de bÀsta sakerna med Mercari Àr att det nu Àr möjligt att göra allt genom mobilapplikationen, vilket gör den hÀr plattformen super bekvÀm och universellt tillgÀnglig.

Mercari

Är Mercari legitim?

Mercari Àr en legitim e-handelsplattform som gör mycket för att skydda sina anvÀndare. SÀljare arbetar dock inte pÄ Mercari. De Àr bara vanliga mÀnniskor som vill sÀlja sakerna de inte lÀngre behöver. Mercari gör sitt bÀsta för att verifiera och kontrollera dem, men du kan aldrig vara helt sÀker pÄ att de inte Àr bedragare.

Mercari har en lista över förbjudna föremÄl, som skjutvapen, alkohol, cigaretter, etc. Företaget avbryter personer som försöker sÀlja dessa varor. Men Mercari kan inte garantera att sÀljaren har publicerat en Àkta bild av deras produkt. Du mÄste vara försiktig med vem du köper frÄn och se till att sÀljaren fÄr ytterligare information och fler bilder om du misstÀnker det.

För att svara pÄ din frÄga: ja, du kan bli lurad i Mercari. Det hÀnder inte ofta, och det hÀnder vanligtvis mÀnniskor som ignorerar de röda flaggorna lÀngs vÀgen. Vi förklarar de saker du bör vara uppmÀrksam pÄ om du vill undvika bedragare.

Varningsskyltar

Du bör vara mycket försiktig nÀr du tittar pÄ en ny profil utan nÄgon revidering. Det kan vara en vanlig anvÀndare, men det kan ocksÄ vara en scammer. Om du undrar hur de lurar mÀnniskor nÀr Mercari inte betalar sÀljare förrÀn köpare fÄr och betygsÀtter artiklarna, lÀs vidare.

MÀnniskor kan försöka bedra dig pÄ tvÄ sÀtt: De kan försöka övertyga dig att fortsÀtta konversationen pÄ nÄgon annan plattform, som WhatsApp eller Viber. Det Àr en stor röd flagga, för en gÄng nÀr du börjar prata pÄ andra plattformar Àr Mercari inte ansvarig för The Transaction Anymore.

TÀnk pÄ det sÄ hÀr: varför skulle en leverantör vilja prata med dig via en annan app nÀr Mercari lÄter dig skicka privata meddelanden och foton via plattformen?

Vissa mÀnniskor kan försöka bedra dig genom att fÄ sina produkter att se bÀttre ut i bilden Àn i verkligheten. Det hÀnder vanligtvis med möbler och elektronik. Om det bara finns ett foto av produkten bör du alltid be sÀljaren att skicka fler bilder, helst frÄn olika vinklar. Om de vÀgrar, betyder det antagligen att de gömmer nÄgot.

En annan röd flagga Ă€r ett ovanligt lĂ„gt pris! Ja, folk sĂ€ljer ofta begagnade varor och de kostar mindre Ă€n nya pĂ„ La Tienda. Men om ett pris verkar för bra för att vara sant, borde du vara orolig. Till exempel, om nĂ„gon sĂ€ljer en iPhone för $ 50, Ă€r ​​chansen stor att telefonen inte fungerar.

Hur skyddar du dig sjÀlv?

HÀr Àr nÄgra tips om hur du skyddar dig frÄn potentiella bedragare som lurar pÄ Mercari.

Köp aldrig frÄn mÀnniskor som insisterar pÄ att du fortsÀtter att tala pÄ andra plattformar. I villkor bekrÀftar Mercari att applikationen inte Àr ansvarig för nÄgot som hÀnder utanför plattformen.

Om nÄgot verkar misstÀnkt, be alltid sÀljaren att ge ytterligare foton och information om föremÄlet.

LÀs anvÀndarrecensioner noggrant. Det Àr alltid bÀttre att köpa frÄn sÀljare som har en hel del recensioner pÄ sina profiler. VÀnligen lÀs dem för att se om köparna var nöjda med varorna de har fÄtt.

Var mycket försiktig om priset verkar för bra för att vara sant. SÀljaren döljer kanske nÄgot och produkten kan ha nÄgra fel som du inte kan se pÄ fotot.

AnvÀnd ett kreditkort istÀllet för ett betalkort. Det Àr alltid sÀkrare att anvÀnda ditt kreditkort, och detta gÀller alla typer av online-köp.

Kontrollera den noggrant nÀr du fÄr produkten. Kom ihÄg att du har tre dagar pÄ dig för att bekrÀfta din bestÀllning. Om nÄgot saknas eller om produkten Àr i dÄligt skick kan du lÀmna in ett klagomÄl och begÀra Äterbetalning.

Detta alternativ gör Mercari mycket sÀkrare och rÀttvisare Àn andra e-handelsplattformar. Men om du upptÀcker en defekt efter mer Àn tre dagar kan det vara för sent att klaga. SÄ vi rekommenderar att du kontrollerar artikeln sÄ fort du fÄr den.

Ă€r legitim mercari

Mercari Àr legitim, men du mÄste vara försiktig

Plattformen Àr helt legitim, men det betyder inte att du ska lita pÄ alla pÄ den. De flesta mÀnniskor som lurades var inte nog noga. Troligtvis hÀnde det eftersom de inte uppmÀrksammade Äsikter och foton. Eller Ànnu vÀrre, eftersom de gjorde ett avtal med sÀljaren pÄ nÄgon annan plattform.

Denna app skyddar sina köpare, men du mÄste skydda dig sjÀlv först! Har du nÄgonsin haft en dÄlig upplevelse pÄ nÄgon e-handelsplattform? Vad hÀnde Dela gÀrna dina erfarenheter i kommentarerna nedan.