√Ąr Roku Remote IR eller RF?

Det finns många olika Roku-spelare, och alla har en igenkännbar Roku-fjärrkontroll. Men inte alla Roku-fjärrkontroller är desamma. Infraröda (IR) fjärrkontroller är standarden, även om vissa Roku-modeller levereras med RF (radiofrekvens) fjärrkontroller.

Vet du vilken som är din? I den här artikeln kommer du att beskriva hur du skiljer de två typerna av Roku-fjärrkontroller och vad du ska göra om de inte fungerar korrekt.

IR eller RF?

De flesta fjärrkontroller använder infraröd teknik, och Roku är inte annorlunda. Roku IR-fjärrkontrollen har inte de unika funktionerna som RF-fjärrkontrollen har. Det snabbaste sättet att ta reda på vilken typ av fjärrkontroll du har är dock att leta efter parningsknappen.

Ta bort batterilocket, och om det inte finns någon kopplingsknapp längst ner har du IR-fjärrkontrollen. Om det finns en parningsknapp är din fjärrkontroll av RF-sorten. När det gäller Roku-enheter är IR-fjärrkontrollen kompatibel med de flesta Roku-TV: er, Roku 1, 2, och 3, Roku HD och Roku Streaming Stick +.

Fjärr IR eller RF

Om din Roku-fjärrkontroll inte fungerar

Hur många gånger har du fångat dig själv att banka fjärrkontrollen mot soffbordet för att få det att fungera? Och varför fungerar det så ofta? Men innan du slår hårt på fjärrkontrollen är här några andra saker att prova.

Byt ut batterierna

Du placerar batterierna i din Roku-fjärrkontroll och du glömmer dem. De kan hålla länge. Men en dag riktar du din Roku IR-fjärrkontroll mot TV: n och ingenting händer. Ta först bort batterierna och sätt tillbaka dem igen.

Om det inte fungerar kan du prova att ersätta dem med ett nytt par. Det borde vara din första handlingssätt, även när du har att göra med Roku RF-fjärrkontrollen.

Leta efter hinder

Om du har en Roku IR-fjärrkontroll måste du se upp för hinder. Ser du framsidan av Roku-enheten där du sitter? Om inte, se till att du gör det. Prova sedan lite gymnastik med fjärrkontrollen.

Håll den högre, sedan nedåt, sida till sida och allt annat som kan få det att svara. Hinder är inte ett problem för Roku RF-fjärrkontrollen. Du borde kunna skicka signalen från hela rummet och även om du är i ett annat rum.

√Ąr Roku Remote IR eller RF? 1

Prova en annan fjärrkontroll

Om det inte finns några hinder mellan IR-fjärrkontrollen och din Roku-enhet, och batterierna är nya, är det kanske dags för en ny fjärrkontroll. Men använd först en annan kompatibel IR-fjärrkontroll för att se till. Om den fjärrkontrollen fungerar är det dags att byta ut din IR-fjärrkontroll.

Du kan prova samma sak med din RF-fjärrkontroll. Om du kan få en annan kan du prova att para ihop den och se om den fungerar. Om allt fungerar bra, kommer du förmodligen att behöva en ny.

Roku Remote IR eller RF

Starta om din Roku-enhet

Du kan försöka starta om din enhet och också återställa fjärrkontrollen. Koppla ur Roku-spelaren i minst fem sekunder. Ta sedan bort batterierna från fjärrkontrollen.

Anslut nu Roku-enheten igen och vänta tills startskärmen visas. Först sedan sätta tillbaka batterierna i fjärrkontrollen. Vänta ytterligare en halv minut för att prova att använda din Roku-fjärrkontroll igen.

Använd HDMI-förlängningskabel

Du bör bara testa den här lösningen om du har en RF-fjärrkontroll. Om du har en Streaming Stick + kan du få problem med din RF-fjärrkontroll.

Roku Stick är ansluten via HDMI-porten, och det kan ibland störa prestandan på din fjärrkontroll. Du kan åtgärda problemet genom att få en HDMI-förlängningskabel så att din HDMI-kontakt är längre från TV: n.

Roku Remote

Håll dina fjärrkontroller nära

Roku-fjärrkontrollen har en enkel design, den är ergonomisk och den finns i IR- och RF-varianter. Båda modellerna kan bytas ut, men det är bäst att hålla din original Roku fjärrkontroll säker och byta batterier regelbundet.

Vilken typ av Roku-fjärrkontroll har du? Och hur ofta byter du ut batterierna? Låt oss veta i kommentarerna nedan.