Är undertexter viktiga för deltagande i Instagram?

Bildtexter Àr ett bra sÀtt att berÀtta för Instagram följer vad ditt foto handlar om. Men det gör mer Àn sÄ.

Visste du att du Instagram Är bildtexter ett utmĂ€rkt marknadsföringsverktyg för att driva engagemang? Ta reda pĂ„ varför du behöver bildtexter och nĂ„gra tips för att skapa dem med den "wow" -faktorn.

Varför behöver du det? Instagram Texter?

Tidigare kanske du har litat pÄ "gillar" för att mÀta engagemanget för dina bilder. Men det fÄr inte mÀnniskor att prata, eller hur? För att verkligen engagera dina följare mÄste du starta en konversation och en titel Àr ett utmÀrkt sÀtt att göra det.

ocksÄ, Instagram tillÄter inte anvÀndare att filtrera följare till externa lÀnkar. Ditt bildtexter Àr det bÀsta sÀttet att sÀga dem att kontrollera din profilsida och webbplatsinformation.

Behöver du ett undertexter? I allmÀnhet, om du ser en interaktionsgrad mellan 3% y 6%, du kan klappa dig sjÀlv pÄ baksidan. Du Àr i god form. Allt ovan Àr fenomenalt. Om du faller under 3% tröskel, kan du behöva tÀnka om din Instagram strategi.

Är undertexter viktiga i Instagram

Fyra tips för att skapa fantastiska undertexter

Vill du skapa fler konversationer under dina foton och öka engagemanget för dina följare? Anslut till din publik och fÄ högre ranking pÄ plattformen med dessa bildtexttips.

1. Förbli tro mot ditt varumÀrke

För det första Àr konsekvensen avgörande nÀr du skickar meddelanden till resten av vÀrlden. Det Àr sant oavsett om du har en affÀrsprofil och ett varumÀrke eller en personlig profil för dina vÀnner och nÀra och kÀra.

Skapa en röst som representerar vem du vill att andra ska se. NÀr du hittar rÀtt röst kan det ocksÄ hjÀlpa dig att locka rÀtt följare.

2. Omskriva tills det Àr korrekt

Som alla bra författare vet, kommer de bÀsta idéerna ibland inte ut i det första utkastet. Eller den andra. Eller till och med den tredje.

KÀnn dig inte pressad för att publicera de första idéerna som kommer att tÀnka pÄ. LÄt istÀllet de kreativa juicerna flyta tills du fÄr det exakta meddelandet du vill dela.

3. Samla dem med Storytelling

NÀr du tÀnker pÄ historier kan du tÀnka pÄ lÄnga inlÀgg, men du kan fortfarande berÀtta en historia i nÄgra enkla meningar. LÄt din publik veta vad som hÀnder pÄ fotot. FÄ dem att investera i bilden och slÀppa in dem bakom kulisserna.

Kom dock ihÄg det Instagram det tillÄter endast 2200 tecken per undertext och de lÀngsta undertexterna klipps i flödet.

Kan du anvÀnda det maximala antalet tillÄtna tecken? Naturligtvis!

Men om möjligt, led med den viktigaste delen av ditt meddelande. Ge publiken en anledning att spela "mer" i öppningsraderna pÄ undertexten.

4. Glöm inte din CTA

Nu nÀr du har din publik uppmÀrksamhet, se till att inkludera en uppmaning. Din CTA kommer med följare av enkel navigering till engagemangsomrÄdet. Vad vill du att din publik ska göra?

Det finns olika CTA-alternativ att vÀlja mellan, till exempel att kommentera eller klicka pÄ din profillÀnk. Instagram det tillÄter bara anvÀndare att inkludera en extern lÀnk, men du kan rikta mÀnniskor dit att genomföra en ÄtgÀrd.

Om du vill att folk ska lÀsa ett blogginlÀgg riktar du dem till din profilsida för att komma Ät lÀnken. Detsamma gÀller för gratis nedladdningar och registreringssidor.

Naturligtvis Àr det de vanliga sÀtten att anvÀnda en CTA i en bildtext. Men om ditt mÄl Àr att öka engagemanget kan du prova mer kreativa vÀgar. Till exempel kan du ha den offentliga taggen till dina vÀnner i kommentarsavsnittet för att fÄ fler ögon pÄ dig och öka engagemanget. Du kan ocksÄ uppmuntra mÀnniskor att dela sina saker i sina berÀttelser.

TÀvlingar och giveaways Àr ocksÄ ett bra sÀtt att öka engagemanget hos din publik. Eller sÄ kan du spela ett spel eller organisera en "utmaning" för att ytterligare involvera dina följare. Oavsett vad du bestÀmmer dig för, se till att anvÀnda handlingsbara ord som uppmuntrar publiken att reagera.

5. AnvÀnd emojis

Om emojis inte ingÄr i ditt mÀrke behöver du inte anvÀnda dem. Men de Àr ofta det perfekta sÀttet att förmedla din nuvarande humör eller varumÀrkespersonlighet med nÄgra enkla, vÀl placerade bilder. Du behöver inte skjuta din publik med en emoji-sida. VÀlj nÄgra för att pÄpeka de vÀsentliga delarna av bildtexten och ha kul med dem.

Viktiga undertexter i Instagram för engagemang

Slutsatsen om undertexterna

Behöver du inkludera bildtexter med dina foton? Inte nödvÀndigtvis. Men det kommer ocksÄ att ignorera ett av de bÀsta verktygen till ditt förfogande för att öka allmÀnhetens deltagande.

Vilken typ av undertexter tycker du om att lÀsa? BerÀtta om detta i kommentarerna nedan.

0 Shares