Att arbeta hemifrÄn under Coronavirus-krisen leder till ökad cyberbrott

Att arbeta hemifrÄn under Coronavirus-krisen leder till ökad cyberbrott 1

Det dödliga Coronavirus har tagit vÀrlden ner. Det har inte bara brutit hela vÀrldens hÀlso- och sjukvÄrdstjÀnster utan Àr ocksÄ pÄ sitt uppdrag att bryta internet.

MÀnniskor tvingas arbeta hemifrÄn pÄ grund av det exponentiella och okontrollerade Covid-19 pandemi. Miljontals mÀnniskor har tvingats stanna hemma och bÀra sitt dagliga kontor frÄn sina hem. MÄnga har ocksÄ tagit med sig sina system och företagsdata.

Detta kan ge upphov till fall för data mining eftersom hushÄllsdatorer Àr mycket sÄrbara och utsatta för digitala hot. MÄnga regeringstjÀnstemÀn i Storbritannien, USA och andra företag har identifierat de möjliga farorna och har varnat mÀnniskor om alla faror relaterade till arbetar hemifrÄn och scenarier för fjÀrrstyrkan.

Enligt de senaste uppgifterna, Cisco-system har ökat exponentiellt i antalet anstÀllda som begÀr ytterligare sÀkerhetsstöd.

En senior rÄdgivare pÄ Cisco Duo Security Wendy Nather sa att en stor del av arbetet frÄn hemanstÀllda aldrig har gjort det tidigare och upplever olika sÀkerhetsutmaningar.

Hon tillade vidare att det nya scenariot har öppnat grunden för mÄnga misstag och kryphÄl, vilket innebÀr att digitala brottslingar nu har en öppen plattform för att utnyttja det tillgÀngliga systemet och sÀkerhetsproblemen.

MÄnga cyberbrottslingar försöker lura mÀnniskor genom att skicka infekterade e-postmeddelanden och stjÀla meddelanden med lösenord. De skickar ocksÄ varningar och varningsmeddelanden relaterade till Covid-19 för att lura mÀnniskor att klicka pÄ lÀnkarna.

LÀs mer: Hackare som utnyttjar rÀdsla för Coronavirus för att sprida skadlig programvara

SÀkerhetsexperter har sagt att dessa hackare förfalskar sig sjÀlva som RegeringstjÀnstemÀn eller tjÀnstemÀn frÄn US Center som arbetar för att kontrollera spridningen av Coronavirus.

Covid-19 som har smittat runt 380 000 mÀnniskor globalt och dödade 16 500 mÀnniskor utnyttjar ocksÄ den digitala vÀrlden. I ett fall som nyligen rapporterats av forskare vid det israeliska företaget upptÀckte att cyberhacker försökte bryta in den konfidentiella mongoliska regeringsuppgifterna.

De amerikanska sĂ€kerhetsmyndigheterna har rekommenderat folk att anvĂ€nda VPN anslutningar för att skydda sitt system frĂ„n obehörig Ă„tkomst och undvika datalĂ€ckage. PĂ„ liknande linjer National Cyber ​​Security Center of Britain har ocksĂ„ slĂ€ppt riktlinjer för företag att hantera arbete frĂ„n hemarbetet.

Digitala brottslingar Àr vÀl medvetna om kryphÄlen i arbetet frÄn hemmascenarier och utnyttjar det i mycket hög takt. Esti Peshin, chef för cyberdivisionen för statligt Àgda Israel Aerospace Industries, sa att cyberbrottslingar gör sitt för att bryta in i olika statliga och privata organisationer.

Work From Home – Ready-platform for Cyber ​​Criminals

  • MĂ„nga organisationer lossnar sĂ€kerhetsnormerna och begrĂ€nsningarna sĂ„ att deras anstĂ€llda kan arbeta hemifrĂ„n. Detta ger dig tillgĂ„ng till cyberkrokar för att utnyttja systemets sĂ„rbarheter.
  • Det resulterar ocksĂ„ i mĂ„nga sĂ€kerhetsrelaterade problem och lĂ„gteknologiska hot som uppstĂ„r pĂ„ grund av mĂ€nskliga fel.

Israels Pershin sa att hushÄllsskrivbord och system inte Àr tÀtt krypterade och Àr lika osÀkra vilket gör det enkelt för cyberbrottslingar att infiltrera i olika system och konfidentiella data.

LÀs mer: N95 vs P95 vs R95: Vilket Àr den bÀsta ansiktsmasken för luftföroreningar?

Vidare tillagde Cisco's Nather att det nya arbetskraftsscenariot för hemmet Àr en vÀlsignelse för online-scammers, digitala inkrÀktare och impersoners som lÄtsas vara teknik- och sÀkerhetsexperter.

Var uppmÀrksam och vidta nödvÀndiga försiktighetsÄtgÀrder för att skydda dig digitalt mot datakommunikation och digitala brott.