Avsluta bedrÀgerier via SMS! Google Messaging-app skyddar Android-anvÀndare

Ett av de enklaste sÀtten att lura anvÀndare Àr genom att skicka SMS. Dessa valideras inte av mottagarna och leder ofta till skadliga lÀnkar som följer meddelandena som klickas pÄ.

Google vill verkligen sÀtta en broms pÄ problemet och har redan en ÄtgÀrd. Din Meddelanden-app fÄr funktionalitet för att validera avsÀndarens kÀlla för att ge anvÀndarna större sÀkerhet.

Google SMS-meddelanden Android-bedrÀgerier

Slutet av SMS-bedrÀgerier pÄ Android

Det finns flera typer av attacker som SMS tillÄter. Meddelanden kan vara av olika slag och leder alltid till att anvÀndaren antingen tillhandahÄller sina data eller att komma Ät en skadlig lÀnk. Eftersom det inte Àr möjligt att validera avsÀndaren förlitar vi oss vanligtvis pÄ vad som finns i avsÀndarens namn, vilket kan vara förfalskat.

Nu vill Google begrÀnsa den hÀr typen av attacker och begrÀnsa bedrÀgerierna som kan göras. För detta har det redan gjort din app Meddelanden om en ny funktion. Detta kommer att verifiera avsÀndarnas Àkthet och dÀrmed ge anvÀndaren information om deras möjliga förtroende.

Detta kommer att vara en helautomatisk process och Google kommer att inse ljudlöst. Efter verifiering av avsÀndarens Àkthet kommer information att visas för anvÀndaren och företagets logotyp kan till och med finnas nÀrvarande.

Google Messaging-app kommer att vara nyckeln

Om denna bekrÀftelse inte Àr möjlig, kommer meddelandet att förvaras utan ytterligare information. I den hÀr situationen rekommenderar Google att inget svar ges med data eller att lÀnkar ocksÄ nÄs.

Google SMS-meddelanden Android-bedrÀgerier Google SMS-meddelanden Android-bedrÀgerier

Identifiering görs av Google med hjÀlp av de uppgifter du tillhandahÄller. Krypterad information kommer att skickas, med avsÀndare och anvÀndarnummer, utan tillgÄng till meddelandena. Google garanterar att det inte kommer att kontrollera mottagandet av meddelanden.

För tillfÀllet testas emellertid denna nyhet i USA och kommer att utvidgas senare till andra lÀnder. Detta Àr ett viktigt steg för att stoppa SMS-bedrÀgerier en gÄng för alla. Detta har verkligen blivit ett av de mest anvÀnda attackerna för att lura anvÀndare.

0 Shares