Betydelsen av mobilapplikationer för företag

Varför din ansökan behöver revideras: vikt och fördelar

Idag bidrar recensioner och betyg av en produkt / tjÀnst mycket till köpbeslutet. Vi granskar till exempel restaurangrecensioner innan vi bokar, vi tittar pÄ filmbetyg innan vi köper biljetter och detsamma gÀller för mobilapplikationer: vi lÀser apprecensioner innan vi installerar en applikation.

Granskningar av mobilapplikationer Àr viktiga, eftersom de indirekt pÄverkar synligheten för applikationen i respektive applikationsbutiker, samtidigt som man bestÀmmer möjligheterna att visas pÄ hemsidan för applikationsbutikerna.

Betydelsen av mobilapplikationer för företag 1

För att förstÀrka vÄrt pÄstÄende, se bilden nedan och förstÄ vikten av applikationsrecensioner.

du behöver mobilapplikationer "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_923920e0bc.png "style =" höjd: 400px; bredd: 700 px

Nu nÀr vi har tillhandahÄllit en kort bakgrundsberÀttelse om applikationsrecensioner och deras roll i vÀrlden av mobil- och webbapplikationer Àr det dags att förstÄ vad som gör mobilapplikationsrecensioner oumbÀrliga och varför det Àr oundvikligt att din applikation granskas frÄn de bÀsta webbplatsgranskningarna.

Betydelsen av granskningar av företagsapplikationer

Om du söker efter recensioner av applikationer pÄ Internet hittar du det ganska enkelt. Med andra ord kan du inte hitta en applikation utan en granskning i app store.

Och varför inte?

Recensioner Àr avgörande för varje företag. Enligt en rapport publicerad av Apptentive lÀser mer Àn 70% av mÀnniskor mer Àn en recension innan de laddade ner applikationen. Och pÄ grund av detta faktum uppmuntrar applikationsutvecklare nu applikationsgranskningswebbplatser för att granska sina applikationer.

Recensioner för mobilapplikationer Àr viktiga "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9242038e34.png "style =" höjd: 209px; bredd: 700 px

Men Àr det verkligen lÀtt att granska din ansökan? Vi tror inte pÄ det.

Hela applikationsscenariot har förÀndrats. Applikationsbutiker har fyllts i eftersom hundratals applikationer lÀggs till i applikationsbutiker dagligen. Dessutom har det gjort applikationsklassificeringar till en utmaning för applikationsföretag att övervinna, och det Àr dÀrför applikationsÀgare uppmuntrar sina bekanta att granska ansökan positivt Àven innan de startas i applikationsbutiker.

Fördelarna med mobilapprecensioner för företag

Det faktum att kundens kommentarer spelar en viktig roll i tillvÀxten av ett företag kan inte förnekas. Det Àr feedbacken som verkligen Äterspeglar företagare om deras produkter och tjÀnster accepteras av deras mÄlgrupp eller inte.

Om vi ​​talar om mobilbranschen fungerar recensioner av mobilapplikationer för företag som en solid grund för att skapa förtroende och auktoritet hos ett varumĂ€rke med sin mĂ„lgrupp. Saker som svagheter (problem som potentiella kunder upplever) och kundkrav / behov kan ocksĂ„ kĂ€nnas med hjĂ€lp av kommersiella applikationsgranskningar och deras Ă„sikter.

LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av de viktigaste orsakerna, vilka Àr fördelarna med att fÄ apprecensioner.

1. Dubbel konverteringsfrekvens

Det faktum att applikationsgranskningar och recensioner har stort inflytande pÄ applikationens omvandlingsfrekvens kan inte nekas. Men enligt vissa experter verkar denna faktor inte lÀngre göra skillnad nÀr kvalitetsnivÄn har nÄtts. Förutom granskningarna / betygsÀttningen av applikationen pÄverkar Àven element som applikationens titel, beskrivningen av applikationen, skÀrmdumparna, en demonstrationsvideo, applikationsikonen etc. konverteringsfrekvensen.

öka synligheten för applikationen "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_924055fbc1.png "style =" höjd: 400px; bredd: 700 px

Bilden ovan visar konverteringstrenden för olika enheter, inklusive stationÀra datorer, smartphones och surfplattor. Grafen visar att konverteringen av besök Àr nÀstan tre gÄnger högre pÄ en stationÀr dator jÀmfört med smarttelefonen.

Betyg och recensioner har en viktig inverkan pÄ konverteringsgraden för en applikation. Vi kan anta att om en applikation fÄr bÀttre recensioner kan det förbÀttra konverteringsgraden.

Med andra ord kan man sÀga att ju bÀttre betyg och granskning av applikationer, desto bÀttre konverteringsgrader för den applikationen. DÀrför att bidra till likheten i applikationen för att erbjuda anvÀndare tillfredsstÀllelse genom applikationens tjÀnster.

2. Öka applikationsintĂ€kterna

Inkomstgenerering Àr det ultimata mÄlet för alla företag och mobilapplikationer Àr inget undantag frÄn denna regel. Den allmÀnna inkomsten för en applikation Àr indirekt relaterad till recensionerna av applikationen sÄvÀl som programmets kvalifikationer, eftersom den fungerar som en kÀlla till trovÀrdighet för anvÀndarens köpbeteende.

Skapa olika kommentarkanaler för att fÄ maximalt antal apprecensioner. Till exempel Àr en av de bÀsta tiderna för att begÀra en ansökningsgradering nÀr anvÀndaren har gjort ett köp pÄ applikationen.

Ge dessutom anvÀndaren möjlighet att betygsÀtta applikationen genom olika sociala mediekanaler. Till exempel kan du be anvÀndarna av applikationen att lÀmna kommentarer till Facebook applikationssida eller betygsÀtta applikationens resultat pÄ applikationens kampanjwebbplats etc.

3. Utveckla supportgemenskapen

Det finns hundratusentals applikationsutvecklare som vill att deras ansökan ska granskas och kvalificeras, vilket ocksÄ leder till att en applikationssupportgrupp skapas. Ett samhÀlle Àr ett effektivt sÀtt att samla mÀnniskor som stöder applikationen över hela vÀrlden.

En applikationsstödgemenskap Àr ett valfritt alternativ för applikationsutvecklare snarare Àn ett obligatoriskt alternativ. Men nÀr det gÀller spelapplikationer spelar dessa samhÀllen en avgörande roll nÀr de samlar mÀnniskor frÄn hela vÀrlden som stöder applikationen.

En bra taktik som kan anvÀndas för att motivera den sedvanliga granskningen av applikationen Àr att belöna dem. Med detta trick kan du erbjuda en viss virtuell spelvaluta eller ytterligare krediter till anvÀndaren för att skriva en recension av applikationen.

4. Öka anvĂ€ndarnas kvarhĂ„llning

NÀr det gÀller mobilapplikationer Àr ett av de viktigaste mÄlen att uppnÄ en hög anvÀndarbevaringsgrad. Utvecklare kan lÀtt öka anvÀndarnas kvarhÄllning för sin applikation genom att upprÀtthÄlla en kommunikationslinje som ocksÄ kommer att leda till bÀttre anvÀndardeltagande i applikationen.

NÀr du ber anvÀndare om deras kommentarer uppmuntrar det ocksÄ tvÄvÀgskommunikation. PÄ detta sÀtt Àr anvÀndare medvetna om att deras granskningar av applikationer verkligen beaktas. DÀrför Àr det applikationens Àgares ansvar att visa lyhördhet nÀr man tar upp anvÀndarnas oro över applikationen.

Denna kommunikationslinje tenderar att öka anvÀndarnas deltagande och samtidigt uppmuntra positiva recensioner av applikationer som hjÀlper till att bygga lÄngsiktig varumÀrkeslojalitet.

5. Applikationens synlighet

IntÀkter Àr en viktig aspekt av varje applikation och för att uppnÄ detta mÄste du öka synligheten för applikationen för mÄlgruppen. Enligt en undersökning sÄg man att istÀllet för en 5-stjÀrnigt betyg, applikationer med en 4-StjÀrnklassificeringen anses vara mycket Àkta och fÄr större synlighet av applikationen i appbutiker.

För fyra och fem stjÀrnor, leta efter mönster i dina ansökningsrecensioner. Till exempel kan det finnas en viss funktion som de flesta anvÀndare gillar, eller det kan finnas en funktionsuppdatering som folk vill ha i nÀsta version av applikationen.

En annan sak att se till Àr att vÀlja lÀmplig och relevant kategori och underkategori för applikationen i applikationslagret för att uppnÄ en hög kategoriklassificering i applikationsbutiken.

uppmuntra applikationsrecensioner "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9241a8f001.png "style =" höjd: 400px; bredd: 700 px

Hur hanterar jag negativa recensioner av mobila applikationer?

Negativa granskningar av mobilapplikationer Àr vanliga och betraktas ofta ocksÄ som en del av processen att lansera en mobilapplikation. Men inte alla kan ÄterhÀmta sig frÄn negativa recensioner. För att hjÀlpa dig har vi skapat nÄgra punkter som kan förvandla de negativa recensionerna av applikationen till positiva. Dessa Àr de tre sÀtten att uppnÄ detta mÄl:

1. Hitta ett sÀtt att undvika revideringar

Negativa recensioner och lÄga appbetyg fungerar som ett enkelt sÀtt för appanvÀndare att lufta sin frustration och ibland förvirring kring applikationen. Detta Àr den del dÀr identifieringen av anvÀndarbeteende spelar upp och du upptÀcker orsakerna som leder till negativa recensioner av applikationen.

För att hitta ett sÀtt att undvika mobilapplikationens negativa betyg kan applikationens Àgare anvÀnda olika kanaler för att samla in anvÀndarnas Äsikter och sedan begÀra sina kommentarer om hur mobilapplikationen kan förbÀttras. Det hjÀlper dig ytterligare att initiera ett dubbelriktat Ätagande med klienten och sedan efter ett tag kan du begÀra dina vÀrdefulla revideringar igen genom undersökningar.

2. Respektera kritikerna pÄ ansökan

Ett annat sÀtt att hantera mobilapplikationernas lÄga betyg Àr att respektera kritik av applikationen och lÀra av dem. Som mobilapplikationsutvecklare kan du fortsÀtta med olika program och verktyg för att effektivt hantera applikationsrecensioner och svara pÄ varje kunds kommentarer.

HuvudmÄlet hÀr Àr att konvertera negativa erfarenheter av anvÀndarapplikationer till positiva upplevelser. DÀrför bör du inte börja svaret varje gÄng en kund lÀmnar en dÄlig recension av sin mobilapplikation genom att försvara dig sjÀlv frÄn din applikation eller varumÀrke. Problemlösningsprocessen innebÀr kommunikation mellan företaget och dess kunder, annars kommer problemet att förbli olöst.

3. Skapa viktiga ögonblick för applikationen

Applikationens ögonblick Àr ocksÄ kÀnda som höjdpunkter för anvÀndningen av applikationen. Det Àr dÀrför mobilapplikationsutvecklare och designers bör lÀgga till flera av dessa viktiga ögonblick i applikationen.

mobilapplikationer "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9245d8427c.png "style =" höjd: 331px; bredd: 700 px

Bilden ovan visar de olika typerna av viktiga ögonblick som visar anvÀndarnas behov av applikationen och varför anvÀndarna av applikationen lockas till de mobilapplikationer som erbjuder sina krav. I sjÀlva verket övervÀger marknadsföringsspecialister idag flera nya marknadsföringsmetoder för att marknadsföra sina applikationer.

De bÀsta platserna att samla affÀrsrecensioner

Vi lever för nÀrvarande i en accelererad vÀrld dÀr vi hittar nya tekniska uppdateringar nÀstan varje dag. Om du Àger en applikation och vill att din applikationsverksamhet ska överleva i denna tuffa tÀvling mÄste du lÄta din ansökan granskas av en pÄlitlig och verifierad plattform.

Nedan Àr nÄgra av de bÀsta platserna dÀr du enkelt kan samla in massor av mobilapprecensioner för ditt företag:

mobilapplikationsrecensioner "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9244303876.png "style =" höjd: 662px; bredd: 700 px

1. Google recensioner

Alla vet vilken potential Google har och hur den Àr en av vÀrldens ledande teknikorganisationer i vÀrlden tack vare sin mÄngfald av framgÄngsrika digitala produkter och tjÀnster.

Ett bra exempel Àr Google recensioner, som miljontals mÀnniskor runt om i vÀrlden anser vara en pÄlitlig kÀlla. Om du Àr en Àgare av mobilapplikationer rekommenderas att du fÄr sÄ mÄnga recensioner som möjligt pÄ Google.

2. Tryck pÄ aviseringar om applikationer

Push-meddelanden Àr ett effektivt sÀtt att öka anvÀndarnas lagring. Meddelanden i appen Àr produktiva, liksom en inflytelserik metod för att locka anvÀndarnas uppmÀrksamhet till granskningsavsnittet. Dessutom kan den ocksÄ anvÀndas för att pÄminna anvÀndare om de Ànnu inte har granskat applikationen.

3. Facebook rekommendationer

Facebook Det Ă€r en aktiv plattform för sociala medier dĂ€r hundratusentals mĂ€nniskor publicerar innehĂ„ll varje dag. Även om vissa anser att det Ă€r förĂ„ldrat, Ă€r det fortfarande en utmĂ€rkt webbplats att samla företagsrecensioner i rekommendationsavsnittet för utvecklingen av mobilapplikationer. Dessa recensioner kan anvĂ€ndas mer som "Höjdpunkter" som du kan visa om din Facebook Tidslinjen ocksĂ„.

anvÀndarretention "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_924630d554.png "style =" höjd: 423px; bredd: 700 px

4. Din egen webbplats

Varje mobil- och webbapplikation behöver nÄgon form av kampanjlandningssida. Det kan vara en teknisk blogg eller en webbplats. Intressant nog kan du lÀgga till en ny funktion pÄ din applikations webbplats med fokus pÄ anvÀndarnas Äsikter.

5. App-butiker

Applikationen lagras som Google Play Store och Apple Play Store Àr bland de fem huvudkanalerna som anvÀnds av företag och företag för att samla recensioner av mobilapplikationer för sina applikationer. App-butiksrevisioner Àr viktiga eftersom anvÀndarna tenderar att blÀddra igenom den senaste revideringen av applikationen, innan de installerar en applikation, Ätminstone den som finns pÄ hemsidan för applikationsbutiken.

6. Tredjeparts webbplatser

Förutom alla punkter som nÀmns ovan, har applikationsÀgare och utvecklare ocksÄ möjlighet att söka pÄ tredjepartswebbplatser för att granska applikationen. Du Àr det webbplatser för mobilapplikationer Det kan hjÀlpa din applikation att nÄ mÄlgruppen pÄ kort tid.

Det finns flera webbplatser avsedda för granskning av applikationer som erbjuder tjÀnster med informativa applikationer och opartisk granskning. HÀr spelar trovÀrdigheten för sÄdana webbplatser och plattformar en avgörande roll för att ge korrekt exponering för applikationer.

mobilapplikationer granskar webbplatser "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9248abaf56.png "style =" höjd: 400px; bredd: 700 px

Marknadsför applikationsrecensioner

Efter att ha gÄtt igenom behovet av mobilapplikationer i onlineföretag Àr det sÀkert att sÀga att programgranskningar inte bara direkt pÄverkar det totala antalet nedladdningar av applikationer, utan ocksÄ pÄverkar andra aspekter som sÄ smÄningom Àr fördelaktiga pÄ lÄng sikt .

Om du verkligen vill förbÀttra rankningen av dina applikationer, var uppmÀrksam pÄ bÄde positiva och negativa recensioner. Detta beror pÄ att positiva recensioner av applikationen kommer att leda dig till de funktioner som anvÀndare accepterar mer detaljerat, medan negativa recensioner kommer att belysa omrÄden som krÀver omedelbar uppmÀrksamhet.

Viktiga slutsatser: granska din ansökan

Mer Àn 70 procent av mÀnniskor lÀser minst en recension av applikationen innan den installeras. En gemenskap hjÀlper till att samla anhÀngare av applikationer över hela vÀrlden. Applikationsgranskningar pÄverkar direkt tillvÀxten av onlineföretag. Utvecklare kan ocksÄ samla apprecensioner via plattformar som Facebook och Twitter. Applikationsgranskningar, liksom applikationsbedömningar, Àr viktiga för konverteringsfrekvensen. Granskningar av mobilapplikationer för företag fungerar som en solid grund för att bygga förtroende. Autoriteten för ett varumÀrke med sin mÄlgrupp skapas med applikationsrecensioner. Företag anvÀnder sociala mediekanaler för att samla in Äsikter. Att lÀgga till appgransknings- och betygsavsnittet pÄ din webbplats Àr mycket effektivt. Om din ansökan granskas av de viktigaste webbplatserna kommer det att öka synligheten för applikationen. NÀr du skapar viktiga ögonblick i applikationen, gör dina negativa kommentarer till positiva.

Om du tror att vi missade nÄgot som Àr vÀrt att nÀmna Àr det bara att kommentera avsnittet nedan. VÄra experter kommer att kontakta dig sÄ snart som möjligt. Och medan du gör det, glöm inte att trycka pÄ Prenumerera-knappen för att fÄ fler uppdateringar direkt frÄn mobilapplikationsbranschen.

0 Shares