BlueFag, den nya sÀkerhetsproblemen för Android

En ny sÄrbarhet i Android gör det möjligt att köra skadlig kod via Bluetooth-anslutningar pÄ Android-enheter som har Oreo-versionen 8.0 och fot 9.0 av sistema operativo frÄn Google.

FrÄn början visades Android som en mer mÄngsidig och funktionell version Àn de befintliga operativsystemen pÄ marknaden, men pÄ grund av samma funktion som gjorde att det skapade ett stort rykte för att ha tusentals anvÀndare idag, Det har ocksÄ gjort honom kÀnslig för alla slags attacker.

BlueFag, en ny sÄrbarhet

Vid det hÀr tillfÀllet har ERNW, ett datasÀkerhetsföretag som arbetar i Heidelberg, Tyskland hittat en ny sÄrbarhet som pÄverkar sistema Android Bluetooth.

Enligt kÀllan Àr denna sÄrbarhet som registrerades under numret CVE-2020-0022 mycket allvarlig, eftersom den tillÄter en angripare att köra skadlig kod pÄ distans och tyst sÄ att han kan ta full kontroll över enheten.

En ny sÀkerhetsuppdatering

Det finns dock inget att frukta, eftersom kÀllan pÄpekar att denna sÄrbarhet bara pÄverkar versionen 8.0 och 9.0 Android, som de nÀmner finns det inga poster som kan orsaka skador i den senaste versionen kÀnd som Android 10 och i versioner före 8.0.

Som vanligt, kort före offentliga nyheter som dessa, har tillverkarna redan en sÀkerhetsuppdatering som stoppar denna typ av sÄrbarhet och den hÀr gÄngen har Google redan presenterat en patch för den som kommer att finnas tillgÀnglig i februari .

KÀllan pÄpekar att för att förhindra att bli offer för denna attack som kan ge full Ätkomst till vÄr dator till alla cyberkriminella som kan anvÀnda den för att stjÀla vÄra data, sprida skadlig programvara och / eller spionera pÄ oss pÄ distans mÄste vi ladda ner den senaste uppdateringen som finns pÄ vÄr enhet för Android

Slutligen Àr det inte första gÄngen vi hörde om en sÄrbarhet i Android, varför det alltid Àr bekvÀmt att hÄlla vÄra enheter uppdaterade och fungera i den senaste versionen som finns tillgÀnglig.

0 Shares