Bör iOS automatiskt aktivera vita eller mörka appikoner nÀr mörklÀget Àr pÄ?

Bör iOS automatiskt aktivera vita eller mörka appikoner nÀr mörklÀget Àr pÄ? 1

Sedan iOS 10.3, har tredjepartsappar kunnat Àndra sin ikon pÄ hemskÀrmen pÄ begÀran av anvÀndaren. TyvÀrr ger iOS till detta datum inte ett sÀtt att ge appikoner ett annorlunda utseende nÀr det systemomfattande mörka lÀget har aktiverats. Vilket Àr synd, verkligen.

EN Twitter trĂ„d startade av NĂŒrnberg, Tyskland-baserad senior digital produktdesigner Alex Muench fick mig att tĂ€nka pĂ„ detta. Han har lagt mĂ€rke till att mĂ„nga populĂ€ra appar nu har flera ikoner för hemskĂ€rmen som anvĂ€ndaren kan vĂ€lja mellan, inklusive vita ikoner.

Bör iOS automatiskt aktivera vita eller mörka appikoner nÀr mörklÀget Àr pÄ? 2

Problemet Àr att det inte finns nÄgot sÀtt att uppmana iOS att be appar att byta till den vita ikonen nÀr Dark Mode har aktiverats, eller att aktivera dess mörka motsvarighet nÀr Dark Mode har inaktiverats.

NÀr mörkt lÀge Àr pÄ, kan appikoner ocksÄ vÀxla automatiskt. SÄ hÀr: pic.twitter.com/crQXQLFvzx

– Alex (@alexmuench) februari 8, 2020

Apple kan lĂ€gga till ett sĂ€tt för appar att automatiskt vĂ€xla mellan vita eller mörka ikoner beroende pĂ„ statusen för iOS: s systemövergripande mörka lĂ€ge (jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ om du har mĂ€rkt detta, men mĂ„nga appar som innehĂ„ller flera hemskĂ€rmsikoner erbjuder dem som en av de förmĂ„ner som Ă€r tillgĂ€ngliga för dig nĂ€r du uppgraderar till appens betalade version – en trend jag inte gillar).

Vi har ju en vĂ€xling InstĂ€llningar → Bakgrund för att vĂ€lja om iOS ska dĂ€mpa enhetens bakgrundsbild nĂ€r Dark Mode aktiveras, vilket ger oss hopp om att den tekniska jĂ€tten kan vĂ€lja att utöka den funktionen i framtida iOS-uppdateringar genom att lĂ€gga till nya alternativ för att justera ikonerna pĂ„ hemskĂ€rmsikonen manuellt eller automatiskt, baserat pĂ„ Dark Mode.

Men Àven utan automatisk ikonvÀxling verkar vita appikoner vara ganska mycket meningsfulla.

mörk bakgrund förspÀnning. pic.twitter.com/1z4HgcKasF

– wole atunbi (@OluwoleCarter) februari 7, 2020

"MÄnga har mörka eller fÀrgade bakgrunder sÄ att vita appikoner sticker ut mer i allmÀnhet," skrev Alex om Twitter, och jag hÄller med honom. Och nÀr jag talar om appikoner, hur coolt skulle det vara om alla appar var tvungna att erbjuda bÄde svart och vit ikonbakgrunder?

Kanske vit för arbete / google och svart för personlig / livsstil?

– David Politi (@davidrpoliti) februari 7, 2020

Och hur ser din hemskÀrm ut?

Är det fĂ€rgkoordinerat? Har du fler vita eller mörka appikoner pĂ„ hemskĂ€rmen? Är du nĂ„gon som föredrar den ursprungliga mĂ€rkesfĂ€rgen nĂ€r det gĂ€ller deras favoritappar?

LĂ„t oss veta det genom att dela med oss ​​i kommentarerna nedan!


0 Shares