Chrome fÄr en enhetlig apphanteringssida, inkluderar Android-appar pÄ Chromebooks

Enligt folket pĂ„ Chrome Story plockade Chrome’s Canary-kanal just en ny apphanteringssida, utlöst via en ny flagga. Även om den finns pĂ„ olika skrivbordsplattformar innehĂ„ller den hĂ€r Chrome inte bara Chrome-appar (som Google fortfarande försöker att gĂ„ i pension) utan ocksĂ„ Android-appar. Det stĂ€mmer, Chrome OS vĂ€ljer Ă€ntligen ett enhetligt sĂ€tt att hantera appar – men Linux-applikationer Ă€r tyvĂ€rr inte inkluderade Ă€nnu.

Den nya sidan finns pĂ„ chrome: // -appar och Ă€r tillgĂ€nglig via en ny flagga i Kanarie kanalen pĂ„ chrome: // flags / # app-management. BĂ„de flaggan och sidan finns tillgĂ€ngliga pĂ„ Windows, Mac och Linux förutom Chrome OS – Ă€ven om Android-appar uppenbarligen bara visas i listan pĂ„ Chromebooks.

Chrome Story noterar att anvÀndargrÀnssnittet skiljer sig Ät mellan plattformar, men det Àr en video om processen för att aktivera och anvÀnda den nya sidan pÄ Chrome OS:

Den nya apphanteringssidan organiserar installerade Android-, Chrome- och systemappar enligt den senaste anvÀndningen. Det Àr anmÀrkningsvÀrt att inte alla applistor fungerar just nu; de flesta av dem pekar bara pÄ tomma sidor. De som fungerar pekar pÄ en sida med en kort beskrivning av behörigheter och alternativ för att fÀsta pÄ hyllan eller avinstallera, med potentiellt andra funktioner som ocksÄ finns beroende pÄ apptyp.

Det verkar som ett pÄgÄende arbete just nu, sÄ Àven om det kan vara live pÄ Canary, kan det vara lite lÀngre tills vi ser att det sminkar ner till Dev, Beta eller Stable release-kanaler. Förhoppningsvis kommer det Àven att inkludera Linux-apphantering nÀr det tar sig ner. Just nu avinstallering av Linux-appar Àr inte den enklaste processen i Chrome OS för de mindre tekniskt benÀgna, och att hantera tre olika plattformers vÀrde för appar pÄ en Chromebook Àr svÄrt.

Försök rulla

0 Shares