ContextEdit, lÀgg till alternativ i snabbmenyn enligt filformatet

För nĂ„gra dagar sedan kommenterade vi det stora verktyget som erbjuds av den sĂ„ kallade kontextuella menyn Windows, som visas genom att högerklicka. Vi presenterar till och med möjligheten att redigera den sĂ„ att den passar vĂ„ra behov med Easy Context Menu. Vid det hĂ€r tillfĂ€llet tar vi med oss ​​en applikation som erbjuder en liknande möjlighet, men med en lite annan mekanism som kan komma till nytta för dem som söker mer specifika och specifika lösningar. Detta Ă€r ContextEdit, ett program som gör att du kan justera snabbmenyn enligt det valda filformatet.

PÄ detta sÀtt kan du fÄ olika alternativ beroende pÄ vilken filtyp du vill arbeta med.

Redigera snabbmenyn

ContextEdit, lÀgg till alternativ i snabbmenyn enligt filformatet 1

Kontextmenyn för Windows Det har ett enormt verktyg för att pÄskynda alla processer. Om du till exempel vill packa upp en fil istÀllet för att öppna programmet och gÄ till det alternativ du behöver, kan du högerklicka och köra dekomprimeringen dÀrifrÄn. PÄ samma sÀtt fungerar det med andra ÄtgÀrder, sÄ om vi strÀvar efter att anpassa det mycket mer till vÄra behov kan vi mycket underlÀtta andra processer. ContextEdit öppnar denna möjlighet och Àven om grÀnssnittet inte Àr sÀrskilt vÀnligt Àr programmet ganska enkelt att anvÀnda.

Det bör noteras att ContextEdit Àr en gratis programvara och att du enkelt kan fÄ den frÄn lÀnken i slutet av denna artikel. Applikationen Àr nÀstan omöjlig för resurserna för sistema och dess vikt Àr mindre Àn 1 MB.

ContextEdit, lÀgg till alternativ i snabbmenyn enligt filformatet 2

För att börja arbeta med ContextEdit, kör det sÄ ser du omedelbart grÀnssnittet som bestÄr av 3 avsnitt: pÄ vÀnster sida har du en lista över tillÀgg, i den övre centrala delen meningarna för kommandotolkaren och i den nedre delen, alternativet som kommer att visas i snabbmenyn.

Det senare Ă€r det som intresserar oss mest, för att lĂ€gga till alternativ kommer det allt att handla om att vĂ€lja ett tillĂ€gg och aktivera rutorna i rutan ”Context menu handler”. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, nĂ€r du högerklickar pĂ„ en fil i det tillĂ€gget, kommer alternativen du just har aktiverat att visas. Detsamma kommer att hĂ€nda med alla filformat du konfigurerar och pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kommer du att ha extra funktioner enligt det valda tillĂ€gget.

För att ladda ner ContextEdit, följ denna lÀnk.