Coronavirus: 2000 iPhones levereras till karantÀnfartyg

Coronavirus Àr tyvÀrr ögonblicket Àmnet! Antalet dödsfall orsakade avslöjar hur dödligt detta nya hot för mÀnniskor Àr.

Japan bekrÀftade nyligen 44 nya fall pÄ ett fartyg i karantÀn. För att hjÀlpa fartygets passagerare distribuerades cirka 2000 iPhones.

Coronavirus: 2000 iPhones levereras till karantÀnfartyg

Det kallas Diamond Princess och Àr för nÀrvarande det mest kÀnda fartyget, bara av de vÀrsta skÀlen. Ombord pÄ denna lyxkryssning, som ligger utanför Japans kust, Àr 3711 personer, varav 44 Àr smittade av Covid-19 (officiellt namn antagen av VÀrldshÀlsoorganisationen för viruset).

Fartyget har varit i karantÀn sedan början av februari.

Coronavirus: 2000 iPhones levereras till karantÀnfartyg

2000 iPhones för passagerare att kommunicera med lÀkare

Enligt webbplatsen Macotakara, citerade av 9to5mac skickade den japanska regeringen 2000 iPhones för kryssningen. Enligt informationen ger leverans av iPhones med Softbank-tjÀnsten passagerare tillgÄng till den japanska hÀlsoministerappen-appen. PÄ detta sÀtt kan passagerare pÄ kryssningsfartyget enkelt utbyta information med lÀkare. Det kommer att finnas en iPhone per stuga i alla passagerarhytter och besÀttningsrum

Det japanska ministeriet för hÀlsa, arbetsmarknad och vÀlfÀrd har bekrÀftat fallet av coronavirus pÄ Diamond Princess kryssningsfartyget, nu isolerat ombord havet. Vi kommer att tillhandahÄlla cirka 2000 enheter iPhone som drivs av Softbank, och det kommer att finnas en enhet telefon per stuga i varje passagerarhytter och besÀttningsrum.

Öppna den speciella appen frĂ„n det japanska ministeriet för hĂ€lsa, arbetsmarknad och vĂ€lfĂ€rd för att frĂ„ga via chatt om medicinering eller andra saker som kan beröra dig. Appen kommer att boka en konsultationssession med en lĂ€kare.

Anledningen till att passagerare behöver en smartphone frÄn utlandet beror pÄ att det japanska ministeriets hÀlsa-app inte finns i registrerade appbutiker utanför ett annat land Àn Japan.

LĂ€s ocksĂ„ …

0 Shares