DBKL bestÀller borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD)

UPPDATERING (6: 53 PM):Grundaren och VD för SugarBook, Darren Chan har nÄtt ut och tillhandahÄllit företagets sida av historien. Vi har ocksÄ inkluderat en kommentar frÄn Dewan Bahasa dan Pustaka. LÀs vidare för mer information.

ORIGINAL STORY (4: 04:00):

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) har nyligen bestÀllt att reklam tas bort av en app som heter SugarBook frÄn LED-skyltar pÄ Bangsar och Bukit Kiara. Direktivet utfÀrdades av DBKL efter att annonserna blev virala tidigare denna vecka.

Enligt uttalandet som slÀppts av DBKL fick de annonser som av mÄnga betraktades som skumma och suggerande inte tillstÄnd frÄn myndigheten. I sjÀlva verket informerades till och med Àgaren till affischtavlan, Yayasan Wilayah Perseketuan (YWP), inte om reklamtavlanoperatören, Out of Home.

DBKL gick i princip med majoriteten av det offentliga samförstÄndet om att SugarBook-annonserna inte var lÀmpliga för Malaysia. DÀrför utfÀrdades borttagningsorder till bÄde YWP och Out of Home, vilket inte borde vara mycket problem eftersom de visades pÄ elektronisk skylt.

Om du undrar vad SugarBook handlar om Àr det en datingsplattform som fokuserade pÄ ömsesidigt fördelaktigt förhÄllande som ocksÄ har kallats Sugar Daddy-arrangemang av företaget. Plattformen skapades just hÀr i Malaysia av lokal techprenuer, Darren Chan.

(KĂ€lla: Khalid Samad, SugarBook, Malay Mail.)


UPPDATERING (6: 53 PM):

Grundaren och verkstÀllande direktören för SugarBook, Darren Chan har skickat e-postmeddelande till oss om detta uttalande med avseende pÄ dess kontroversiella annonsmaterial:

Var en liten start fokuserad pÄ teknik och applikationer.

NĂ€r det gĂ€ller godkĂ€nnandet av skylt – Rekommendationen som givits av vĂ„rt annonsförlag var att vĂ„ra annonser godkĂ€ndes, sĂ„ vi gick med det. Vi fick oss att tro att detta godkĂ€nnande Ă€r det enda godkĂ€nnande som krĂ€vs för att fortsĂ€tta.

Som sÄdan Àr det uppenbart att vi felaktigt informerades.

Darren har ocksÄ försett oss med skannade kopior av nÀmnda godkÀnnanden frÄn Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP):

DBKL bestÀller borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD) 1

DBKL bestÀller borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD) 2

Samtidigt generaldirektören för DBP, Abang Sallehuddin Abg. Shokeran har ocksÄ kommenterat denna frÄga enligt en rapport frÄn Malaysiakini:

Det Àr korrekt att vi inspekterade (annonskopian), vi godkÀnde di sinilah bertemunya yang cantik dan yang berjaya (HÀr Àr det vackra och framgÄngsrika trÀffas).

Vi godkÀnde det baserat pÄ (Bahasa Malaysia) sprÄk. Vi godkÀnde inte den engelska texten. Vi kÀnner inte heller sammanhanget, vi vet inte om det Àr en annons eller en bok.

Baserat pĂ„ uttalandena ovan verkade det finnas en viss felkommunikation pĂ„gĂ„r. Även om vi inte kĂ€nner till DBKL: s skyltpolicy, verkar det som om SugarBooks annonser har gĂ„tt förbi DBKL, vilket Ă€r ganska konstigt för oss sĂ„ logiskt, bör inte den lokala myndigheten titta först innan de godkĂ€nner reklamtavlaannonser?

Men pÄ en sidoanteckning, oavsett din Äsikt om SugarBooks modus operandi, har denna hÀndelse verkligen gett uppmÀrksamhet Ät dejting plattformen. Deras annonser kan ha tagits bort men sÀkert lyckades SugarBook fortfarande fÄ nÄgot av denna incident.

Évaluer cet article