DBKL beställer borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD)

UPPDATERING (6: 53 PM):Grundaren och VD för SugarBook, Darren Chan har nått ut och tillhandahållit företagets sida av historien. Vi har också inkluderat en kommentar från Dewan Bahasa dan Pustaka. Läs vidare för mer information.

ORIGINAL STORY (4: 04:00):

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) har nyligen beställt att reklam tas bort av en app som heter SugarBook från LED-skyltar på Bangsar och Bukit Kiara. Direktivet utfärdades av DBKL efter att annonserna blev virala tidigare denna vecka.

Enligt uttalandet som släppts av DBKL fick de annonser som av många betraktades som skumma och suggerande inte tillstånd från myndigheten. I själva verket informerades till och med ägaren till affischtavlan, Yayasan Wilayah Perseketuan (YWP), inte om reklamtavlanoperatören, Out of Home.

DBKL gick i princip med majoriteten av det offentliga samförståndet om att SugarBook-annonserna inte var lämpliga för Malaysia. Därför utfärdades borttagningsorder till både YWP och Out of Home, vilket inte borde vara mycket problem eftersom de visades på elektronisk skylt.

Om du undrar vad SugarBook handlar om är det en datingsplattform som fokuserade på ömsesidigt fördelaktigt förhållande som också har kallats Sugar Daddy-arrangemang av företaget. Plattformen skapades just här i Malaysia av lokal techprenuer, Darren Chan.

(Källa: Khalid Samad, SugarBook, Malay Mail.)


UPPDATERING (6: 53 PM):

Grundaren och verkställande direktören för SugarBook, Darren Chan har skickat e-postmeddelande till oss om detta uttalande med avseende på dess kontroversiella annonsmaterial:

Var en liten start fokuserad på teknik och applikationer.

När det gäller godkännandet av skylt РRekommendationen som givits av vårt annonsförlag var att våra annonser godkändes, så vi gick med det. Vi fick oss att tro att detta godkännande är det enda godkännande som krävs för att fortsätta.

Som sådan är det uppenbart att vi felaktigt informerades.

Darren har också försett oss med skannade kopior av nämnda godkännanden från Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP):

DBKL beställer borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD) 1

DBKL beställer borttagning av SugarBook-annonser i Bangsar och Bukit Kiara (UPPDATERAD) 2

Samtidigt generaldirektören för DBP, Abang Sallehuddin Abg. Shokeran har också kommenterat denna fråga enligt en rapport från Malaysiakini:

Det är korrekt att vi inspekterade (annonskopian), vi godkände di sinilah bertemunya yang cantik dan yang berjaya (Här är det vackra och framgångsrika träffas).

Vi godkände det baserat på (Bahasa Malaysia) språk. Vi godkände inte den engelska texten. Vi känner inte heller sammanhanget, vi vet inte om det är en annons eller en bok.

Baserat p√• uttalandena ovan verkade det finnas en viss felkommunikation p√•g√•r. √Ąven om vi inte k√§nner till DBKL: s skyltpolicy, verkar det som om SugarBooks annonser har g√•tt f√∂rbi DBKL, vilket √§r ganska konstigt f√∂r oss s√• logiskt, b√∂r inte den lokala myndigheten titta f√∂rst innan de godk√§nner reklamtavlaannonser?

Men på en sidoanteckning, oavsett din åsikt om SugarBooks modus operandi, har denna händelse verkligen gett uppmärksamhet åt dejting plattformen. Deras annonser kan ha tagits bort men säkert lyckades SugarBook fortfarande få något av denna incident.

0 Shares