De bÀsta Google Photos-alternativen

Google Photos Àr inbyggt i alla system och synkroniseras ocksÄ med ditt Google-konto och Drive. SÄledes vÀljer de flesta anvÀndare att anvÀnda den hÀr appen snarare Àn att ladda ner en annan.

Under senare Är beslutade dock ett gÀng anvÀndare att flytta till annan programvara. De flesta de som oroar sig för att Google kÀnner lite för mycket om dem.

Appen samlar dina metadata noggrant och kÀnner igen ansikten och objekt pÄ dina bilder. Detta tvingade vissa anvÀndare att söka efter sÀkrare alternativ.

Å andra sidan ville andra anvĂ€ndare bara ha extra lagring eller olika funktioner. Oavsett anledning Ă€r internet fullt av alternativ frĂ„n Google Foton. I den hĂ€r artikeln listas nĂ„gra anmĂ€rkningsvĂ€rda val.

Vinnare – Piktures

Piktures fÄr nicken över sina motsvarigheter av olika skÀl. Först och frÀmst eftersom det inte missar nÄgon av Googles fotos vÀsentliga funktioner.

Först kan du synkronisera det med andra Cloud-enheter som du Àger. Till exempel kan du komma Ät din Google Drive sÄ enkelt som du gör med Google Foton. SÄ det Àr inte mycket skillnad nÀr det gÀller lagring.

Dessutom innehÄller appen en videospelare. Det Àr avgörande, eftersom mÄnga bra Google Photos-alternativ saknar en sÄ viktig funktion. DÀrför kommer Piktures nÀrmast originalet.

Dessutom Ă€r den organisatoriska aspekten förstklassig. I likhet med Google Photos innehĂ„ller den en kalendervy som gör att du kan fĂ„ en smidig resa ner minnesfĂ€lt. Dessutom har den ett liknande grĂ€nssnitt med avancerade sökfilter pĂ„ vĂ€nster sida av skĂ€rmen – inklusive sökning efter plats. NĂ„got som mĂ„nga andra appar saknar.

Men hÀr blomstrar Piktures verkligen. Appen Àr exceptionellt anvÀndarvÀnlig och förmodligen den enklaste att navigera. Du kan anvÀnda högersidig reglage för att blÀddra bÄde online och offline foton smidigt. Om du vill kan du ocksÄ anvÀnda ett inbyggt fotoredigeringsverktyg. Dessutom Àr det enkelt men effektivt för att göra nÄgra mindre justeringar.

Och det bĂ€sta för sist – Piktures Ă€r helt privat och sĂ€kert. Med den hĂ€r appen Ă€r dina bildernas metadata helt sĂ€kra. Den hĂ€r sĂ€kra enhetsfunktionen lĂ„ter dig gömma delar av ditt galleri bakom en pinkod eller ett fingeravtryckslĂ„s. Men om du vill kan du skydda hela bildbiblioteket!

Appen innehÄller ocksÄ nÄgra mindre nackdelar. Först och frÀmst Àr det bara Android. Detta bör dock inte vara ett betydande problem eftersom anvÀndare som inte anvÀnder Android redan anvÀnder Google Photos-alternativ.

Den större frÄgan beror pÄ att appen inte Àr helt gratis. NÄgra av dess bÀsta funktioner (inklusive en sÀker enhet) Àr endast premium. Men gratisversionen kan fortfarande gÄ axlar vid skuldra med Google Foton och stiger över alla andra alternativ.

Ladda ner pÄ PlayStore

bÀsta google foton alternativ

Runner-Up – Flickr

Om du nĂ„gonsin har varit intresserad av fotografering online mĂ„ste du ha hört talas om Flickr. Även om de har sina skillnader, kan du anvĂ€nda Flickr som ett anstĂ€ndigt alternativ frĂ„n Google Photos.

Flickr har nÄgra drag som du kÀnner igen frÄn Google Photos. Först och frÀmst har det ett liknande sÀtt att organisera dina foton. Du kan vÀlja att göra dem offentliga eller sortera dem i dina privata album och grupper.

En av de största sidorna Àr dess molnlagring. Till exempel synkroniseras Google Foton med Google Drive dÀr du bara har 15 GB ledigt utrymme. Naturligtvis kan du rÀkna med din interna lagring hÀr, men du skulle förmodligen hellre anvÀnda den för annan information. I detta avseende erbjuder Flickr generöst 1 TB Cloud-lagring. Det Àr nÀstan 70 gÄnger mer Àn hela Drive.

Men hÀr Àr en stor skillnad: Flickr Àr ocksÄ en social plattform. Det Àr en inflytelserik gemenskap av fotografer som öppet delar sina foton och inspirerar varandra. DÀrför mÄste du skapa din egen fotografprofil innan du börjar ladda upp.

En annan fördel med Flickr Àr att den Àr kompatibel med alla större system. Du kan synkronisera din profil med Windows, OSX, iOS och Android och ladda upp var som helst nÀr som helst. Om du vill kan du stÀlla in din Flickr sÄ att den automatiskt laddar upp varje ny bild frÄn vilken enhet som helst.

NÀr det gÀller nedgÄngar har Flickr nÄgra. Först kan bilden inte gÄ över 200 MB sÄ om du Àr en foto-perfektionist kanske du vill undvika den hÀr appen. Naturligtvis innebÀr detta att alla förlustfria format automatiskt inte Àr kompatibla. Endast .jpg, .png och icke-animerade (.gifs) Àr vÀlkomna pÄ Flickr.

Dessutom finns det ingen offlinevy. SÄ du fÄr ett gÀng molnlagring, men du mÄste alltid vara online för att se dina foton.

FortsÀtt PlayStore|AppStore|Windows

google foto alternativ

Alla andra

A + Galleri

Ett + galleri Àr en annan app som fungerar som en Google Photos-klon. App-ikonen liknar Google Photos, men grÀnssnittet lÄnar frÄn stilen för traditionella iOS Photos-appar.

SÄ snart du startar den kommer du att mÀrka att den Àr snygg navigering. Det Àr snabbt och anvÀndarvÀnligt, gÄr hand i hand med appar som Piktures. Om du nÄgonsin har anvÀnt appen iOS Photos har du inga problem att gÄ igenom otaliga foton hÀr.

Sökningen och organisationen ligger inte mycket efter mer kÀnda appar. Fotona faller automatiskt i datum- / platskategorin nÀr du laddar upp dem. Du kan senare hitta dem med ett coolt sökverktyg och sortera dem som du vill. Om du vill kan du till och med söka foton efter fÀrg.

Liksom med andra alternativ frÄn Google Foton Àr sÀkerheten viktigast. Lyckligtvis kan A + -galleriet dölja och lösenordsskydda alla foton eller ett helt album.

Det Àr dock molnlagringsserver som inte Àr lika stabila som med vissa andra appar. Vissa anvÀndare rapporterade att deras foton saknade helt eller inte kunde laddas nÄgra gÄnger. SÄ var försiktig nÀr du lagrar dina mest vÀrdefulla bilder.

Ladda ner pÄ PlayStore | AppStore

QuickPic

QuickPic Àr en pÄlitlig fotohanteringsapp som Àr en blandning av de viktigaste fotouppfunktionerna. Det Àr inte lika prickigt eller rikt med funktioner, men det gör jobbet bra.

Till skillnad frÄn Google Photos Àr dina bildmetadata helt sÀkra hÀr. Du kan ocksÄ anvÀnda inbyggt skydd för att dölja alla foton eller videor bakom ett lÄs.

Sorteringsdelen liknar andra appar. Du kan skapa album, flytta bilder runt och sortera dem efter namn och datum.

Fildelning Àr en av de bÀsta funktionerna i denna app. Du kan dela hela album och gallerier som en .zip-fil via vilket socialt nÀtverk eller e-post som helst. SÄ istÀllet för att skicka en albumlÀnk eller dela en bild i taget, kommer appen att ladda ner och skicka filerna.

TyvÀrr packar QuickPic mÄnga nackdelar. Dess lagring Àr betydligt mindre Àn nÄgon annan fotohanteringsapp. Dessutom mÄste du köpa appen för att anvÀnda den.

Det vĂ€rsta – det Ă€r inte tillgĂ€ngligt pĂ„ PlayStore mitt i en viss bedrĂ€geribedrĂ€geri som intrĂ€ffade 2018. SĂ„ om du letar efter ett ordentligt Google Play-alternativ för Android mĂ„ste du prova nĂ„gon annanstans.

Ladda ner pÄ AppStore

Prime Photos

Amazon Prime Photos vÀxer lÄngsamt men stadigt som den bÀsta appen för hantering av foton. Det fungerar relativt likt Google Photos, men har ocksÄ en mÀngd unika fördelar.

Men först mÄste vi förtydliga nÄgot. Det finns en anledning till att Prime Photos inte Àr det bÀsta alternativet för Google Foton. Det Àr optimerat pÄ ett sÀtt som bara Amazon Prime-medlemmar kan skörda appens fulla potential.

Ja, det Àr kompatibelt med alla operativsystem och tillÄter full bildupplösning med massiv lagring. Det Àr dock endast tillgÀngligt för Prime-medlemmar. SÄ om du inte har ett Prime-prenumeration Àr det svÄrt att förestÀlla dig att du betalar en Ärlig avgift enbart för den hÀr typen av app.

PÄ baksidan kommer Prime-medlemmar att sprida sig med denna app. Om du har en brand-TV, Ànnu bÀttre. Du kan se alla dina HD-bilder och videor pÄ den stora skÀrmen med ett enkelt tryck.

Bildhanteringsaspekten Àr nÀstan samma som Google Foton. Sortera ut dina album, synkronisera med andra enheter och ladda upp var som helst.

Om du Àr en Amazon PremiÀrmedlem, du bör allvarligt övervÀga den hÀr appen.

Ladda ner

Klunga

Cluster har fÄtt mycket beröm sedan det slÀpptes. Google listade det bland de bÀsta nya apparna frÄn 2013 och det har fortsatt att vÀxa sedan dess. Det Àr dock lite annorlunda Àn din vanliga fotohanteringsapp.

PoÀngen med denna app Àr att ansluta och dela dina favoritstunder med andra mÀnniskor, dÀrav namnet.

Du skapar en specifik klunga dÀr du laddar upp och delar bilder. Du kan söka i och gÄ med i olika kluster som husdjursÀlskare eller cookie-maker och dela dina bilder med andra aficionados. Det Àr ocksÄ ett bra sÀtt att hÄlla jÀmna steg med din familj, vÀnner eller arbetskollegor.

Du kan dock skapa ditt eget privata kluster dÀr du delar personliga bilder. Nackdelen med detta Àr en brist pÄ ordentlig organisation. Det betonar att du delar dina ögonblicksbilder med andra. Men eftersom det ocksÄ Àr en molnlagring kan den effektivt fungera som en annan fotohanteringsapp.

Ladda ner pÄ PlayStore|AppStore

Slutlig dom

Det Àr svÄrt att förestÀlla sig det moderna livet utan en onlinehanteringsapp som Google Drive. Naturligtvis innebÀr detta bara att nya liknande appar alltid kommer att dyka upp.

Om du vill prova pÄ nÄgot annat kan du anvÀnda valfri app frÄn listan. Vissa Àr nÀstan identiska appar som ger mer sÀkerhet. Men du kanske hittar fotohanteringsappar med nÄgot annorlunda syfte som du kommer att vilja gilla mer.

Har du provat nÄgon av ovanstÄende appar? Vad Àr din Äsikt? Eller kanske du har ditt eget val? Dela gÀrna dina tankar i kommentarerna nedan.