De bÀsta HEIC-omvandlarna

Med lanseringen av iOS 11, AppleHEIC / HEIF-filformat har gett vissa anvÀndare lite huvudvÀrk. Det Àr inte att sÀga att det Àr nÄgonting fel med detta innovativa format. Det Àr trots allt överlÀgsna kompressionsfunktioner. Men det Àr inte sÄ lÀtt att lÀsa dessa filer pÄ alla enheter.

SÄ mÄnga anvÀndare behöver fortfarande konvertera sina HEIC-bilder till vanliga JPEG-, PNG- eller andra format. Den goda nyheten Àr att Àven om detta var svÄrt i början, har det nu blivit trivialt. Det finns massor av HEIC-omvandlare som du kan vÀdja till, varav majoriteten Àr gratis att anvÀnda. HÀr Àr nÄgra toppval som inte kommer att svika.

Vinnare – iMazing HEIC Converter

En av de bÀsta sakerna med iMazing HEIC Converter appen Àr att den hanterar allt lokalt pÄ din dator. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att nÄgon tredjepartsapp fÄr tillgÄng till de bilder du laddar upp till programmet.

heic logotyp

Denna programvara kan konvertera HEIC-filer till tvÄ av de mest populÀra formaten, nÀmligen JPEG och PNG. Som med alla enkla att anvÀnda filkonverterare, erbjuder iMazing HEIC-omvandlare stöd för dra och slÀpp samt batchkonvertering.

Om du vill konvertera flera bilder, sÀg en hel mapp med HEIC-filer, kan du göra det. Appen begrÀnsar inte antalet foton du kan ladda upp och markera för konvertering. En annan cool funktion Àr instÀllningen för JPEG-kvalitet.

Nota: att om du anvĂ€nder den pĂ„ 100, den maximala instĂ€llningen, tar dina JPEG-filer ganska mycket utrymme pĂ„ din enhet. Även om det Ă€r uppenbart att filstorleken kan öka upp till fyra gĂ„nger om du konverterar till en PNG, Ă€r det att bevara kvaliteten.

En annan sak som skiljer iMazing-omvandlaren Àr dess annonsfria anvÀndarupplevelse.

Runner Up – CopyTrans HEIC

CopyTrans HEIC-omvandlare Àr ett spÀnnande alternativ och vÄr övergripande plats. Det ger dig en miniatyrförhandsvisning av dina HEIC-filer och kan ocksÄ fungera som en fotovisning. Nota: att detta inte Àr en fristÄende programvara utan en plugin för WindowsS egen Photo Viewer-app.

De bÀsta HEIC-omvandlarna 1

Genom att lÀgga till CopyTrans HEIC-plugin kan du sedan öppna HEIC-foton och visa dem eller konvertera dem till ett JPEG-format om du vill. Du kanske ocksÄ uppskattar stödet för konvertering av batchbild. För att göra detta, allt du behöver göra Àr att vÀlja ett gÀng HEIC-foton, högerklicka och sedan ser du alternativet "Konvertera med CopyTrans".

Bildbehandlingen gÄr snabbt. Som sagt kommer alla foton att bli roterade 90 grader moturs. Om du gör enbildskonvertering kommer dina foton att bli bra. Det Àr ocksÄ vÀrt att pÄpeka att det hÀr Àr ett gratis plugin och att de konverterade filstorlekarna inte överstiger genomsnittet.

Men, CopyTrans HEIC-plugin Àr begrÀnsat till HEIC till JPEG-omvandlingar, sÄ om du behöver göra nÄgra PNG: er Àr detta inte alternativet för dig.

Apowersoft Free HEIC Converter

En annan bekvÀm och gratis att anvÀnda HEIC-omvandlare kommer med tillstÄnd av Apowersoft. Du kan anvÀnda detta för att konvertera enskilda foton eller partier frÄn HEIC till JPEG, och du kan ocksÄ vÀlja att ta bort alla EXIF-data frÄn de nya filerna.

Du kan ocksÄ justera bildkvaliteten via en enkel skjutreglage. Det finns en grÀns pÄ 60 bilder du kan konvertera samtidigt. Det som Àr coolt Àr dock att nÀr konverteringen Àr klar raderar verktyget filerna du har laddat upp. DÀrför finns det inget behov att oroa sig för att alla fÄr tillgÄng till dem.

HEICtoJPEG

De HEICtoJPEG Ă€r ett online-konverteringsverktyg med en snabb bildbehandlingshastighet och ett intuitivt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt. Även om du kan dra nytta av en annonsfri upplevelse, finns det fortfarande nĂ„gra frĂ„gor om denna apps integritet och sĂ€kerhet.

Med det i Ätanke kan du anvÀnda den hÀr programvaran för att konvertera upp till 50 bilder samtidigt. Du har ocksÄ nÄgra optimeringsfunktioner till ditt förfogande. Slutligen fÄr du den extra fördelen att du ser bÄde den ursprungliga filstorleken och den utgÄende JPEG-filstorleken innan du börjar konvertera.

Det Àr inte den snabbaste bildbehandlaren, och den kan inte heller hantera mer Àn ett format, men det Àr lÀtt att komma Ät och anvÀnda ÀndÄ.

IO-överföring

Även om de flesta anvĂ€ndare kĂ€nner igen IO-överföring som en enhetshanteringsprogramvara eller program för sĂ€kerhetskopiering av filer fungerar den hĂ€r appen nu ocksĂ„ som ett HEIC till JPG-konverteringsverktyg.

Du kan konvertera antingen enstaka filer eller partier med upp till 50 bilder pÄ en gÄng. Dra och slÀpp-stöd Àr aktiverat och konverteringen Àr snabb. Dessutom kan du spara de nya JPEG-filerna var du Àn vill pÄ din hÄrddisk.

Appen kommer dock att rotera nÀstan alla foton du konverterar 90 grader moturs, som de flesta andra ocksÄ gör.

Aconvert Image Converter

En annan mÄngsidig HEIC till JPEG-omvandlare kommer frÄn Aconvert. Det bÀsta med det Àr att det kan konvertera dina HEIC-filer till en mÀngd olika format som ICO, PNG, BMP och andra. Eftersom det inte Àr begrÀnsat till att bara göra JPEG-omvandlingar Àr det ett ganska populÀrt val.

Som sagt saknar Aconvert Image Converter alternativet batchkonvertering. Den vÀljer ocksÄ automatiskt en utgÄngskvalitet. Men Àven om det kan ha vissa livskvalitetsfunktioner, Àr det fortfarande en av fÄ som kan hantera omvandlingar för över 200 filformat.

Det Àr ocksÄ gratis att anvÀnda och lÄter dig lagra utdatafiler direkt pÄ Dropbox eller Google Drive.

FonePaw HEIC-omvandlare

De FonePaw HEIC-omvandlare Àr en annan solid bit gratis programvara som kan konvertera alla bilder du tog med din iPhone 7 (eller en nyare modell), i mer populÀra filformat. Detta verktyg kan Àndra HEIC-filer till JPEG- och PNG-format i varierande kvalitetsgrader.

Du kanske uppskattar den snabba konverteringshastigheten sÄvÀl som det obegrÀnsade stödet för konverteringsvis batch. Som sagt roterar denna omvandlare ocksÄ bilder 90 grader och skapar avsevÀrt större utdatafiler. Men Ätminstone kommer du att kunna spara EXIF-metadata. Du fÄr ocksÄ vÀlja den lokala destinationsmappen för de konverterade filerna.

WALTR HEIC-omvandlare

De WALTR HEIC-omvandlare Àr ett offline-konverteringsverktyg med ett enkelt och intuitivt grÀnssnitt. Du kan dra och slÀppa dina filer, en efter en eller i stora partier, eller ladda upp hela mappar och köa bilder för konvertering.

Det hÀr verktyget stöder inte mer Àn HEIC till JPEG. Eftersom det har obegrÀnsat batchkonverteringsstöd, det Àr gratis, och det ger dig en kÀnsla av sÀkerhet, Àr det vÀrt ett försök. Om det saknas en sak Àr ett alternativ att Àndra bildkvaliteten. Som sagt, detta Àr ett av de nyare konverteringsverktygen, sÄ chansen Àr stor att det kommer att förbÀttras i framtiden.

iMyfone

Denna app Àr en av de bÀsta HEIC-omvandlarna du kan anvÀnda pÄ en Windows PC. Det Àr ett gratis verktyg som stöder batchkonverteringar, Àven direkt frÄn en ansluten iPhone. Du kan behÄlla originalfotoets kvalitet, som alltid Àr bra, men du kan ocksÄ Àndra den för att spara utrymme.

Även om en bra programvara övergripande, iMyphone verktyget krĂ€ver registrering och det stöder inte Mac-enheter. Det kan vara ett problem för vissa anvĂ€ndare, Ă€ven om stödet för PNG- och JPEG-format borde rĂ€kna ocksĂ„ för nĂ„got.

TunesBro

Det faktum att du kan anvÀnda TunesBro pÄ bÄda Windows och macOS-datorer Àr en betydande fördel. Det stöder HEIC till JPEG-konvertering och batchkonverteringar pÄ upp till 500 foton.

Appen tillÄter ocksÄ att justera utdatakvaliteten före konvertering, Àven om det inte Àr möjligt att upprÀtthÄlla maximal kvalitet. Som sagt, mellan batchkonverteringsstödet, plattformskompatibilitet och lokal konvertering Àr TunesBro ett anvÀndbart verktyg om du föredrar offline-applikationer.

Aiseesoft

De Aiseesoft HEIC Converter Àr en lÀtt mjukvara som kan konvertera HEIC-foton till JPG och PNG. Dess frÀmsta fördel Àr en supersnabb konverteringshastighet pÄ bÄde individuella och batchkonverteringar.

Detta verktyg Àr kompatibelt med Windows och macOS-enheter och erbjuder ocksÄ direkt konvertering av HEIC-bilder pÄ din iPhone. En bra funktion om du vill skicka JPEG direkt till din dator. TyvÀrr tillÄter Aiseesoft inte konvertering av mer Àn tio bilder samtidigt.

AnyGet HEIC-omvandlare

Om du vÀrdesÀtter bekvÀmlighet framför allt annat, kan en online HEIC-omvandlare som AnyGet Converter vara den bÀsta lösningen för dig. Du kan komma Ät det hÀr verktyget frÄn Windows och MacOS-datorer kostar ingenting och behöver inte installeras.

Som sagt, AnyGet kan bara konvertera frÄn HEIC till JPG och inga andra format. Det Àr ocksÄ begrÀnsat till bara tre hastigheter pÄ utskriftskvalitet. Det Àr en intuitiv app som bevarar EXIF-data, men som alla andra online-konverteringsverktyg vÀcker det integritetsproblem.

Slutlig dom

Det finns ingen brist pĂ„ kvalitet HEIC-omvandlare dĂ€r ute, vare sig du föredrar en offline eller en online-lösning. Även om online-alternativen Ă€r mer praktiska, Ă€r det vĂ„r upplevelse att nĂ„got som iMazing HEIC Converter Ă€r svĂ„rt att slĂ„ med avseende pĂ„ stabilitet, prestanda och integritet.

TÀnk bara pÄ att nÀr du konverterar dina foton Àr det troligt att du kommer att behöva mycket lagringsutrymme redo för dina utdatafiler.

0 Shares