De bÀsta IoT-applikationsutvecklingsplattformarna

iot applikationsutvecklingsplattform

Internet of Things, en teknik som gör det möjligt för smarta enheter och sensorer att ansluta effektivt, sÀkert och bekvÀmt. FramvÀxten av IoT har lett till enorma omvandlingar inom olika branscher. FrÄn sÀkerhetssystem till vÄra mobilappar avslöjar The Rise of IoT i nÀstan allt.

Ta till exempel ett exempel pÄ applikationsutveckling. Idag har kostnaden för att utveckla en mobilapp begrÀnsats pÄ grund av ökningen av IoT, och detta har lett till mer utrymme för innovation. IoT-applikationsutvecklingsföretag kan nu förbÀttra funktionaliteten i sina applikationer eller integrera sina applikationer med funktioner som aldrig sett förut.

Internet of Things Application Development "src =" https://www.mobileappdaily.com/public/uploads/mad_9722610a4b.png "style =" höjd: 400px; bredd: 700 px

Men Àven om IoT har ett antal fördelar i sitt arsenal, skapar en sistema Fullt funktionell IoT Àr The Talk of Time. För att utveckla ett lÀmpligt IoT-ekosystem idag Àr huvudkravet att hantera en utvecklingsmiljö som kallas IoT-utvecklingsplattformen. HÀr kan man designa och integrera olika lösningar för varje applikation.

Med hjÀlp av denna IoT-applikationsplattform kommer de flesta mobila IoT-applikationsutvecklingsföretag att kunna utveckla nya tjÀnster baserade pÄ data, prediktiv analys och databehandling i molnet. Dessutom fungerar det som en integrerad utvecklingsmiljö (IDE) som ger anvÀndarna en anvÀndbar verktygssats för IoT-applikationsutveckling. Dessa verktygssatser hjÀlper dig att tillhandahÄlla enskilda lösningar samtidigt som de hjÀlper till att utveckla, distribuera och hantera IoT-applikationer.

Lista över de 10 bÀsta plattformarna för IoT Mobile App Development

HÀr Àr vÄrt tag pÄ de bÀsta plattformarna för Internet of Things-applikationsutveckling:

1. Amazon WebbtjÀnster

AWS Àr en av de mest vÀlskötta IoT-molnplattformarna, speciellt utformad för att hantera Internet of Things Applications. Detta ramverk gör att ett obegrÀnsat antal enheter och sensorer kan ansluta sömlöst. Det Àr ocksÄ kompatibelt med mÄnga inbÀddade C, JavaScript etc.

2. Microsoft Azure IoT

Microsoft erbjuder Azure IoT Suite och Azure IoT Hub för utvecklare. Med La Med hjÀlp av denna plattform kan utvecklare skapa applikationer, analysera data i realtid och hantera enheter pÄ samma gÄng. Azure Àr ett hushÄllsnamn nÀr det gÀller cloud computing och IoT applikationsutvecklingsföretag. Denna plattform ger flexibilitet att arbeta med flera operativsystem och plattformar.

3. Cisco Internet of Things-plattformen

Utvecklad av Cisco, denna Internet of Things-utvecklingsplattform gör det möjligt för utvecklare att uppleva enkla och sÀkra IoT-lösningar tillsammans med olika andra funktioner. Listan inkluderar nÀtverksanslutning, dataanalys, applikationsaktivering, administration och automatisering.

Cisco lovar att ge sina kunder en sÀker plattform för att ansluta miljontals enheter runt om i vÀrlden, oavsett deras geografiska platser. Denna plattform stöder krafthantering, smart stad, industriell automatisering, sistema transport etc.

4. Google Cloud IoT

Google Cloud IoT-plattformen Àr en vÀlskött och integrerad leverantör av Internet of Things-lösningar. Plattformen hjÀlper till i integrerad utveckling av Internet of Things-applikationer, sÄvÀl som i hanteringen av anslutna IoT-enheter runt om i vÀrlden. Det kommer med ett snyggt verktyg som kallas ett sofistikerat analysverktyg som gör det möjligt för organisationer att fÄ inblick i realtid.

Förutom dessa vÀlbearbetade funktioner tillhandahÄller Google Cloud IoT ocksÄ slut-till-Àn-sÀkerhet, molnintegrerade tjÀnster, optimering av affÀrsprocesser, avancerad dataanalys och en helt hanterad infrastruktur.

5. HP Enterprise Universal IoT-plattform

En universal IoT-plattform dÀr klienter kan ansluta till en sistema HP Enterprise Àr genomskinligt och fast kÀnt för sin skalbarhet, modularitet och mÄngsidighet. Det gör det möjligt för kunder att tjÀna pengar pÄ massiva data som samlas in frÄn ett stort antal enheter, sÄvÀl som smarta sensorer, som tÀcker ett brett anvÀndningsomrÄde.

NÄgra av de mest fördelaktiga funktionerna i denna IoT-applikationsbyggare Àr dess sÀkra intÀktsgenerering, noggrann dataanalys, samtidig administration, inbyggd applikationsdesigner, marknadsplats och tvÀroperationer.

6. IBM- Watson IoT-plattform

En annan av dessa skapare av mobila IoT-applikationer, Watson IoT-plattformen har utvecklats av IBM och visat sig vara en av spelbytarna i IoT-plattformens utvecklingsprocesser. IBM Watson erbjuder sina kunder en optimal lösning för alla nödvÀndiga ÀndamÄl, sÄsom applikationsutveckling, enhetshantering, realtidsdataanalys och molndatabas.

IBM Àr ett vÀlkÀnt namn i branschen och Àr ett IoT-utvecklingsföretag som hittills investerat betydande belopp i IoT Ecosystem. I det hÀr scenariot erbjuder Watson kostnadseffektiva lösningar för hantering av leveranskedjor samt betalningsbehandling.

IBM har redan utvecklat en robust lösning för kognitiv analys pÄ Internet of Things. Detta ramverk hanterar alla IoT-lösningar och fattar affÀrsbaserade beslut, samt realtidsanalysdata kopplade frÄn processerna.

7. IoT Predix-plattform

Predix Àr en nykomling i The World of Internet of Things Solutions. Denna plattform Àr speciellt designad av Apple och GE med fokus pÄ industriell IoT. Predix tillhandahÄller sina kunder kraftfulla verktyg för mjukvaruutveckling och gör det möjligt för affÀrspartner sÄvÀl som andra kunder att organisera eller utveckla sina IoT-enheter och lösningar.

En av de frÀmsta fördelarna med Predix IoT-plattformen Àr dess förutsÀgbara underhÄll i industriell verksamhet. Denna plattform kan analysera data, intelligent förutsÀga och informera kontrollcentret om att vidta nödvÀndiga ÄtgÀrder för att undvika alla typer av kritiska hÀndelser.

8. ThingWorx IoT-plattform

En av La ThingWorx, den mest kraftfulla IoT-utvecklingsplattformen för mobil applikationer, erbjuder lösningar med riskhantering, mindre utvecklingstid och minskning mobilapps utvecklingskostnad. Denna IoT-utvecklingsplattform har en flexibel lösning i syfte att distribuera med komplett applikationsdesign, körtid och intelligent miljö.

Det Àr vÀlkÀnt för sin snabbare utveckling, distribution för flera IoT-lösningar och integrationsprocesser. Plattformen ger flexibilitet och skalbarhet för framtida utveckling och förbÀttring av graden av den tekniska vÀrlden

9. Samsung ARTIK

VÀrlden vÀlkomnar Den senaste lanseringen av Samsungs IoT-plattform med ett slag. En av ARTIK, den bÀsta IoT-applikationsutvecklingsplattformen som utvecklats av Samsung, har ett brett utbud av moduler som kan anvÀndas för att ansluta till olika integrerade IoT-produkter. Listan över dessa produkter kan variera frÄn enkla sensorer till komplexa och stora centra.

NÄgra av De viktigaste funktionerna i denna bÀsta IoT-utvecklingsplattform Àr dess miniatyriserade lösningar för flera applikationer, skalbarhet och ansvar. Det kommer med ett rykte och förtroende frÄn Samsung och presenteras nu framtrÀdande i IoT Application Landscape.

10. Qualcomms IoT Development Kit

Sist men inte minst Àr Qualcomms IoT Development Kit en kombination av hÄrdvara och mjukvara. Denna Internet of Things-plattform har fantastisk miljöövervakning och hemmeautomation. Qualcomm hÀvdar att dess plattform Àr nÀsta generation, eftersom den har en mÀngd futuristiska funktioner.

slutsats

En IoT-plattform kan ansluta flera enheter med smarta sensorer, Internet of Things-lösningar och IoT-gateways till molnet. Det har sin anvÀndning inom olika omrÄden och dÀrför finns det en förutsÀttning för denna process att plattformen mÄste kunna hantera stora datamÀngder. Denna information kan komma frÄn enheter, sensorer, webbplatser och applikationer.

NÀr det gÀller IoT-plattformsföretagen som nÀmnts ovan Àr IoT-lösningarna som de tillhandahÄller förstklassiga och öppna dörrar för en mÀngd innovationer. Dessa IoT-molnplattformar ger inte bara smarta lösningar, utan gör ocksÄ hela applikationsutvecklingsprocessen enklare.

SÄ om du gillar den hÀr artikeln, lÄt oss veta dina Äsikter om dessa huvudramar i kommentaravsnittet nedan eller gÄ igenom och mer om IoT Technology för att fÄ en bÀttre förstÄelse.