De bÀsta obegrÀnsade gratis foto lagringsapparna

Modern teknologi har förÀndrats fullstÀndigt. Hur vi anvÀnder och lagrar foton. Till toppen av allt Den fantastiska och prisvÀrda redigeringsprogramvaran som nu finns, visning och lagring av foton har blivit helt digital. Det Àr dÀr den Àr.

Med det digitala sÀttet att göra saker uppstÄr helt olika risker. Du lagrar antagligen dina foton pÄ din dator, telefon / surfplatta, kamera etc. Problemet hÀr Àr att en enkel funktionsfel kan leda till förlust av innehÄll.

Ange molnteknologi. Med Internet-Ätkomst kan du lagra alla dina foton i ett sÀkert onlineutrymme. Vad som Àn hÀnder med din enhet Àr helt oberoende av lagring. HÀr Àr nÄgra av de bÀsta gratis lagringsalternativen för foton.

För att komma igÄng, lÄt oss börja med Google. En av vÀrldens mest populÀra sökmotorer har diversifierat och erbjuder nu ett brett utbud av andra kvalitetstjÀnster. En av dem Àr Google Photos. Om du vÀljer att göra det kan du lÄta din enhet sÀkerhetskopiera varje foto till ditt Google-konto med Google Fotoservice.

Allt detta görs gratis och du fÄr obegrÀnsade lagringsalternativ. Spruckna saker. Men vad Àr fÄngsten? Bra Àr kvaliteten pÄ fotot. Varje foto som Google Photos laddar upp till ditt molnutrymme kommer att reduceras till 16 MB. 4K-filmer kommer att reduceras till Full HD 1080p. Nu Àr detta inte perfekt om du letar efter bÀttre kvalitet, men erbjudandet Àr fortfarande anstÀndigt.

bÀsta obegrÀnsad fotolagring

Om du vill att ett foto ska laddas upp i sin ursprungliga kvalitet kan du göra det. Den totala kvaliteten Àr dock begrÀnsad till 15 GB lagring. Trots att det Àr lÄngt ifrÄn obegrÀnsat, Àr det fortfarande generöst för de flesta dagliga anvÀndare.

Om du Àr en professionell fotograf blir du inte förvÄnad av detta erbjudande. Om du Àr en daglig anvÀndare som Àr nöjd med den kvalitet som erbjuds kommer du att vara mer Àn nöjd. Om du behöver bÀttre fotokvalitet eller 4K-video kan du alltid dra nytta av 15 GB lagringsutrymme. Desto mer eftersom Google Foton faktiskt tillhandahÄller en mÀngd inbyggda algoritmer för automatisk förbÀttring, automatisk taggning, ansiktsigenkÀnning etc.

Du kanske inte vet det, men Flickr har funnits sedan 2004. Vid den tiden har denna plattform genomgĂ„tt mĂ„nga förĂ€ndringar och uppdateringar. Men det har lyckats behĂ„lla sin retro design. Mer Ă€n ett decennium sedan starten, Flickr förblir fokuserad pĂ„ fotografering. En intressant funktion hĂ€r Ă€r att plattformen erbjuder EXIF ​​(utbytbar bildfil) metadata för dina uppladdade bilder. Detta inkluderar slutartid, ISO och blĂ€ndare. Du kan ocksĂ„ ladda ner dina bilder i olika upplösningar.

En av de bÀsta sakerna med Flickr Àr att det erbjuder att ladda upp foton i sina ursprungliga upplösningar, med en lagringsgrÀns pÄ 1 TB. Detta kan vara tillrÀckligt för vissa professionella fotografer. Naturligtvis finns det en betald plan om du vill ladda upp mer Àn en terabyte bilder i sina ursprungliga upplösningar.

Den kostnadsfria versionen av Flickr Àr inte den typiska molnskopia-tjÀnsten som mÄste synkroniseras med flera enheter. Det Àr en plattform för delning och hantering av foton, vilket innebÀr att det Àr mycket mer Àn en molntjÀnst.

Nu, den huvudsakliga nackdelen hÀr Àr att du mÄste mikromanage mycket. Du mÄste vÀlja varje fil eller mapp som ska laddas upp. I grunden saknar La Den gratis versionen av Flickr en bra automatisk laddningslösning. Naturligtvis för $5.99 per mÄnad fÄr du rÀtt autoloader, vilket inte Àr mycket pengar för en professionell fotograf som letar efter anvÀndarvÀnlighet.

För 49,99 dollar per Är fÄr du rabatter frÄn Adobe Creative Cloud, Photoshop och Lightroom och andra stora fördelar.

Flickr Àr en lysande gratis lösning för den professionella fotografen som inte behöver mer Àn 1 TB molnutrymme.

Dropbox, som anvÀnds av ett stort antal professionella och rekreationsanvÀndare, Àr ett av vÀrldens mest populÀra molnlagringsalternativ. Hos La Principal beror det pÄ dess enkelhet, sÀrskilt nÀr det gÀller att lagra dina foton.

Om du föredrar att lagra alla dina foton i mapparna pÄ din dator kommer Dropbox att hjÀlpa dig att hÄlla det sÄ. Det fungerar verkligen frÄn skrivbordet, vilket gör att Dropboxs specifika mapp automatiskt synkroniseras med din molntjÀnst. NÀr de synkroniseras laddas filerna sÀkert, samtidigt som mappupplevelsen bibehÄlls.

Kunna dra och slÀppa fotofiler till Dropbox-mappen och skapa molnanslutna mappar inuti Windows Explorer Àr en fantastisk funktion för fotografer. Ladda ner Dropbox-appen och blÀddra om du vill se de överförda fotona och filerna frÄn din fickanordning. Det kommer ocksÄ med ett kameraöverföringsalternativ, som gör att du direkt och automatiskt kan ladda upp foton du tar med en enhet.

gratis fotolagring

Men vad Àr fÄngsten? Jo, det Àr stort. Gratis anvÀndare fÄr bara en liten 2 GB lagring online. Detta rÀcker inte för de flesta avslappnade anvÀndare, Àn mindre professionella fotografer.

Men den ljusa sidan hÀr Àr det faktum att du kan anvÀnda Dropbox för att ladda upp dina spontana fotofiler till The Cloud. Sedan, efter en bra dag med fotografering, vÀljer du de foton du vill behÄlla och överföra dem till en annan molnplattform. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart eftersom Dropbox lÄter dig ladda upp foton och videor i deras ursprungliga kvalitet.

2. 500px

LÄt oss fÄ nÄgot ur vÀgen direkt; Om du Àr den typ av fotograf som inte kan ta bort gamla fotofiler och gillar att samla sina foton, kommer de inte att gilla den hÀr Photo Cloud-plattformen.

Om du Àr nÄgon som gillar att bli av med allt röran, men bara lÀmnar La med sina bÀsta bilder, Àr 500px en lysande lösning för dig.

Det bĂ€sta med 500 px Ă€r att det faktiskt Ă€r ett samhĂ€lle med cirka 13 miljoner vĂ€rldsfotografer frĂ„n nĂ€stan 200 lĂ€nder. Åh, och 500 px handlar om kvalitet, inte kvantitet. Det Ă€r utformat som en delningsplattform som ocksĂ„ lagrar nĂ„gra av dina bĂ€sta fotografiska arbeten. annorlunda frĂ„n Med andra alternativ som visas hĂ€r kan du fĂ„ kommentarer frĂ„n andra fotografer som blĂ€ddrar i ditt innehĂ„ll, vilket Ă€r en helt annan upplevelse.

Nackdelen med 500 px Àr att den inte tillÄter mer Àn sju laddningar under en sju dagarsperiod. Inte bara det, men du kan inte lagra mer Àn 2Totalt 000 bilder. DÀrför vill du inte automatiskt ladda upp foton till den hÀr plattformen, sÄvida du inte uppgraderar till PS3, 99 / mÄnad betalningsplan för obegrÀnsade uppladdningar.

För $4.99 fÄr du The Pro Plan, som lÄter dig visa upp den kommersiella sidan av din fotograferingsverksamhet. Med Pro + Adobe-planen lÀggs en Adobe Creative Cloud Photography-plan till ekvationen, vilket Àr ganska bra.

Åh, och du kan licensiera dina foton, Ă€ven med The Free Plan. Detta Ă€r nĂ„got som de flesta andra molnfotograferingsplattformar inte erbjuder.

iDrive Àr en annan onlinefunktion för allmÀn lagring och sÀkerhetskopiering. Men med en gratis plan som ger dig 5 GB lagringsutrymme, du blir inte otroligt nöjd. Men om du vÀljer att bara lagra foton kan du i slutÀndan uppfylla dina grundlÀggande behoven för molnlagring.

Det fantastiska med iDrive Àr att det gör att du kan sÀkerhetskopiera ett obegrÀnsat antal foton, allt pÄ ett konto. Du fÄr ocksÄ alternativet Automatisk kamera, som gör att dina enheter automatiskt kan ladda upp foto- och videoinnehÄll till iDrive-kontot. Du har möjlighet att behÄlla bildkvalitet eller vÀlja automatisk komprimering sÄ att du kan vÀlja vilka foton du vill sÀkerhetskopiera i original kvalitet och vilka du vill komprimera. Detta kan nÀstan kompensera för 5 GB lagringsutrymme.

För $ 52,12 per mÄnad fÄr du 2 TB lagring, medan $ 74,62 per mÄnad ger dig 5 TB. Dessa prislappar Àr inte för bekvÀma, men hÀr Àr en funktion som kan övertyga dig om att gÄ in pÄ denna plattform, Àven i The Limit of 5 GB. Du fÄr en fantastisk ansiktsigenkÀnningsfunktion som automatiskt klassificerar foton beroende pÄ vem som visas i foton av sig sjÀlva. De synkroniseras ocksÄ automatiskt mellan alla enheter som du har lÀnkat till ditt iDrive-konto.

Det Àr vÀrt att nÀmna att tjÀnsten Àr kÀnd för sin ogenomtrÀngliga sÀkerhet och dess mycket enkla och okomplicerade grÀnssnitt. Kort sagt, du behöver inte spendera timmar pÄ att vÀnja dig till iDrive.

gratis obegrÀnsad fotolagring

ObegrÀnsade lagringsalternativ för moln

Var och en av de fem nÀmnda molnfotolagringsalternativen har sina unika funktioner att vÀlja mellan. Men de har olika mÄlgrupper, sÄ att testa dem alla och sedan fatta ett beslut skulle vara det bÀsta sÀttet att gÄ hit.

Det bÀsta med dessa plattformar Àr att de erbjuder gratis Ätkomst. IstÀllet för att betala för en enda exklusiv plattform kan du övervÀga att anvÀnda flera molnfotolagringstjÀnster frÄn listan. Genom att kombinera nÄgra kan du skapa ett fotolagringsmönster som passar dina behov.

Vilka av de nĂ€mnda plattformarna gillar du bĂ€st? Har du provat nĂ„got av dessa? GĂ„ vidare och prova dem och berĂ€tta vad du tycker om dem i kommentaravsnittet nedan. Åh, och var inte rĂ€dd att skjuta med nĂ„gra frĂ„gor du har heller.